Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φάκελος παλιάς διώροφης κατοικίας ΥΑΣΒΕ


abouts

Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. akis73)

 

Καλησπέρα συνάδελφοι! Θέλω τα φώτα σας γιατί ειναι μια προσωπική οικογενειάκη υπόθεση! Χρόνια πολλά κιόλας!

Υπάρχει μια διώροφη κατοικία με άδεια που εκδόθηκε το 1979 από την πρωην ΥΑΣΒΕ, σε ένα χωρίο. Από μελέτη του φάκελου της ΥΑΣΒΕ διαπίστωσα τα εξής περίεργα:

1. Η άδεια είναι  ανακατασκευής (με διάρκεια 1 έτος). μελετητής και επιβλέπων ειναι η ίδια η ΥΑΣΒΕ (το έψαξα και προβλέπονταν λόγω του σεισμού τοτε το κράτος είχε βγάλει κάποια πρότυπα αρχιτεκτονικά σχέδια κατοικιών και διάλεγαν από αυτά οι πολίτες)

2. Τοπογραφικό (δεν υπάρχει στην άδεια- υπάρχει μόνο διάγραμμα κάλυψης που ειναι μια κολλα Α4 και αυτή ειναι σχεδιαστή δημόσιο υπάλληλο και έχει την υπογραφή με τα χειρόγραφά στοιχεία ενώς αρχιτέκτονα - προτοτυπο μεν αλλά δεν ξέρω). Στο διάγραμμα κάλυψης αναφέρει ότι ΑΚ 453 (που ειναι ο αριθμός του αρχιτεκτονικου σχεδίου που υλοποιήθηκε). Τοπογραφικό δεν υπάρχει

Είναι αυτό πρόβλημα; γιατί στον ΔΕΔΔΗΕ μου ζητούν τοπογραφικό της οικίας (Ρ'ωτησα και δεν θέλουν διάγραμμα κάλυψης μιας Α4).

3. Ενώ ο τίτλος της αδείας ειναι διόροφη κατοικία και στο πίσω μέρος αναφέρει για 2 διαμερίσματα, τα σχέδια της άδειας δεν συμφωνούν με το στέλεχος, γιατί στα σχέδια υπάρχει και ένα μικρό ισόγειο κατάστημα. Στο στέλεχος δεν αναφέρει για κατάστημα στην πισω πλευρά.

Το αρχιτεκτονικό έχει συνταχθεί από το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ και ειναι ο τύπος ΑΚ 453. Σε αυτόν τον τύπο η ΥΑΣΒΕ ειχε 2 σχέδια και μου ειπε οτι παιρνω ότι ταιριάζει πιο πολύ... στο κτίριο που έχουμε. Το σχέδιο ηταν μια κόλλα Α3. Πραγματικά τόσο ελλειπή φάκελο δεν έχω δει. Ότι άλλο ειχε μέσα ηταν σχετικό με την δανειοδότηση που βγήκε τότε. Ρώτησα και μου ειπαν ουσιαστικά το Γιάννης κερνάει Γιαννής πίνει (αφου κανουμε ότι θέλουμε)....

Βρηκα το σχέδιο που ταιρίαζει πιο πολύ (γιατί το ένα είχε ισόγεια παράθυρα και πυλωτή ενώ το δικό μας δεν είχε).

Στα σχέδια υπάρχει: ένα ισόγειο κατάστημα, ένα ισόγειο διαμέρισμα (μάλλον οικίας), και ένα διαμέρισμα στον όροφο. Η πρόσβαση στο διαμέρισμα του ορόφου γίνεται από αποκλειστικής χρήσης σκάλα που ειναι εσωτερική.

2. Η άδεια δεν έχει 2η θεώρηση για τη σύνδεση με τα δίκτυα (έπρεπε αφού η ΥΑΣΒΕ ειναι επιβλέπουσα... κάνει ότι θέλει δηλαδή) πολύ παλιά ειχε χελώνα ΔΕΗ και νερό - υδρομετρο αλλά τη χελώνα την ξήλωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, Τώρα ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά τα πάντα απο την αρχή (βεβαίωση σύνδεσης, τοπογραφικό κτλ κτλ). Το γεγονός ότι δεν έχει θεώρηση για τη σύνδεση δεν αποτελεί πρόβλημα; (πέραν από τον έλεγχο νομιμότητας που πρέπει να δω κτλ). Σε αυτό θα επανέλθω γιατί μπορεί να μην απαιτούνταν κιόλας. 

Αυτοψία δεν έκανα ακόμα για να δω τι στραβα έχει (παρατυπίες κτλ). Αλλα τι παρατυπίες να βγούν αφού η ίδια η άδεια μου κυριολεκτικά σε 10 λεπτά βγαλμενή...

Ακόμα και οι ξυλοτυποι και τα υπόλοιπα ειναι απο ΥΠΕΧΩΔΕ..

επισυνάπτω τα σχέδια μιας και ειναι δημόσια έγγραφα (δεν έχουν στοιχεία πελατών, ειναι για όλον τον τότε ταλαιπωρημένο λαό).

