Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτηση για Ένσημα οικοδομικού έργου


Recommended Posts

Καλησπέρα, θέλω μια βοήθεια/ την εμπειρία σας σχετικά με την πληρωμή των αναλογούντων ενσήμων στον εφκα γιατί δεν έχω καμία προηγούμενη εμπειρία. 
ειμαι ιδιώτης, διάλεξα μια γνωστή στην αθηνα εταιρία που κατασκευάζει προκάτ πισίνες προκειμένου να φτιάξω μια στο κήπο μου. Ο συνεργαζόμενος μηχανικός εξέδωσε άδεια μικρής κλίμακας κανονικά αλλά δεν έχουμε άλλη επικοινωνία περαν αυτού. Οι δικές μου υποχρεώσεις είναι η τσιμεντοκονια στο δάπεδο και η εκσκαφη. Όλα τα αλλά τα αναλαμβάνει η εταιρια που μου είπε ότι έχει δικούς της ασφαλισμένους εργάτες για αυτό και δεν χρειάζεται να πληρώσω στον εφκα ένσημα για αυτούς. Πηγα λοιπόν σήμερα στον εφκα να ρωτήσω τι πρέπει να πληρώσω για την εκσκαφη και την τσιμεντοκονια και μου ζητάνε έγγραφο από τον πισινα ότι είναι υπάλληλοι του και είναι ασφαλισμένοι. Αυτός λέει δεν έχει ξανά τύχει να δώσει τέτοιο έγγραφο και δεν μπορεί. 
πως πρέπει να κινηθώ; Μπορεί να γίνει με εργόσημο; Δηλαδή να πω μια μέρα έγινε εκσκαφη ορίστε το εργόσημο. 3 μέρες τσιμεντοκονια ορίστε αλλά 3 εργόσημα και έτσι να είμαι νομικά εντάξει και να κλείσει η καρτέλα;

 

πραγμαφικα έχω ρωτήσει παντού, πήρα ως και άδεια από την δουλειά μου για να πάω δια ζώσης στον εφκα αλλά δεν βρισκω άκρη. Εάν μπορείτε δώστε τα φώτα σας

Edited by marmagia
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα προσωπική μου άποψη ειναι ότι υπεργολάβος που προσλάβατε για την πισίνα σας λέει μπαρούφες. Από τον ΕΦΚΑ έχουν δίκιο, ας προσκομίσει δικαιολητικά που να αποδεικνύουν ότι το προσωπικό του είναι ασφαλισμένο και πληρωμένες οι εισφορές τους. Η δικιά σας η υποχρέωση όμως ήταν να ανοίξετε καρτέλα έργου αναφορικά με τις εκσκαφές και την τσιμεντοκονία, όμως ακόμα και γι αυτό θα έπρεπε να είχατε πρότερη ενημέρωση από τον υπεργολάβο και τον μηχανικό του.

Και όταν λέτε "δεν έχουμε επικοινωνία" τι ακριβώς εννοείται, σε κάθε περίπτωση ορίστε κάποιο ραντεβού με τον κατασκευαστή και τον μηχανικό του, ώστε να ξεκαθαρίσουν τα ως άνω αναφορικά με τις υποχρεώσεις τους ως προς τον ΕΦΚΑ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.