Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιδότηση για αντικατάσταση κουφωμάτων, καυστήρων, ηλιακούς θερμοσίφωνες, θερμομόνωση


SUGAR77

Recommended Posts

Επιδοτηση αγορας ηλιακου θερμοσίφωνα ?? Ξερει καποιος κατι ?? με περνουν και μου λενε οτι ακουσαν στις ειδησεις ισχυει κατι τετοιο??

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 37
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

 

σε ευχαριστώ φιλαράκι

 

Οι Κανόνες Συμμετοχής περιληπτικά:

1. Δεν γράφουμε με κεφαλαία, greeklish ούτε στο κείμενο των δημοσιεύσεων ούτε στους τίτλους.

...

8. Δεν κάνουμε παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος για λόγους οικονομίας του forum.

 

CostasV

Link to comment
Share on other sites

πηγη: Τα νεα

 

Γνωριζει κανεις κατι παραπάνω; Πότε θα ενεργοποιηθει το μετρο;

 

Κίνητρα σε νοικοκυριά υπό μορφήν επιδοτήσεων, ύψους κατά μέσον όρο 15.000 ευρώ ανά σπίτι, για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στις κατοικίες τους, σε συνδυασμό πιθανόν με φοροαπαλλαγές, ετοιμάζει τo υπουργείο Ανάπτυξης με στόχο τη μείωση της ενεργειακής σπατάλης του κτιριακού τομέα.

Με διάτρητη μόνωση, χωρίς σκίαση και νέες τεχνολογίες, τα κτίρια στην Ελλάδα είναι «τρύπια» ενεργειακά, κατηγορία στην οποία ανήκει το 90% σχεδόν των σπιτιών που έχει κτισθεί πριν από τη δεκαετία του ΄80, όταν δεν ίσχυε ακόμη κανονισμός θερμομόνωσης.

Με τα μέτρα που βασίζονται σε ευρωπαϊκά κονδύλια θα επιχειρηθεί να στεγανοποιηθούν θερμικά οι παλαιές κατοικίες που σήμερα μοιάζουν με «σουρωτήρι», ώστε να μην καταναλώνουμε τον χειμώνα περισσότερη ενέργεια για θέρμανση από ό,τι στη Φινλανδία, και το καλοκαίρι η ζήτηση ρεύματος να μη σπάει ρεκόρ. Δεδομένου, μάλιστα, ότι ο κτιριακός τομέας καταναλώνει σχεδόν το 40% της ενέργειας της χώρας, ετοιμάζεται πρόγραμμα για την απόσυρση παλαιών ενεργοβόρων οικιακών συσκευών με νέες, που στόχο έχει να οδηγήσει σε αντικατάσταση τουλάχιστον 500.000 «σπάταλων» ψυγείων, κουζινών και κλιματιστικών.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα, συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε., και εντάσσεται στο Επιχ. Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας του υπ. Ανάπτυξης, που αποτελεί μέρος του ΕΣΠΑ (Δ' ΚΠΣ). Ανάμεσα στις επιδοτούμενες δράσεις έχουν συμπεριληφθεί τόσο οι βασικές ενεργειακές επεμβάσεις βελτίωσης - όπως αντικατάσταση των κουφωμάτων με διπλά τζάμια, θερμομόνωση της εξωτερικής τοιχοποιίας και της ταράτσας, αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων καυστήρων με νέας τεχνολογίας- όσο και συμπληρωματικές όπως η αντικατάσταση των λαμπτήρων πυρακτώσεων με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, η τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα και συστημάτων θέρμανσης χώρου και νερού, σκίαστρα για τα ανοίγματα, ανεμιστήρες οροφής, αισθητήρες για έλεγχο της θερμοκρασίας, κ.ά.

Link to comment
Share on other sites

Σε ένα σεμινάριο που ήμουν πρόσφατα για ενεργειακούς επιθεωρητές τέθηκε σαν θέμα στο τραπέζι για ένα καινουργιο έπιδοτούμενο πρόγραμμα το ανακαινίζω. Γνωρίζει κάποιος κάτι;

Link to comment
Share on other sites

Μέσα στο καλοκαίρι θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα "Ανακαινίζω" με στόχο τη εξοικονόμηση ενέργειας σε ιδιωτικά κτίρια.

 

Το πρόγραμμα "Ανακαινίζω" έχει στόχο την βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς ιδιωτικών κτιρίων & γραφείων. Μέσω του προγράμματος θα επιδοτούνται, μεταξύ άλλων, οι δαπάνες για αλλαγή λεβητοστασίων, αντικατάσταση κουφωμάτων και ψυχρά ενεργειακά επιχρίσματα.

Link to comment
Share on other sites

"Θέμα λίγων εβδομάδων είναι η έναρξη του προγράμματος που θα επιδοτήσει την ενεργειακή αναβάθμιση ιδιωτικών κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων και των κατοικιών. Διπλά κουφώματα και θερμομόνωση, είναι μόνο δύο παραδείγματα από τον κατάλογο των παρεμβάσεων που θα επιδοτηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα θα ισχύσει για παλαιά κτίρια με άδεια ανέγερσης προ του 1980, ενώ θα εφαρμοστούν και εισοδηματικά κριτήρια για όσους κάνουν αίτηση επιδότησης. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ισχύσει φορολογική απαλλαγή για την δαπάνη των παρεμβάσεων."

πηγη: http://www.kosmoslarissa.gr/article/1731/

Ας ελπισουμε να γινει συντομα. Να δουμε βεβαια και τι επιδοτηση θα δοθει και σε ποιον τρόπο. Το 50% θα ηταν πολυ καλο.

Link to comment
Share on other sites

Έχει ασχοληθεί κανένας; Υπάρχει κάποιο προσχέδιο ή κάποιος εργάζεται σε κάποια εταιρεία που να προετοιμάζεται για αυτό το πρόγραμμα; Είναι σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.