Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομησιμότητα σε οικόπεδο που εφάπτεται σε σχέδιο πόλης οικοδομικού Συνεταιρισμού.


Recommended Posts

Συνάδελφοι παρακαλώ βοήθεια από όσους γνωρίζουν.

Έχω οικόπεδο εκτός σχεδίου που δημιουργήθηκε το 2002, επιφάνειας 4300 τ.μ. που δηλώνεται με πρόσωπο 46 μ. σε αγροτική οδό που συνδέει Δημοτική οδό με την ακτή της περιοχής. Το έτος 2007 ΄κυρώνεται σχέδιο πόλης οικοδομικού συνεταιρισμού στην ευρύτερη περιοχή και περιλαμβάνει το δρόμο εντός των ορίων του σχεδίου πόλεως που κυρώνετε με ΦΕΚ. Το οικόπεδο του πελάτη μου ρυμοτομείται αλλά παραμένει πάνω από 4000 τ.μ.  Ωστόσο στο σχέδιο πόλης και στη θέση του αγροτικού δρόμου δηλώνεται ως κοινόχρηστος χώρος εφόσον είναι ο ελεύθερος χώρος κοινής χρήσης εκτός των ρυμοτομικών γραμμών των οικοδομικών τετραγώνων που ορίζονται στο σχέδιο πόλης. Κτηματολόγιο οριστικό δεν υπάρχει έως σήμερα. 

 Μπορώ να θεωρήσω ότι το οικόπεδο του πελάτη μου, το οποίο είναι εκτός σχεδίου, ότι εφάπτεται με κοινόχρηστο χώρο? Προφανώς ναι!

Αυτός ο κοινόχρηστος χώρος πρέπει να είναι οριστικά οριζοντιογραφικά και υψομετρικά διαμορφωμένος για να έχω και εγώ οικοδομησιμότητα ή όχι;  Μου αρκεί μόνο που ορίζεται κοινόχρηστος;

Υπάρχει κάποια Νομολογία - Ερμηνεία που μπορεί να με βοηθήσει;

Ευχαριστώ εκ' των προτέρων.

Edited by Pavlos33
έγινε διόρθωση ορθογραφίας λέξεων και μερική τροποποίηση κειμένου-Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Για να θεωρηθεί ότι το γήπεδο έχει πρόσωπο σε νομίμως υφιστάμενο δρόμο, θα πρέπει να ολοκληρωθεί (κύρωση και μετεγγραφή) η πράξη εφαρμογής

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.