Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγορά StruCad με 1130€ για μηχανικούς και όχι μονο


Recommended Posts

δε με νοιάζει τι παράγει το strucad, εγώ απάντησα αν πρέπει ο μελετητής να παράγει σχέδια κοπής, (παράδειγμα έγραψα stucad, βάλε άλλο στη θέση του)

 

Δες τι έχω κανει post σχετικά με αυτό που ρώτησες......

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 104
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
Δες τι έχω κανει post σχετικά με αυτό που ρώτησες......

 

Κι αν δεν σου κάνει η γνώμη μου επειδή έιμαι απλά σχεδιαστής και όχι μηχανικός και επειδή το επίπεδό μου είναι κάτω από τα παπούτσα δές τι γράφει ο Χαρης που έκανε και τον κόπο να πάει να το δει από κοντα.......

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα να παραθέσω τη προσεγγισή μας για την συγκεκριμένη εμπορική κίνηση που αφορά το StruCad Engineer.

 

α) Υπήρχε από καιρό αίτημα από μηχανικούς μελετητές οι οποίοι συνεργάζονται με κατασκευαστές, οι οποίοι ζητούσαν μια «φτηνή βασική πλατφόρμα» StruCad, ώστε το ίδιο μοντέλο να χρησιμεύει και σαν πηγή παραγωγής γεινκών σχεδίων αλλά και για να μπορούν να επικοινωνήσουν την πληροφορία στο εργοστάσιο, όπου στη συνέχεια με το StruCad Classic θα παράγεται όλη η κατασκευαστική πληροφορία.

 

β) Τεχνικά γραφεία που αναλαμβάνουν στατικές μελέτες σύνθετων μεταλλικών κατασκευών και γνώριζαν το StruCad ήθελαν να επωφεληθούν από συγκεκριμένες δυνατότητες του, όπως το περιβάλλον StruWalk και ο έλεγχος κατασκευασιμότητας (clash checks), κτλ, χωρίς να υπάρχει ανάγκη παραγωγής κατασκευαστικών σχεδίων.

 

γ) Σχεδιαστές μεταλλικών κατασκευών ήθελαν μια φτηνή βασική έκδοση του StruCad για προσωπική χρήση.

 

δ) Κατασκευαστές μεταλλικών κατασκευών ζητούσαν μια επιπλέον άδεια χρήσης του StruCad χωρίς δυνατότητες παραγωγής κατασκευαστικών σχεδίων, για χρήση κυρίως στη προμέτρηση υλικών και κατάρτιση προσφορών.

 

ε) Το StruCad έχει μακροεντολές για την αυτόματη δημιουργία τυπικών βιομηχανικών κτιρίων, οπότε μπορεί να απαντήσει ακόμα και σε απλές περιπτώσεις χωρίς ο χρήστης να χρειαστεί να μάθει όλο το εύρος των δυνατοτήτων του περιβάλλοντος.

 

Το StruCad Engineer απαντούσε σε πολύ μεγάλο βαθμό στα παραπάνω, όμως η τιμή των 4.500 Ευρώ ήταν ένα σοβαρό εμπόδιο, το οποίο θεωρώ ότι με τη συγκεκριμένη τιμή της προσφοράς ξεπεράστηκε, ώστε έγινε οικονομικά προσιτό σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Το κόστος της ετήσιας συντήρησης ήταν 675 Ευρώ, το οποίο όπως είχα αναφέρει και σε άλλο topic, έγινε 450 Ευρώ για όσους το παρουν την περίοδο προσφοράς, και για κάθε χρόνο μετά.

 

Τέλος, σημειώνω ότι ούτε διαθέτουμε το απόλυτο εργαλείο, ούτε λέμε καταργήστε την όποια άλλη μέθοδο σχεδίασης έχετε. Ο καθένας ανάλογα με τις απαιτήσεις, τις ανάγκες, το χρόνο και προπαντός με τη δουλειά που έχει, μπορεί να αξιολογήσει αν το συγκεκριμένο προιόν λογισμικού τον ωφελεί και με ποιούς τρόπους, ώστε να προχωρήσει ή όχι στην αγορά του.

Link to comment
Share on other sites

...Τι σχέση έχει ο έλεγχος σύγκρουσης λοιπόν (που προφανέστατα δεν ξέρεις καν τι είναι τι σημαίνει και τι κάνει...) με την διασύνδεση με τα CNC?????

