Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στο 87% κυμαίνεται κατά μέσο όρο η συλλογή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο


Engineer

Recommended Posts

Ικανοποιητική κρίνεται η μέχρι στιγμής –και κατά μέσο όρο– συλλογή των δηλώσεων, η οποία, όπως λένε από το Κτηματολόγιο, κυμαίνεται στο 87%. Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις που η συλλογή δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. Αυτό συμβαίνει σε περιοχές της Κρήτης, στις οποίες όμως η συλλογή δηλώσεων ξεκίνησε τρία χρόνια αργότερα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.

Για παράδειγμα, η σύμβαση για το μισό Ηράκλειο βρίσκεται στο 27%, τα Χανιά στο 36% και το Ρέθυμνο στο 32%. Χαμηλά είναι τα ποσοστά και στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Εδώ, όπως επισημαίνουν από το Κτηματολόγιο, προγραμματίζεται η έναρξη της προανάρτησης μέσα στο καλοκαίρι, οπότε οι ιδιοκτήτες θα έχουν μία ακόμα ευκαιρία να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Τύπου του Κτηματολογίου, Μάρκο Μπουγιουκλάκη, τις επόμενες εβδομάδες ξεκινά επικοινωνιακή καμπάνια από το Κτηματολόγιο, με αφορμή την έναρξη του Κτηματολογικού Γραφείου Αθηνών αλλά και των υπολοίπων γραφείων και θα περιλαμβάνει τόσο τη λειτουργία του Κτηματολογίου και τις ψηφιακές του υπηρεσίες όσο και την τόνωση του ρυθμού κατάθεσης δηλώσεων ιδιοκτησίας σε περιοχές της Κρήτης, του Αργοσαρωνικού και (μετά το καλοκαίρι) σε περιοχές της Κέρκυρας και της Θεσπρωτίας, όπου είναι οι τελευταίες της χώρας που θα ξεκινήσει η συλλογή, καθώς σε όλη την υπόλοιπη επικράτεια ολοκληρώθηκε.

Παράταση για τους εκπρόθεσμους

Στο τέλος του μήνα λήγει –τυπικά– το περιθώριο που έ­χουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους στο Κτηματολόγιο χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο. Πιθανότατα, όμως, θα δοθεί παράταση έως το τέλος του χρόνου, κάτι που θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες μέρες, από τον αρμόδιο υπηρεσιακό υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.