Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γωνία προσβολής


mred-akias

Recommended Posts

Δεν το λες καθαρά, αυτά που θέλεις να πεις...

 

Αν θέλεις απάντησε στις δύο ερωτήσεις:

Ερώτηση 1: Σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο, π.χ. ένα Fiat, συμφωνούμε ότι καθώς αυξάνεται η ταχύτητα, μειώνεται η δύναμη που πιέζει τις ρόδες στον δρόμο;

Ερώτηση 2: Στο ίδιο αυτοκίνητο, συμφωνούμε ότι μπορούμε να τοποθετήσουμε μία αεροτομή (όχι οποιαδήποτε αεροτομή) που να αναιρεί το παραπάνω φαινόμενο, και από μία ταχύτητα και πέρα, να αυξάνει την δύναμη που οι ρόδες πιέζουν το δρόμο;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Απάντηση 1: Η δύναμη θα μειωθεί, δε θα αρνηθώ ένα φυσικό φαινόμενο.

Απάντηση 2: Η αεροτομή λογικό είναι οτι θα ασκήσει μια επιπλέον δύναμη.

 

Για να εξηγήσω όμως παραπάνω: στο συγκεκριμένο παραδειγμα με το π.χ. fiat (η οποιοδήποτε άλλο συμβατικό) δε θα του κανει και πολλά η τοποθέτηση αεροτομής γιατί θα έχει ούτως η άλλως μεγαλύτερη απώλεια από το σώμα του. Χοντρικά αν χάνει 100 απο το σώμα και βάλει 5 από την αεροτομή είναι δώρο άδωρο και δεν έχει νόημα η τοποθέτησή της γιατί αν δεν τοποθετηθεί σωστά μπορεί να αυξάνει και την οπισθέλκουσα. Είναι μόνο θεωρητική η βελτίωση που επιτυγχάνεται.

Γενικά πιο πολύ επηρεάζει το κάτω μέρος παρά το πάνω. Γιατί ακόμη κι αν "ρουφάει" το πάνω μέρος, αν δεν "σπρώχνει" το κάτω δε γίνεται τίποτα. Πιο πολλή δουλειά γίνεται από τη διαμόρφωση του κάτω μέρους παρά από του πάνω.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Γεια σας,

Ξέρει κάποιος συνάδελφος κάποια ιστοσελίδα που να περιέχει το διάγραμμα συντελεστή άντωσης και οπισθέλκουσας συναρτήσει της γωνίας προσβολής για κάποιο τύπο από τις πτέρυγες ΝACA???

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.