Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη κατ' επέκταση ισογείου


Recommended Posts

Καλημέρα σας! Επειδή δεν έχω εμπειρία στην έκδοση αδειών, μου ζητήθηκε να βγάλω άδεια για προσθήκη ισογείου κατ' επέκταση σε υφιστάμενη κατοικία, εντός σχεδίου, σε αξιόλογο οικισμό, δίχως σχέδιο πόλης (χωριό), με διαθέσιμα τετραγωνικά κάλυψης, αλλά στην θέση που σας επισυνάπτω στην φωτογραφία. Θέλει να το κολλήσει στο σύνορο με τις όμορες ιδιοκτησίες. Με αυτά που διαβάζω στην νομοθεσία καταλαβαίνω οτι και λόγω του οτι υπάρχουν κτίσματα στα όμορα πρέπει να αφήσει απόσταση Δ. Ισχύει; Μήπως μου διαφεύγει κατι και μπορεί να το βάλει στην θέση που φαίνεται στην φωτογραφία; 

Σας ευχαριστώ!

20221030_171238.jpg

Link to comment
Share on other sites

To ξεκίνημα δεν είναι έτσι όπως το περιγράφεις. Απαιτείται πλήρης αποτύπωση υπάρχοντων κτισμάτων με τοπογραφικό διάγραμμα και έλεγχος πολεοδομικής νομιμότητας. Στη συνέχεια και εφόσον αποδειχθεί ότι μπορεί να υλοποιηθεί η προσθήκη τότε το μελετάς. Οι οικισμοί, διέπονται από διαφορετικό πολεοδομικό καθεστώς, αναλόγως αν αυτοί είναι οριοθετημένοι κάτω των 2000 κατοίκων, προυφιστάμενοι του 1923, στάσιμοι, παραδοσιακοί, με ρυμοτομικό στερούμενοι όρων δόμησης κλπ. Μελέτησε το θέμα διεξοδικά και επανέρχεσαι.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω ζητήσει στοιχεία νομιμότητας, υπάρχει τοπογραφικό και μια κάτοψη του υφιστάμενου λόγω αγοραπωλησίας. Θεωρείται αξιόλογος, στάσιμος, συνεκτικός και μεσαίος οικισμός. Απλά με πιέζει για να του δώσω απάντηση και κόστος άδειας και έχω αγχωθεί.... 

Link to comment
Share on other sites

Διάβασε και μελέτησε.  Οι ιδιοκτήτες έτσι κάνουν και δεν σε αφορά. Εσύ θα απαντήσεις όταν είσαι μελετητικά έτοιμος. Ξεκίνα από το τι οικισμός είναι και ποιο είναι το πολεοδομικό του καθεστώς. Πχ οι στάσιμοι οικισμοί ορίζονται σε ΦΕΚ και το πολεοδομικό τους καθεστώς διέπεται από το ΦΕΚ 588/Δ/82. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.