Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διογένης

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by Διογένης

  1. @Poli_na Όχι. Το εμβαδόν του διαμερίσματος δεν αλλάζει. Οι επιφάνειες που προσμετρώνται (ή όχι) στον ΣΔ μάς απασχολούν πριν την έκδοση της άδειας.
  2. Το σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να σε απασχολεί (και να λύσεις) είναι αυτό. Χωρίς να εμπιστεύεσαι τον επαγγελματία στον οποίο έχεις αναθέσει οποιαδήποτε εργασία, δεν μπορείς να προχωρήσεις. Γενικά, στη σοφίτα δεν απαιτείται να γίνεται η πρόσβαση μόνο από την εσωτερική σκάλα.
  3. Στην πρόσθετη γραμμή για τον Β' όροφο θα γράψεις ότι είναι "μελλοντικός και ενδεχόμενος". Με αυτόν τον τρόπο εννοείς ότι η ιδιοκτησία μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν αυξηθούν τα επιτρεπόμενα μεγέθη δόμησης (εξ ου και ο χαρακτηρισμός "ενδεχόμενος"). Στην επιφάνεια και στον όγκο δεν συμπληρώνεις τίποτα. Αποδίδεις 100 χιλιοστά συνιδιοκτησίας (προφανώς η τιμή δεν είναι δεσμευτική) και συμπληρώνεις τα αναλογούντα τ.μ. στο οικόπεδο για την ιδιοκτησία. Συνεπώς, το ισόγειο και ο Α' όροφος θα έχουν από 450 χιλιοστά. Εννοείται ότι ο Β' όροφος δεν έχει ποσοστό στις δαπάνες κοινοχρήστων.
  4. Η αυθαίρετη κατασκευή στέγης υπολογίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό, ασχέτως ύψους. Η υπέρβαση του επιτρεπομένου λόγω στέγης αντιστοιχεί στην επιφάνεια που καλύπτεται από αυτήν. Υπερβολικό ή όχι, έτσι είναι.
  5. Διάβασε ξανά την προηγούμενη δημοσίευσή μου (εξαρτάται από τον τρόπο που θα ασκήσεις το επάγγελμα στην Ελλάδα).
  6. Σύμφωνα με τον νόμο, η υπέρβαση ύψους (για ακίνητο με οικοδομική άδεια) δεν προσμετράται στο πρόσθετο ύψος αυτής, όταν έχει προκύψει από τη μη ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου της ή από εκχωματώσεις που έχουν εκτελεστεί σε αυτόν. Το πρόστιμο για το ύψος, σε αυτήν την περίπτωση, υπολογίζεται με αναλυτικό. Επομένως, σε ό,τι αφορά το ξεμπάζωμα δεν κάνεις κάτι άλλο και ας πρόκειται για εκτός σχεδίου περιοχή με τους γνωστούς περιορισμούς.
  7. Το πατάρι έχει την ίδια χρήση με τον υποκείμενο χώρο, του οποίου αποτελεί παράρτημα.
  8. Όχι. Ο λόγος ύπαρξης των στηλών "κοινόχρηστα", "ανελκυστήρας" και "θέρμανση" είναι η κατανομή των αντίστοιχων δαπανών στους ιδιοκτήτες. Δεν πρόκειται περί κάποιας σπάνιας περίπτωσης. Όλοι οι πίνακες συνιδιοκτησίας περιλαμβάνουν στήλες με ποσοστά ιδιοκτησίας και ποσοστά κοινοχρήστων.
  9. Ναι. Όχι, δεν μπορείς. Όμως σύμφωνα με την εγκύκλιο 2 "ο έλεγχος του υπολογισμού της υπέρβασης έως 40% μπορεί να γίνεται για μέρος ή το σύνολο του κτιρίου, μετά από συναίνεση του συνόλου των αντίστοιχων συνιδιοκτητών, ακόμα και στην περίπτωση που έχουν υποβληθεί μεμονωμένες δηλώσεις υπαγωγής για επιμέρους ιδιοκτησίες του ακινήτου".
  10. Εννοώ ότι δεν μπορείς να χωρίσεις την υπέρβαση ύψους σε λοιπή παράβαση (αναλυτικό προϋπολογισμό) και σε υπέρβαση του επιτρεπόμενου. Όταν είσαι πάνω από την επιτρεπόμενη τιμή υπολογίζεις το ποσοστό, χωρίς να έχεις και λοιπή παράβαση.
  11. @ELENAMOSH 1. Ναι, για τον προσδιορισμό της επικρατούσας χρήσης. 2. Ναι, αρκεί το πατάρι να μην αποτελεί ανεξάρτητο χώρο.
  12. @giannis_kak Όταν ξεπερνιέται η επιτρεπόμενη τιμή δεν έχουμε πρόσθετη λοιπή παράβαση, αλλά μόνο υπέρβαση ύψους. Για την περίπτωση που εξετάζεις, το ποσοστό υπέρβασης είναι αυτό που υπολόγισες. Έχεις, δηλαδή, ένα φύλλο καταγραφής με υπέρβαση δόμησης και υπέρβαση ύψους. @Roukat Ομοίως και για την προσθήκη αυθαίρετου ορόφου.
  13. Ναι. Για το παράδειγμά σου: Έχεις 50 τ.μ. αυθαίρετη κατασκευή και 200 τ.μ. επιτρεπόμενη κάλυψη βάσει των ισχυόντων όρων δόμησης. Το ποσοστό υπέρβασης είναι 50/200 = 25%.
  14. Έχεις μόνο παράβαση αναλυτικού προϋπολογισμού λόγω της εκχωμάτωσης. Τα υπόλοιπα μπορείς να τα περιγράψεις στην τεχνική έκθεση.
  15. @evgeninja Ναι, τότε καταργήθηκε η υποχρέωση ασφάλισης λόγω της εγγραφής στο ΤΕΕ. Και για πριν το 2017 μπορεί να γίνει αναδρομική διαγραφή, αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο.
  16. @dralexis Δεν υπάρχει εξουσιοδότηση κάποιου προς τον εαυτό του. Ως δικαιολογητικό ανέβασε ένα έγγραφο όπου θα γράφεις ότι τακτοποιείς ακίνητο ιδιοκτησίας σου.
  17. Η σύνδεση της εγγραφής στο ΤΕΕ με την ένταξη στον ασφαλιστικό φορέα δεν υφίσταται εδώ και αρκετά χρόνια. Κατά πόσο σε συμφέρει, εξαρτάται από το αν (και πώς) σκοπεύεις να ασκήσεις το επάγγελμα στην Ελλάδα. Δεν αναφέρομαι στο κόστος της ετήσιας συνδρομής, αλλά στο όφελος από την απόκτηση άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι για αρκετούς συμπολίτες μας (παλαιότερων εποχών, κυρίως) η εγγραφή στο ΤΕΕ προσδίδει κύρος στον μηχανικό.
  18. @irene2023 Η έκδοση βεβαίωσης μπορεί να γίνει χωρίς τακτοποίηση. Οι εξαιρέσεις της 2θ του 82: οι περιπτώσεις της 3 του 81: διαγράφω την περίπτωση στ) επειδή συμπεριλαμβάνεται στην περίπτωση ζ) - (γιστ, αρθ96)
  19. Όχι, δεν τίθεται καν θέμα διαφορετικής διαμερισμάτωσης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.