Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχετικά με θέσεις στάθμευσης στον ακάλυπτο


JK KEA

Recommended Posts

Κυριοι

Γειτονευω με μονοκατοικια που η Αδεια Οικοδομης της και η εκθεση στην ΕΠΑΕ αναφερει 2 φεσεις παρκινγ απο 2 χωριστες εισοδους στον επι της προσοψης μανδροτοιχου 

Η μια θεση κατασκευαστικε προσφατα (μετα την την 28ην Ιουλιου 2011) ενω η αλλη δεν εχει κατασκευασθη ακομη αποτελοντας μερος του κηπου τους με αποτελεσμα να καταλαμβανουν την θεση που συνηθως χρησιμοποιω για Παρκινγκ επι του δρομου διοτι στερουμε Παρκινγκ επι της ιδιοκτησιας μου για τους εξης λογους :

1- η Πολεοδομικη αδεια της Αρχικης κατοικιας μου (1967) δεν προεβλεπαι ακαλυπτο χωρον επι της Προσοψης μου (μηκους 15 μ)

2-η Πολεοδομικη αδεια (8/9/1983)  επεκτασης της υπαρχουσης κατοικιας  δεν απαιτουσε θεση Παρκινγκ μολονοτι προεβλεπε πρασια 8 μετρων διοτι η "θεωρητικη" πρασια ειχε καλυφθει απο την αρχικη οικοδομη του 1967  

3-Η κλιση του οικοπεδου (21 μ Προσοψη με Τελος του οικοπ) δεν επιτρεπει την εκ των υστερων δημιουργια θεσεων Παρκινγκ στην ιδιοκτησιαν μου

4-Ο χωρος μεταξυ της αρχικης κατοικιας και των οριων του οικοπεδου μου δεν επιτρεπει την εισοδο αυτοκινητου λογω στενοτητος

5-η ιδιοκτησια μου ειναι η τελευταια στο σχεδιο πολης πριν αρχιση το εκτος δομησης δασος   

Οι ερωτησεις μου ειναι:

Α. Μπορω να απαιτησω την κατασκευη της 2ης θεσης παρκινγ συμφωνα με τα σχεδια της Πολεοδομιας ?

Β. Μπορω να καταγγειλω την κατασκευη απο προκασκευασμενο οικισκο της 1ης θεσησ Παρκινγκ μετα το 7/2011 προκειμενοθ να τοποθετηση απλο στεγαστρο ?

Γ. Μπορειται να με πληροφορησετε σε ποια Αρχη πρεπει να αποτανθω προκειμενου να απαιτησω την κατασκευη της 2ης θεσης Παρκινγκ στην διπλανη μου ιδιοκτησια προκειμενου να ελευθερωθη η εξωθεν της οικιαν μου θεση προκειμενου να ειναι μεσα στο πεδιο ενδοεπικοινωνιας με τον συναγερμο μου ?

Ευχαριστω για την βοηθεια 

Ι.Κ. 

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει καμία υποχρέωση να κατασκευάσει την 2η θέση σταθμευσης. Προφανώς και δεν μπορεί να τον εξαναγκάσει κάποιος τρίτος.

Για το αυθαίρετο, μπορείτε να κάνετε καταγγελία. Δε βλεπω σε τι θα σας βοηθήσει αυτο ομως στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

Link to comment
Share on other sites

Οι θέσεις στάθμευσης επί του οδοστρώματος ΔΕΝ ανήκουν στις παρόδιες ιδιοκτησίες, ούτε δεσμεύονται (πλην θέσεων ΑΜΕΑ) για άλλους ιδιωτικούς λόγους.

Οπότε, ακόμη κι αν είχε κατασκευαστεί η δεύτερη θέση, κανείς δεν τον εμποδίζει να παρκάρει επί του οδοστρώματος. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.