 

 

 

SXEDIO AK453.pdf

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, βάσει αυτών που περιγράφεις, έχεις ένα φάκελο της ΥΑΣΒΕ που δεν έχει 2η σφραγίδα θεώρησης για σύνδεση με δίκτυα και λείπει το τοπογραφικό. Σε πρώτη φάση ρώτα στην ΥΑΣΒΕ αν μπορεί να κάνει κάτι ως υπηρεσία σχετικά με τα ως άνω. Το λογικό είναι να σε παραπέμψουν στην αρμόδια Υδομ, οπότε ξανασυζητάς το θέμα με αυτούς. Επειδή ήδη αν κατάλαβα καλά βρίσκεις κάποιες διαφορές σε σχέση με τις κατόψεις της άδειας, θα γίνει υπαγωγή στον ν.4495/17 λογικά ως προ του '83, οπότε θα αποκτήσεις και νέα σχέδια και τοπογραφικό αφού αυτό λείπει. Στην συνέχεια αν αυτά τα προσκομίσεις στην Υδομ, λογικά θα μπορούνε να σου βάλουν την 2η σφραγίδα σήμερα και μετά να συνεχίσεις για την έκδοση βεβαίωσης από το σύστημα e-άδειες για σύνδεση με ΔΕΗ.

 

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα. Οι διαφορές ειναι ανάμεσα στο στέλεχος και τις υποτιθέμενες κατόψεις που δίνει η ΥΑΣΒΕ. Όταν παω και το δω πιο καλά θα έχω πληρη εικόνα γιατί έχει και διαφορές στην κατασκευή όπως ένα υπόγειο ανοιχτό χώρο.

Χρειάζεται η 2η θεώρηση ή όχι?

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου!

Link to comment
Share on other sites

Γειά και πάλι, όταν λες διαφορές μεταξύ στελέχους/κατόψεων τι ακριβώς εννοείς; Λογικά αυτά είναι τα εγκεκριμένα της άδειας, οπότε όσον αφορά την όποια ρύθμιση με βάση αυτά θα κινηθείς. Σχετικά με την 2η σφραγίδα που λείπει από το στέλεχος, δεν χάνεις τίποτα αν δοκιμάσεις να ανεβάσεις το στέλεχος της ΥΑΣΒΕ όπως είναι, όμως μπορεί και να φας πόρτα από ΔΕΔΔΗΕ ή Δήμο.

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. akis73)

 

Έστειλα το φάκελο σε συνάδελφο φίλο χωροτάκτη για να τα δει (για να κάνουμε νομιμοποίησεις , ηλεκ. ταυτοτητα κτλ) γιατί εγώ ειμαι μηχανολόγος και δεν τα ξέρω ούτε εχω τα δικαιώματα.. Τα σχέδια δεν τα σφραγίζει η πρωην ΥΑΣΒΕ, σφραγίδα για τη σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας δεν φαίνεται ότι θα μου μου δώσει η τεχνική υπηρεσία Λαγκαδά (δεν έχουν σχέδια και δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη). Οπότε θα προχωρήσουμε μάλλον σε νομιμοποίηση και συμπλήρωση του φακέλου (με σχέδια που συμφωνούν με την πραγματικότητα και το στέλεχος αδείας, τεχνικές περιγραφές κτλ. Μιας και τα πρωτότυπα ειναι σχεδόν για πέταμα (σε μια Α3 έχει μαζεμένες 2 κατόψεις, μερικές τομές και μόνο μια όψη...), ευτυχως έχει ξυλοτυπους :-) δεν βλέπω το λόγο. Με αυτά νομίζω ότι θα μπορούμε να συνδεθούμε χωρίς τη σφραγίδα για την σύνδεση, αφού θα έχουμε νομιμοποίηση κτλ λογικά ειναι με ευθύνη του μηχανικού και το Δημόσιο δεν μπορεί ναπει και κάτι γιατι η υπηρεσία τους ήθελε να ειναι ο τοτε μηχανικός.... Πάντως οι υπάλληλοι ήταν ευγενέστατες κυρίες που με 1000εξυπηρέτησαν!

Επίσης έχω την εντύπωση μετά από συζήτηση με την αρμόδια υπάλληλο ότι όταν ειναι άδεια ανακατασκευής υφιστάμενου με τεχνική έκθεση δεν υπήρχε απαίτηση τότε για τη θεώρηση της αδείας (η ίδια η υπηρεσία να ελέγξει τον εαυτό της σε τι; όποτε ήθελε πέρναγε για έβλεπε όλα τα στραβά, δεν σταμάτησε ποτέ το έργο ως επιβλέπων...) και αυτή αυτό που με ρώτησε είναι αν υπάρχει τεχνική έκθεση κατεδάφισης. Και όταν της είπα Ναι, ειπέ ε ναι τοτε όλα εξηγούνται (ήθελα να βοηθήσουν το κόσμο να κατοικήσει). Θυμάμαι μετακόμισαν από το χωριο, το έκαναν το σπίτι και τελικά δεν ξαναγύρισαν οι παπούδες για τους οποίους χτίστηκε.

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.