 

...χαχα ντάξει ρε master detailer, κόψε με αυτό το εξάμηνο..,ο έλεγχος συγκρούσεων δεν έχει άμεση σχέση με την κοπή, απλώς το ανέφερα σαν διαδικασία που μπορεί να συνδεθεί με το εξειδικευμένο λογισμικό, χαλάρωσε ,δε μιλάς σε σεμινάριο σχεδιαστών, αλλά με μελετητές μηχανικούς,που έχουν άλλο κύριο αντικείμενο.

Link to comment
Share on other sites

τα 450 ευρώ (άσχετα με το αν το πρόγραμμα μου κάνει ή όχι) είναι πολλά τουλάχιστον για μένα για ένα σχεδιαστικό πρόγραμμα το οποίο ούτε κάποια σοβαρή αναβάθμιση θα έχει (αφού πρόκειται για βασική έκδοση) ούτε είναι και κανά πρόγραμμα γενικό τύπου autocad ώστε να αντικαταστήσω τα υπάρχοντα. Αν δηλ. πρόσθέσω άλλη μια τέτοια συνδρομή κάηκα.

Link to comment
Share on other sites

@Evan

 

Οπως έγραψα : "Ο καθένας ανάλογα με τις απαιτήσεις, τις ανάγκες, το χρόνο και προπαντός με τη δουλειά που έχει, μπορεί να αξιολογήσει αν το συγκεκριμένο προιόν λογισμικού τον ωφελεί και με ποιούς τρόπους, ώστε να προχωρήσει ή όχι στην αγορά του". Ως ένα βαθμό, το αυτό ισχύει και για τη συντήρηση.

 

Οσο περί σοβαρής αναβάθμισης, εξαρτάται το πώς την εννοεί ο καθένας. Για παράδειγμα, σοβαρή αναβάθμιση για το Engineer (με βάση την αγορά στην οποία απευθυνθήκαμε με το συγκεκριμένο προιόν) δεν θεωρείται η δυνατότητα διαστασιολόγησης συνδέσεων κατά Ευρωκώδικα 3 ;

Link to comment
Share on other sites

@Evan

 

Οσο περί σοβαρής αναβάθμισης, εξαρτάται το πώς την εννοεί ο καθένας. Για παράδειγμα, σοβαρή αναβάθμιση για το Engineer (με βάση την αγορά στην οποία απευθυνθήκαμε με το συγκεκριμένο προιόν) δεν θεωρείται η δυνατότητα διαστασιολόγησης συνδέσεων κατά Ευρωκώδικα 3 ;

 

Κάνει δηλαδή ελέγχους αποστάσεων κοχλιών κτλ.. όπως ένα στατικό πρόγραμμα;

Aν ναι ,αυτό είναι όντως χρήσιμο.

Σε κάποιο post αναφέρθηκε ότι στην έκδοση των 950Ε δε θα μπορείς να δουλέψεις τις συνδέσεις (που ουσιαστικά είναι το μεγάλο μέρος του προγράμματος).Ισχύει αυτό ή απλά δε θα έχεις πρόσβαση σε όλους τους τύπους των συνδέσεων.

Link to comment
Share on other sites

Αποστάσεις κοχλιών και παρόμοια εννοείται τα κάνεις με το χέρι. Υπάρχουν στον EC3 και δεν βασίζομαι σε πρόγραμμα. Αν κάνει το πρόγραμμα τότε το ελέγχω. Επειδή ξέρουμε και κάτι λίγα από πληροφορική, αλγορίθμους και προγράμματα είμαι από αυτούς που τονίζουν το κάθε πρόγραμμα έχει bugs και κάθε φορά βελτιώνεται. Ακόμα και δικό σου πρόγραμμα να φτιάξεις πάντα θα το αναβαθμίζεις μόνος σου και θα το καλυτερεύεις.

 

Για το Strucad ή Tekla τα οποία είναι πολυ δυνατά προγράμματα για σιδηρές, έχουν την δική τους φιλοσοφία και δεν είναι σε πλατφόρμα AutoCAD. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα για μερικούς γιατί θέλει χρόνο για να μαθευτεί. Εγώ σαν μελετητής-επιβλέπων θα μου άρεζε να έδινα σχέδια κοπής τα οποία τα κάνω μόνος μου. Επίσης σχεδιαστές με γνώσεις Strucad ή Τekla είναι ποιο ακριβοί και λογικό.

 

Τώρα για το πρόγραμμα η τιμή του είναι καλή για κάποιον ποθ ασχολείται με σιδηρές λαο παράδωση σχεδίων. (όλα όμως, λεπτομέρειες, κοπής, συνολικά βάρη, συνολικά μήκη, αρίθμηση μελών κ.τ.λ.)

