Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

(μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλή σας μέρα

Έχω ένα ακίνητο το οποίο τακτοποιήθηκε με τον 4178/2013 το οποίο δεν είχε ηλεκτροδοτηθεί . Πριν λίγο καιρό έκανα αίτημα για ηλεκτροδότηση και πήγα στον δήμο για υπεύθυνη δήλωση που θέλει ο ΔΕΔΔΗΕ και μου ζητάνε την σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας με τον νόμο 4495/2017 για να την εκδώσουν. Εφόσον τακτοποιήθηκε με τον 4178/2013 πως θα μπορέσει ο συνάδελφός σας θα την εκδώσει με τον 4495/2017;

Επειδή νομίζω πως στον δήμο κάνουν λάθος και πριν ενοχλήσω τον συνάδελφό σας , αν κάποιος γνωρίζει ας με ενημερώσει σχετικά.

Ευχαριστώ 

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

@nikonkgr Σωστά τα λέει ο Δήμος, αλλά δεν σας τα εξήγησε λεπτομερώς... Πλέον όλες οι συνδέσεις με τα ΔΚΩ γίνονται με τη βεβαίωση που εκδίδεται από ιδιώτη μηχανικό βάσει Ν. 4495/17 (ο Ν. 4495/17 δεν αφορά μόνο τα αυθαίρετα).

Αν το ακίνητο είναι εξ' ολοκλήρου αυθαίρετο (δηλαδή αν δεν υπάρχει οικοδομική άδεια στο οικόπεδο), τότε αρκεί ο έλεγχος της τακτοποίησης... Αν υπάρχει και οικοδομική άδεια, τότε εκτός της τακτοποίησης θα πρέπει ο συνάδελφος να ελέγξει και τη θεώρηση της οικοδομικής άδειας, διαφορετικά η βεβαίωση και η σύνδεση δύναται να ανακληθούν.

Δημοσιεύτηκε

Οι νόμοι στην Ελλάδα αλλάζουν κάθε μέρα

Επομένως και 4178 άλλαξε σε 4495

Η σύνδεση με την ΔΕΗ άλλαξε- Οπότε δεν ξεκινάς από τον Ηλεκτρολόγο, αλλά από το Μηχανικό σου, Για όλα αυτά  έπρεπε ήδη να σου είχε ενημερώσει ο Ηλεκτρολόγος, που σου έστειλε στο Δήμο

Δημοσιεύτηκε
37 λεπτά πριν, ΚΑΝΑ said:

Οι νόμοι στην Ελλάδα αλλάζουν κάθε μέρα

Επομένως και 4178 άλλαξε σε 4495

Η σύνδεση με την ΔΕΗ άλλαξε- Οπότε δεν ξεκινάς από τον Ηλεκτρολόγο, αλλά από το Μηχανικό σου, Για όλα αυτά  έπρεπε ήδη να σου είχε ενημερώσει ο Ηλεκτρολόγος, που σου έστειλε στο Δήμο

Ευχαριστώ για την απάντηση , επομένως απευθύνομαι στον μηχανικό μου . Ήθελα να σιγουρευτώ πριν τον ενοχλήσω τον άνθρωπο. Ευχαριστώ πολύ και πάλι.

39 λεπτά πριν, ppanag said:

@nikonkgr Σωστά τα λέει ο Δήμος, αλλά δεν σας τα εξήγησε λεπτομερώς... Πλέον όλες οι συνδέσεις με τα ΔΚΩ γίνονται με τη βεβαίωση που εκδίδεται από ιδιώτη μηχανικό βάσει Ν. 4495/17 (ο Ν. 4495/17 δεν αφορά μόνο τα αυθαίρετα).

Αν το ακίνητο είναι εξ' ολοκλήρου αυθαίρετο (δηλαδή αν δεν υπάρχει οικοδομική άδεια στο οικόπεδο), τότε αρκεί ο έλεγχος της τακτοποίησης... Αν υπάρχει και οικοδομική άδεια, τότε εκτός της τακτοποίησης θα πρέπει ο συνάδελφος να ελέγξει και τη θεώρηση της οικοδομικής άδειας, διαφορετικά η βεβαίωση και η σύνδεση δύναται να ανακληθούν.

Ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις. Αφορά εξ ολοκλήρου αυθαίρετο το οποίο είναι τακτοποιημένο με τον 4178/2013 και έχει πληρωθεί και περαιωθεί.

Δημοσιεύτηκε

@nikonkgr οπότε με την περαιωμένη δήλωση του ν. 4178/13, ο μηχανικός σας μπορεί να εκδόσει βεβαίωση σύνδεσης με τα ΔΚΩ του άρθρου 47Α του ν. 4495/17, η οποία ισχύει για 6 μήνες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ρεύμα και για νερό.

Δημοσιεύτηκε
2 λεπτά πριν, ppanag said:

@nikonkgr οπότε με την περαιωμένη δήλωση του ν. 4178/13, ο μηχανικός σας μπορεί να εκδόσει βεβαίωση σύνδεσης με τα ΔΚΩ του άρθρου 47Α του ν. 4495/17, η οποία ισχύει για 6 μήνες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ρεύμα και για νερό.

Ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι . Την καλημέρα μου.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.