Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίταξη γηπέδου


Recommended Posts

Έχω μία ιδιαίτερη περίπτωση, για την οποία δεν βρίσκω πουθενά βοήθεια στο ίντερνετ.

Ο ιδιοκτήτης έχει ένα μεγάλο γήπεδο (γύρω στα 200 στρ.) με πρόσωπο γύρω στα 700 μέτρα σε επαρχιακό δρόμο. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός γενικά στην περιοχή.

Αρχικά έγινε μία απαλλοτρίωση για ένα μικρό κομμάτι του, στο οποίο κατασκευάστηκε νέο στρατόπεδο. Στην συνέχεια έγινε επίταξη ακόμα καμία 25αριά στρεμμάτων, για την επέκταση του στρατοπέδου. Εννοείται πως ο ιδιοκτήτης πληρώνεται κανονικά για το τμήμα αυτό. Οπότε του μένουν άλλα 150 στρ. και περίπου 250 μέτρα πρόσωπο. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Και ήρθε η στιγμή να το δηλώσει κτηματολόγιο και να δεις πως μπορεί να το αξιοποιήσει (είναι μη δασικό άρτιο και οικοδομήσιμο φυσικά).

1) Δηλώνει να φανταστώ το επιταγμένο και το υπολοιπόμενο ως μία ενιαία ιδιοκτησία, μαζί και με όλα τα κτίσματα που έχει κάνει ο στρατός; Αντιμετωπίζεται κάπως διαφορετικά ίσως ιδιοκτησιακά;

Ψάχνουμε να βρούμε οικοδομική άδεια που ίσως να έβγαλε ο στρατός για μερικά απο τα κτίσματα που έχει (είναι καμία 15αριά), όπου μάλλον δεν υπάρχει. Σίγουρα μερικά από αυτά είναι αυθαίρετα. Τι γίνεται τώρα που θέλει να το μεταβιβάσει στα παιδιά του και να κάνει καταμήσεις για να το αξιοποιήσουν;

2) Δεν θα πρέπει να γίνει τακτοποίηση αυθαιρέτων για να βγει ΗΤΚ; Θα τα πληρώσει όλα εκείνος αναγκαστικά;

3) Αν γίνουν όλα τα προηγούμενα, προχωράει κανονικά στις κατατμήσεις; Σίγουρα θα αφήσει μία ιδιοκτησία όλο το επιταγμένο, για να μην έχει πρόβλημα και με τις χρήσεις (ώστε να χτιστούν κατοικίες στα υπόλοιπα) και να είναι πιο ξεκαθαρισμένα ιδιοκτησιακά. Και σίγουρα το κομμάτι αυτό θα έχει αρκετή επιτρεπόμενη δόμηση ώστε να δικαιολογήσει τα υπάρχοντα κτήρια. Πρέπει να προσέξω κάτι άλλο για να μην έχω παράνομη κατάτμηση;

4) Με ποιους όρους δόμησης χτίζονται τα στρατόπεδα, ώστε να δω πως θα γίνει η κατάτμηση του επιταγμένου; Σίγουρα όχι με το ΦΕΚ 270Δ/85 πάντως.

5) Επειδή όπως είπα θέλει να φτιάξει κατοικίες, υπάρχει κάποιος περιορισμός για δόμηση δίπλα στο στρατόπεδο; Από την αναζήτηση και εδώ πέρα, είδα πως δεν υπάρχει κάτι που να το απαγορεύει. 

6) Δεν με αφορά, αλλά από περιέργεια και μόνο, δηλώνει στο Ε9 του όλα τα κτίσματα του στρατοπέδου κανονικά και πληρώνει εκείνος το ΕΝΦΙΑ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.