Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάτμηση Γεωτεμαχίου εντός Σχεδίου Πόλεως με κτίσμα στο κοινό όριο των υφιστάμενων Καθέτων.


Recommended Posts

Καλησπέρα. Σε γεωτεμάχιο εντός σχεδίου πόλεως άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα υπάρχει μια ισόγεια κατοικία που αποτελείται από δυο ξεχωριστές οριζόντιες ιδιοκτησίες - διαμερίσματα με ανεξάρτητη είσοδο το καθένα και με μεσοτοιχία ως χώρισμα.

Η σύσταση καθέτου και οριζοντίων ιδιοκτησιών έχει γίνει πριν την ένταξη στο σχέδιο πόλεως της περιοχής και λόγω αλλαγής (μείωσης) του εμβαδού του αρχικού γεωτεμαχίου μετά την ένταξη απαιτείται η διόρθωση της σύστασης προς πώληση της κάθετης 1 και της Ο.Ι. 1.

Προφανώς η διόρθωση θα γίνει σε όλο το γεωτεμάχιο και αφού προηγηθεί η ρύθμιση των αυθαιρεσιών των Ο.Ι.

Το γεωτεμάχιο πληρεί τις προδιαγραφές για την κατάτμηση σε 2 νέα άρτια και οικοδομήσιμα γεωτεμάχια. Ωστόσο με την ύπαρξη της υφιστάμενης ισόγειας κατοικίας είναι δυνατή η κατάτμηση;

Και αν η κατάτμηση επιτρέπεται δεδομένου ότι το όριο των υφιστάμενων καθέτων 1 & 2 και μελλοντικών γεωτεμαχίων 1 & 2, ταυτίζεται στο μεγαλύτερο τμήμα του με την μεσοτοιχία της ισόγειας κατοικίας θα δημιουργήσει η κατάτμηση πρόβλημα με το Δ ή/και το δ στην ισόγεια κατοικία (στα 2 νέα διαμερίσματα) και νέες αυθαιρεσίες (αφού τμήμα τους θα βρίσκεται εντός του δ των νέων γεωτεμαχίων);

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.