Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διάνοιξη ανοίγματος σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας σε κέντρο πόλης.


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

σε κεντρική πολυκατοικία πόλης ήρθε υπάλληλος της ΕΠΑ (φυσικό αέριο) για αυτοψία προκειμένου οι ιδιοκτήτες να προβούν σε σύνδεση αερίου με ατομικό λεβητάκι. Διαπιστώθηκε ότι παρανόμως ο εργολάβος  το 1974 που έγινε η οικοδομή, δε έχει αφήσει πόρτα που να οδηγεί στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας αλλά αντί αυτού έφτιαξε δύο διαμερίσματα ιδιοκτησίας του. Έτσι ο κεντρικός σωλήνας του αερίου δεν μπορεί να εξέλθει από το υπόγειο και να "βγει" στον ακάλυπτο και να τροφοδοτήσει τα διαμερίσματα. Να σημειωθεί ότι από τις όψεις του ισογείου είναι πνιγμένες από ψευδοροφές καταστημάτων και πάλι δηλ. ο σωλήνας του αερίου δεν μπορεί να περάσει... Οι ιδιοκτήτες των πάνω - πάνω διαμερισμάτων (ρετιρέ-εσοχή 5ου ορόφου) είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο να περάσουν αέριο.

Καλούμαι σαν μηχανικός να λύσω το πρόβλημα αλλά χωρίς καταγγελία στην πολεοδομία γιατί θα μπλέξουν με πρόστιμα για τουλάχιστον 1 δεκαετία....

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Link to comment
Share on other sites

Ούτως η άλλως, η διέλευση του αγωγού επί όψεων της πολυκατοικίας απαιτεί απόφαση γεν. συνέλευσης, καθόσον πρόκειται για επέμβαση σε κοινόχρηστες επιφάνειες.

Όσο για τις αυθαίρετες κατασκευές, αν είναι προ 75, θα πληρώσουν ελάχιστα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.