Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργαστήριο Πληροφορικής σε υπόγειο!


mechmix

Recommended Posts

Συνάδελφοι μηχανικοί καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα,

Είμαι διπλωματούχος ΗΜΤΥ, όμως δεν άσκησα ποτέ το επάγγελμα. Στο σημείο αυτό να προσθέσω ότι μόλις πέρυσι γράφτηκα στο ΤΕΕ. Τα τελευταία 4 χρόνια είμαι στη δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρωτής.

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας και τις γνώσεις σας για μία κατάσταση με την οποία έχω βρεθεί αντιμέτωπος τη φετινή χρονιά. 

Γνωρίζει κανείς αν προβλέπεται η στέγαση εργαστηρίου Πληροφορικής σε υπόγειο χώρο; Να τονίσω ότι στον ίδιο υπόγειο χώρο στεγάζεται και η κλειστή αίθουσα γυμναστικής. Μεταξύ τους χωρίζονται με έναν μεσότοιχο/ψευτοτοίχο. Η αίθουσα γυμναστικής έχει δύο ψευτοπαράθυρα της πλάκας τα οποία δεν ανοίγουν ποτέ (δεν τα φτάνει κανείς, αλλά και να τα έφτανε δεν έχουν λόγο ύπαρξης από την άποψη ότι δεν προσφέρουν κάποιον αερισμό). Το εργαστήριο πληροφορικής δεν έχει κανένα παράθυρο, παρά μόνο ένα στον ψευτοτοίχο το οποίο δεν επικοινωνεί με τη φύση, αλλά με την κλειστή αίθουσα γυμναστικής.

Εννοείται ο φυσικός φωτισμός είναι ανύπαρκτος. Προφανώς, για να μπεις μέσα και να βλέπεις που πατάς χρειάζεται να ανοίξεις φως.

Το σχολείο δεν έχει καμία διάθεση για μεταστέγαση της αίθουσας σε άλλον χώρο ή ακόμα και να έχει προτάσσει δικαιολογίες του στυλ "είναι μεγάλη γραφειοκρατία", "θέλει 2-3 χιλιάρικα η όλη δουλειά" κλπ. 

Είμαι διατεθειμένος να το πάω στα άκρα και εδώ θέλω τη βοήθεία σας για το πως πρέπει να κινηθώ.

Θεωρώ ότι κάτι εκεί κάτω είναι παράνομο. Προσωπική εκτίμηση είναι ότι η αίθουσα του εργαστηρίου έχει δηλωθεί ως αποθήκη ή βοηθητικός χώρος του κλειστού γυμναστηρίου.

Τι χρειάζεται να ζητήσω από το σχολείο για να δω επίσημα τι συμβαίνει εκεί κάτω; Κατόψεις υπογείου; Aντι να ζητήσω από το σχολείο μήπως θα μπορούσα να ζητήσω από την πολεοδομία; 

Πείτε μου σας παρακαλώ τι χρειάζεται να δω/ζητήσω για να δω αν υπάρχει αυθαιρεσία εκεί κάτω. Ακόμα όμως και να δω/πάρω αυτό που θα μου πείτε, δεν έχω εμπειρία/γνώση για να δω αν πάει κάτι λάθος.

Υ.Γ.: Πάντως από τότε που έθεσα θέμα μεταστέγασης χρήζω μίας διαφορετικής-καλύτερης αντιμετώπισης, γεγονός που με προβληματίζει. Είναι καθήκον μου τόσο για τα παιδιά όσο για μένα και τους επόμενους συναδέλφους ΝΑ ΦΥΓΕΙ το εργαστήριο από εκεί. Πρόκειται για υγειονομική βόμβα.

Σας ευχαριστώ.

 

 

Edited by mechmix
Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν η εκπαίδευση επιτρέπεται μόνο σε χώρους κύριας χρήσης και μόνο εφόσον έχουν αδειοδοτηθεί οι χώροι αυτοί Για τη συγκεκριμένη χρήση.

