Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με κατανομή χιλιοστών ιδιοκτητων σε πολυκατοικία με υποσταθμό ΔΕΗ


BasilP

Recommended Posts

χαιρετώ τα μέλη του φόρουμ. Στην πολυκατοικία που διαμένω έχω έρθει αντιπετωπος με το ακολουθο πρόβλημα για το οποίο δεν έχω βρει πουθενα κάποια απάντηση ή παρόμοια περίπτωση.

Στην πολυκατοικία όπως λέει και ο τίτλος η ΔΕΗ έχει δεσμευμένο χώρο για υποσταθμό (δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ)

Ο πίνακας κατανομής χιλιοστών έχει κλασικά τις στήλες για ανελκυστήρα, θέρμανση, κοινόχρηστα και ιδιοκτητων (και ψήφων που είναι ίδια με των ιδιοκτητών). 

Η στήλη χιλιοστών ιδιοκτητών έχει διαφορετική κατανομή από αυτή των κοινοχρήστων Στην πρώτη έχει χιλιοστά και η ΔΕΗ ενώ στη δεύτερη όχι. Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα. 

 Έδω και πολλά χρόνια τα έξοδα+αποθεματικό  ιδιοκτητών υπολογίζονται με βάση τη  στήλη "ιδιοκτητών" (χωρίς τη ΔΕΗ που απαλάσεται από κάθε έξοδο) και όχι αυτή των κοινοχρήστων. Είναι σωστό αυτό ;

το καταστατικό δεν αναφέρει πουθενα "χιλιοστα ιδιοκτητών". Σε περιπτώσεις όπως κεντρική αποχέτευση, κεντρική κεραία κλπ. κάνει λόγω για επιμερισμό με βάση την στήλη "χιλιοστά κοινοχρήστων"

Εχει συναντήσει κάποιος παρόμοια περίπτωση ; ποιο από τα δύο είναι σωστό για τα έξοδα ιδιοκτητών στη συγκεκριμένη περίπτωση;

Καθώς πρόκειται να μαζέψουμε ένα σημαντικό ποσό για ανακατασκευή ανελκυστήρα συν άλλες εργασίες της πολυκατοικίας η διαφορά ανάμεσα στις δύο κατανομές χιλιοστών δίνει αρκετά διαφορετικά ποσά και δεν θέλω να συνεχιστεί πιθανή αδικία.

ευχαριστώ.

IMG_0494.JPG.7ee0b93353ce05a41b2e4f40886c11ba.JPG

Link to comment
Share on other sites

7 λεπτά πριν, BasilP said:

Είναι σωστό αυτό ;

Όχι.
Ο λόγος ύπαρξης των στηλών "κοινόχρηστα", "ανελκυστήρας" και "θέρμανση" είναι η κατανομή των αντίστοιχων δαπανών στους ιδιοκτήτες.
Δεν πρόκειται περί κάποιας σπάνιας περίπτωσης.
Όλοι οι πίνακες συνιδιοκτησίας περιλαμβάνουν στήλες με ποσοστά ιδιοκτησίας και ποσοστά κοινοχρήστων.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν αναφέρομαι στις υπόλοιπες στήλες αλλά στα ποσοστά ιδιοκτησίας και ποσοστά κοινοχρήστων που στη δική μου πολυκατοικία είναι διαφορετικά λόγω ύπαρξης χώρου της ΔΕΗ όπως φαίνεται και στο πινακάκι που έβαλα.

οπότε η απορία μου είναι ποια ποσοστά πρέπει να ληφθούν υπόψη για τον επιμερισμό εξόδων ιδιοκτητών στη δική μου πολυκατοικία ;

τα ποσοστά ιδιοκτησίας (εξαιρωντας τη ΔΕΗ) ή τα ποσοστά κοινοχρήστων ;

Link to comment
Share on other sites

Αυτά καθορίζονται από τον κανονισμό πολυκατοικίας. Ό,τι αναφέρεται εκεί, ισχύει για τον υπολογισμό δαπανών.

Της ΔΕΗ ποια γραμμή είναι, στον πίνακα χιλιοστών?

Για παράδειγμα, για τον ανελκυστήρα υπάρχει ξεχωριστή στήλη και φαίνεται η αναλογία που αντιστοιχεί σε κάθε ιδιοκτησία. Αυτή η στήλη θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί, που αφορά τον ανελκυστήρα.

 

 

Edited by ted78
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.