Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας για κατασκευές


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

πελάτης μου ζήτησε να εκδόσω ταυτότητα κτιρίου για ένα ισόγειο σπίτι σε χωριό (εντός χωριού). Για την κατοικία αυτή έχουν εκδοθεί 2 οικοδομικές άδειες και έχει γίνει τακτοποίηση το 2012 ενός τμήματος της οικίας. Με την τακτοποίηση συντάχθηκε συμβόλαιο μεταβίβασης (γονική παροχή) την ίδια χρονιά. Κάνοντας αυτοψία παρατήρησα ότι δύο στέγαστρα, το μπάρμπεκιου και μια πέργκολα (όλοι χώροι που μετράνε μόνο στην κάλυψη) δεν δηλώθηκαν στο νόμο των αυθαιρέτων.Μίλησα με τον μηχανικό της τακτοποίησης και μου είπε ότι δεν τα θεώρησαν σημαντικά και δεν τα έβαλαν μέσα στην τακτοποίηση. Ζητήσαμε να κάνουμε αλλαγή στην υπάρχουσα δήλωση των αυθαιρέτων αλλά επειδή συντάχθηκε συμβόλαιο, το ΤΕΕ μας είπε να μην το κάνουμε.

Μπορώ να βγάλω άδεια μικρής κλίμακας για δύο κεραμοσκεπή στέγαστρα, μια πέργκολα και ενα κεραμοσκεπές μπάρμπεκιου;

Τι πρέπει να κάνω;

Link to comment
Share on other sites

Να πεις στον ιδιοκτήτη να στραφεί νομικά εναντίον του "μηχανικού της τακτοποίησης" και να ζητάει από αυτόν ως το μόνο υπαίτιο (να καταλάβει δηλαδή ότι, την πάτησε εξ αιτίας αυτών που δεν θεώρησε σημαντικά) ν' αναλάβει όλο το κόστος της ακύρωσης των συμβολαίων, του ανοίγματος κ.λπ. της δήλωσης υπαγωγής και της εκ νέου δημιουργίας των τίτλων ιδιοκτησίας.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, τότε εγγράφως (διότι πριν δεν χρειάζεται διότι ωθείται σε μπαρούφες) να ενημερωθεί το ΤΕΕ για τα περαιτέρω...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.