Εφόσον στο σχολείο αυτό ήθελαν να χρησιμοποιήσουν παράνομα μία υπόγεια αίθουσα Τουλάχιστον θα έπρεπε να φροντίσουν για τον φυσικό φωτισμό και αερισμό που απαιτείται... δεν θα σχολιάσω το ότι δεν ελέγχθηκαν Οι Κανόνες πυρασφάλειας... 

Θα πρότεινα για αρχή να ζητήσετε από οποιονδήποτε είναι υπεύθυνος (έχετε διευθυντή???) να ορίσει ΓΡΑΠΤΑ με σφραγίδα/υπογραφή το που θα γίνεται το κάθε μάθημα διαφορετικά πιθανόν στο μέλλον να πούνε ότι εσείς ζητήσατε να γίνει το μάθημα στο υπόγειο ( προσωπικά θα διάλεγα μόνος μου την αίθουσα που θα γινόταν το μάθημα μέχρι να μου ορίσουν γραπτά και υπεύθυνη τους το που θα θέλανε να γίνει)

Στη συνέχεια κοινοποιείται όλα τα ανωτέρω στον αρμόδιο φορέα Πού είναι ο ΕΟΠΠΕΠ και ζητάτε έλεγχο της σχολικής μονάδας με τη μορφή του κατεπείγοντος και επικίνδυνου!!!

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω για την απαντηση!

Παντα δεν υπαρχει η περιπτωση να εχουν νομιμοποιησει τον υπογειο χωρο και να του εχουν κανει αλλαγη χρησης ως "χωρο κυριας χρησης";

Επισης, αναφερατε οτι "δεν ελέγχθηκαν Οι Κανόνες πυρασφάλειας". Πως προκυπτει αυτό;

Kαι κατι τελευταιο. Στον ιδιο υπογειο χωρο βρισκεται και ο λεβητας. Τουλαχιστον ειναι σε δωμα με πορτα, αλλα ειναι στον ιδιο υπογειο χωρο.

Edited by mechmix
Link to comment
Share on other sites

Δεν αναφέρατε τίποτα για νομιμοποίηση στο αρχικό σας ερώτημα... Να διευκρινήσουμε εδώ ότι νομιμοποίηση είναι η εκ των υστέρων έκδοση οικοδομικής άδειας για εν δυνάμει νόμιμο χώρο ή εν δυνάμει νόμιμη αλλαγή χρήσης που έχει ήδη κατασκευασθεί ή συντελεσθεί χωρίς οικοδομική άδεια και περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες μελέτες, ώστε να πισοποιείται ότι ικανοποιούνται οι απαιτούμενες προδιαγραφές για την ορθή χρήση του χώρου. 

Αν είχαν ελεγχθεί οι κανόνες πυρασφάλειας θα είχε ζητηθεί από την πυροσβεστική και η ανάλογη αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας, προκειμένου να εκδοθεί νέο πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

Επίσης η λέξη δώμα σημαίνει ταράτσα, δεν σημαίνει χώρος λεβητοστασίου.

Σχετικά με τον χώρο του λεβητοστασίου οι προδιαγραφές του αναφέρονται στη μελέτη θέρμανσης και στα σχέδια που τη συνοδεύουν και τα υλικά τοίχων και καταλληλότητας πόρτας αναφέρονται στη μελέτη πυρασφάλειας. 

Τέλος να διευκρινίσω ότι οι τακτοποίηση αυθαίρετων χώρων δεν συνεπάγεται αυτομάτως και καταλληλότητα για χρήση των χώρων αυτών και δεν απαλάσσει τον ιδιοκτήτη από τις απαιτούμενες μελέτες για τη χρήση και λειτουργία των χώρων αυτών... τον απαλάσσει μόνο από τις κυρώσεις δηλαδή, αλλά δεν του δίνει αυτόματα τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τους χώρους αυτούς !!! Οι τακτοποιημένοι χώροι αν δεν πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζει ο Νόμος για την κάθε χρήση, τότε εξακολουθεί να είναι παράνομη η χρήση τους!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.