Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες Για Σύνταξη Τοπογραφικού Διαγράμματος


Recommended Posts

Όσον αφορά την σύνταξη των τοπογραφικών διαγραμμάτωνθα ήθελα να ρωτήσω τα εξής πραγματάκια.

 

Α)Σε ποιές περιπτώσεις περιγράφουμε και αναγράφουμε ονομαστικά τις όμορρες ιδιοκτησίες?

 

Β)Σε περίπτωση που υπάρχει κτίσμα, εντός οικοπέδου πρέπει να αποτυπώθει αναλυτικά και να αναγραφουν αναγκαστκά οι διαστάσεις του?

 

Γ)Διαγράμμιση πάνω στο σχέδιο γίνεται μονο σε κτίσματα? Ας πούμε είναι λάθος να σκιαγραφήσεις ένα όμορρο οικόπεδο (τα όρια ολόκληρου του οικοπέδου) με σκοπό να το επισημάνεις?

 

Δ)Οι ελίες αποτυπώνονται? Είναι υποχρεωτικό? Επείδη κάτι είχα ακούσει στο παρελθόν πως χρειάζεται η αποτύπωσή και αυτονών.

Link to comment
Share on other sites

Στο τοπογραφικό διάγραμμα αποτυπώνεις την υφιστάμενη κατάσταση με ότι αυτή συμπεριλαμβάνει. Όσον αφορά τη λεπτομέρεια της αποτύπωσης πρέπει εσύ να εκτιμήσεις και να συζητήσεις με τον εκάστοτε πελάτη τη χρήση που θέλει να κάνει με το διάγραμμα που θα εκπονήσεις. πχ. για οικοδομική άδεια, για πώληση, αν είναι εντός σχεδίου ή εκτός σχεδίου, αν το ακίνητο είναι υπό απαλλοτρίωση όπου εκεί είναι σκόπιμο να αποτυπώσεις και τις ελιές στις οποίες αναφέρεσαι διότι αποζημειώνονται. Επίσης αν υπάρχει κολόνα υψηλής τάσης σε εκτός σχεδίου γεωτεμάχιο ή γραμμές υψηλής τάσης να διέρχονται μέσα από το γεωτεμάχιο(καθιστούν δουλεία μεταφοράς - ΔΕΗ).

Έχε κατά νου ότι πρέπει να αποτυπώνεις κάθε λεπτομέρεια.

Για προδιαγραφές εντός σχεδίου το ερώτημά σου έχει απαντηθεί ήδη στο forum. Ψάξε το και θα βρεις την απάντησή σου.

Link to comment
Share on other sites

Και να θυμασαι οτι, οσο και να κτυπιεται ο πελατης να μην βαλεις την αποθηκουλα μεσα γιατι δεν εχει αδεια, να μην υποχωρεις. Αποτυπωση σε οτι βλεπεις εκεινη τη στιγμη που δουλευεις.

Link to comment
Share on other sites

Εχω μια περίπτωση με ένα εικονικό κτίσμα. Δηλαδή έχουν χτιστεί μόνο οι κολώνες στις οποίες θα στεγαστή κτίσμα, αλλά εδώ και χρόνια δεν έχει υλοποιηθεί κατασκευή. Το δείχνω κανονικά σαν κτίσμα με διαστάσεις, σκιγραφημένο και στο κέντρο το εμβαδόν?

 

Επίσης είμαι υποχρεωμένος να αναδείξω ονομαστικά όλους τους όμορρους?Πρόκειται για εκτός σχεδίου περιοχή και το ακίνητο έχει οξύμωρο σχήμα με αποτέλεσμα να συνορεύει με 6 όμορρους. Πρέπει υποχρεωτικά να τους ονομάσω ή μπορώ απλά να αναγράψω ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ?

Link to comment
Share on other sites

Οποιαδήποτε μόνιμη κατασκευή θα πρέπει να απεικονίζεται συνάδελφε, άρα λοιπόν και οι κολώνες θεωρώ πως πρέπει να εμφανίζονται.

Οσο για τους όμορους σίγουρα πρέπει να γράψεις και για τους 6 έστω το "ιδιοκτησία αγνώστου" που ανέφερες, αλλά πιστευω πως μέσω του ιδιοκτήτη όλο και κάποιους θα βρείς. Ποτέ δεν ξέρεις στο μέλλον, σε κάποιον άλλον πόσο χρησιμη πληροφορία μπορεί να είναι!

Link to comment
Share on other sites

Οχί αλλό εννούσα στο πρώτο μου ερώτημα. Τις εχώ ήδη αποτυπώσει και αποδώσει τις κολόνες, απλως ρωτάω αν πρεπεί να τις παρουσιάσω σαν τσιμεντόκολόνες, ή να κλείσω το περιγράμμα υπό μορφή κτίσματος, με αναγραφή πλευρών και εμβαδού σαν να στεγαζόταν κανονικά κτίσμα δηλαδή. Εγώ έκανα το δευτέρο, απλώς δεν ξέρω αν είναι και το σωστό.

Link to comment
Share on other sites

Εάν κατάλαβα καλά, προσωπικά θα έγραφα ημιτελές ή υπο κατασκευή, δειχνοντάς το και αναφέροντας το με τον αριθμό της άδειας οικοδομής.

Link to comment
Share on other sites

Ασφαλως και δεν μπορεις να το δειξεις τελειωμενο.. Και για μενα η πιο σωστη λυση θα ηταν στην κατευθυνση που περιγραφει ο Γιωργος..

Link to comment
Share on other sites

Ετσι ειναι..... αυτος μπορει να μην το τελειωσει ποτε...!!!

Παντα αποτυπωνουμε οτι βλεπουμε εκεινη τη στιγμη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.