 

Βέβαια αυτή είναι και η σωστή μελέτη για τις σιδηρές άλλά πολλοί συνάδελφοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν και έχει μαθευτεί στην αγορά έξω κάποια λεπτομέρεια και αυτό είναι. Οι σιδηρές θέλουν ειδική μεταχείρηση.

Αν δεν τις αγαπάς μην ασχολείσαι με το ζόρι μαζί τους. Θα το καταλάβουν και αυτές και οι πελάτες και τα μαστόρια (Rusia).

Link to comment
Share on other sites

@Pappos το Robot κάνει και έλεγχο αποστάσεων κοχλιών κτλ.Βέβαια αν επιλέξεις τον ΕC3 2005 , γιατί με την οδηγία του 1992 κάνει λιγότερους ελέγχους στις συνδέσεις.

Τα σχέδια κοπής,μοντάζ και ανέγερσης πληρώνονται έξτρα από τα στατικά.Παλιά παίρνανε 10δρχ./το κιλό (χοντρικά γιατί εξαρτάται από την πολυπλοκότητα ,επαναληψιμότητα.) Τα τελευταία χρόνια έχει πέσει η ζήτηση γιατί κάθε σοβαρό εργοστάσιο μεταλλικών κατασκευών έχει το δικό του τμήμα σχεδιασμού.

Σχέδια κοπής πως θα δώσεις μόνος σου;Eκτός και αν δουλεύεις το Strucad,Tekla ή κάτι παρόμοιο.Π.χ. η ενίσχυση του ζυγώματος στη σύνδεση ζύγωμα-υποστύλωμα επιλέγεται από τους σχεδιαστές με την εντολή maxcut και όχι με ύψος και μήκος για να ελαχιστοποιήσουν τη φύρα.Επίσης οι καλοί σχεδιαστές προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τα κοινά κομμάτια για να έχουν κοινούς κωδικούς.

Το Strucad αξίζει σαν συνολικό πακέτο για να παραδώσεις κατασκευαστικά σχέδια.Αν δεν μπορείς να δουλέψεις τις συνδέσεις , τι να το κάνεις.Ακόμη και η προμέτρηση θα είναι χονδρική.

Χονδρική προμέτρηση μπορείς να κάνεις και χωρίς προγράμματα αρκεί να γνωρίζεις τις τελικές διατομές.Αν δεν έχεις πατάρια κάνεις μια προσαύξηση 10% στα βάρη των μελών (για πλάκες,κοχλίες κτλ.)

Link to comment
Share on other sites

Θα προσπαθήσω να δώσω συνολική απάντηση. Παγκόσμια σήμερα είναι αποδεκτό ότι τουλάχιστον το 50% του κοστολογίου των μεταλλικών κατασκευών είναι η κόμβοι. Και αυτό το ποσοστό εμπεριέχει μέσα τους χρόνους του μελετητή, την απαιτούμενη κατεργασία στα άκρα των δοκών, την παραγωγή των ειδικών τεμαχίων, τα μέσα σύνδεσης και την ανέγερση. Λογικό λοιπόν είναι η τεχνολογία να έχει ρίξει το βάρος της σε αυτό το δύσκολο σημείο.

 

Οσον αφορά τα σχεδιαστικά προγράμματα επιπέδου StruCad είναι μετρημένο ότι σχεδόν το 70% του χρόνου αναλώνεται σε detailing συνδέσεων. Μια επιπλέον παράμετρος είναι ότι υπάρχουν περισσότερα από 10.000 StruCad σε δεκάδες χώρες, με διαφορετικές κουλτούρες όσον αφορά τη παραγωγή σχεδίων. Πχ στην Ανατολική Ευρώπη τα κατασκευαστικά σχέδια γίνονται κατά κύριο λόγο από τους μελετητές. Στις ΗΠΑ τελευταία διαπιστώνεται η τάση να "σπρώχνουν" τη μελέτη των κόμβων στον κατασκευστή.

 

Σε κάθε περίπτωση και με βάση το γεγονός ότι σε 4-5 χρόνια από τώρα οι Ευρωκώδικες θα γίνονται αποδεκτοί παγκόσμια, και τις διαφορετικές αγορές στις οποίες απευθύνεται, η ΑceCad σχεδιάζει να ενσωματώσει τη διαστασιολόγηση συνδέσεων στο StruCad. Ενα δείγμα (με κανονισμούς BS για 3 συνδέσεις ροπής) μπορούν να δοκιμάσουν όσοι έχουν αποκτήσει το Engineer.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.