Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΔΜΗΕ: Ανακατατάξεις στα μερίδια των προμηθευτών στην υψηλή τάση


Engineer

Recommended Posts

Ανακατατάξεις καταδεικνύουν τα στοιχεία από το σχετικό δελτίο του ΑΔΜΗΕ, στα μερίδια εκπροσώπησης που αφορούν στην Υψηλή Τάση κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Σύμφωνα με αυτά καταγράφεται υποχώρηση του ποσοστού της ΔΕΗ και ενίσχυση εκείνου των ανεξάρτητων προμηθευτών.

Ειδικότερα, κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, ιδιώτες προμηθευτές συγκέντρωναν μερίδιο 21,65 %, ενώ κατά το τρίμηνο των μηνών Απριλίου – Ιουνίου το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το  40,2 %. Δηλαδή το  μερίδιο του κυρίαρχου «παίκτη» της αγοράς, της ΔΕΗ, υποχώρησε στο 59,8 %, από 78,35 % το προηγούμενο τρίμηνο ως προς την κατανάλωση ενέργειας στην Υψηλή Τάση, ενώ μείωση σημειώνει και ως προς των αριθμό των ρολογιών καθώς το δεύτερο τρίμηνο φαίνεται ότι κατέχει το 58,59 %, από 61,81 %  με 210 πελάτες.  Η πτώση του ποσοστού της ΔΕΗ στην Υψηλή Τάση ξεκίνησε από τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε το μερίδιό της έφτανε στο 86,02 %.  

Είναι αξιοσημείωτο ότι δεύτερη στη λίστα με τα μερίδια των προμηθευτών στην Υψηλή Τάση είναι η Watt & Volt της Mytilineos με ποσοστό 16,86 %, από μόλις 1,64 % που κατείχε κατά  το πρώτο τρίμηνο του 2023. Επίσης, σημαντική αύξηση καταγράφηκε και στα ποσοστά του Ήρωνα καθώς η εταιρεία μετά τη σύναψη διμερών συμβάσεων αγοραπωλησίας (PPAs) με την τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ και τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ πιάνει πλέον το 11,39 % και καταλαμβάνει την  τρίτη θέση.  Ακολουθεί η ELPEDISON, η οποία διατηρεί το μερίδιό της  στο 10,62 % (από 10,37 % κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους) . Συνολικά έξι εταιρείες διατηρούν μερίδιο κάτω του 10 %, από οκτώ κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου, με ποσοστό μόλις στο 1,32 %.
 
Γενικότερα, όσον αφορά τα ποσοστά των εταιρειών στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, η ΔΕΗ αύξησε τη «θέση» της τον Αύγουστο, σε σχέση με τον Ιούλιο, διατηρώντας τον Αύγουστο την πρώτη θέση με 58,79 % από 54,83 % τον Ιούλιο. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Ήρωνας με 9,24 %   και ακολουθεί η Protergia (Mytilineos) με 7,74 %, η Elpedison με 5,73 %, η NRG με 5,29 %, η Φυσικό Αέριο με 3,07 % και η Watt & Volt με 2,99 %. Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται η ZeniΘ με 2,56% και η Volterra με 1,8 % και ακολουθούν οι υπόλοιποι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας με μικρότερα ποσοστά.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.