Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ακτινικός οικισμός και ρέματα


Recommended Posts

Ακτινικός οικισμός R=800m απο το κέντρο του οικισμού,όπως αυτό εχεί οριστεί απο σχετική απόφαση Νομάρχη, π.χ μια εκκλησία, γίνεται να περιορίζονται τα οριά του αν υπάρχουν ρέματα που να διαπερνούν τον οικισμό?Δηλαδη αν τα ρέματα είναι σε απόσταση 500μ απο το κέντρο του οικισμού, αυτομάτως τα όρια του οικισμού να γίνονται 500μ και όχι 800μ όπως αρχικά ήταν, βάση απόφασης?

Υπάρχει κάτι τέτοιο?Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε teosan

τα όρια του οικισμού καθορίζονται απο τις ισχύουσες διατάξεις

τα ρέματα που βρίσκονται εντός απιτείται να οριοθετηθούν και κατα την γνώμη μου να διευθετηθούν γαι οριστική αντιμετώπιση του θέματος

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ.

Αν κατάλαβα καλά, δίνουμε βάση στην σχετική απόφαση για τα όρια, εκτός και έχει γίνει οριοθέτηση των ρεμάτων.Ακόμα και αν έχει γίνει όμως, πώς είναι δυνατόν να επιρεαστούν τα όρια του οικισμού?Υπάρχει κάποιο σχετικό άρθρο ΓΟΚ ή κάποια εγκύκλιος που να διευκρινίζει?

Link to comment
Share on other sites

Δεν επηρεάζονται τα όρια του οικισμού από το ρέμα. Είτε έχει οριοθετηθεί το ρέμα, είτε όχι. Τα όρια του οικισμού ισχύουν ως λέει η απόφαση.

 

Από κει και πέρα για δόμηση κοντά σε ρέματα τίθενται κάποιες επιπλέον προϋποθέσεις (π.χ. δες άρθρο 6 κτιριοδομικού κανονισμού).

Link to comment
Share on other sites

Δες και αυτό 2 Α. Εντός των ορίων οικισμών δεν περιλαμβάνονται οι εξής περιοχές:

5. Ζώνη η οποία δεν περιλαμβάνει διάσπαρτο ή συνεκτικό τμήμα οικισμού και η οποία αποκόπτεται από τον οικισμό με φυσικούς, τεχνητούς ή διοικητικούς φραγμούς γύρω από τον οικισμό (ρέματα, χαράδρες, ακτές, λίμνες, βάλτοι, σημαντικοί οδικοί άξονες, σιδηροδρομικές γραμμές ή διοικητικά όρια ΟΤΑ) δεν περιλαμβάνεται εντός των ορίων του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.