Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταπτυχιακά


kaloyianni

Recommended Posts

Γεια σας! Θέλω να κάνω μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμειο Χωροταξίας στο Βόλο. Γνωρίζει μήπως κάποιος στις εξετάσεις στα αγγλικά που δίνουν τι λεξιλόγιο πέφτει ή γενικά τι λέξεις πρέπει να διαβάσω στα αγγλικά? Υπάρχει κάποιο βιβλίο που μπορώ να αγοράσω?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν γνωρίζω αλλά πιθανολογώ ότι για να υπάρχουν εξετάσεις αγγλικών, λογικά θα έχει να κάνει με ορολογία κυρίως. Ανάλογα με το θέμα του μεταπτυχιακού, κοίταξε μήπως βρεις αντίστοιχο ξενόγλωσσο βιβλίο εκμάθησης. ΠΧ κάπου είχα δει ελληνοαγγλικά/αγγλικοελληνικά λεξικά με όρολογία σχετικά με κτήρια πχ πως είναι ο οπλισμός κοκ. Πες μας το θέμα/τίτλο του μεταπτυχιακού μήπως έχει κάποιος να σου προτείνει κάτι πιο συγκεκριμένο.

 

Επίσης αν δεν σου κάνει κόπο μην χρησημοποιείς greeklish καθώς μας βγαίνουν τα μάτια! (και τι greeklish... MetaΠtyxiaka):P. Και γράψε την ιδιότητά/ειδικότητά σου στο προφίλ αν δεν σου κάνει κόπο.

 

btw καλώς ήρθες :P

Link to comment
Share on other sites

Επειδή αποφοίτησα και εγώ από το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του συγκεκριμένου τμήματος, καλό θα ήταν να διαβάσεις, όσον αφορά το λεξιλόγιο κείμενα και άρθρα που σχετίζονται με τη χωροταξία, πολεοδομία και την περιφερειακή ανάπτυξη. Μία καλή και εύκολη πηγή είναι τα κείμενα της Ευπρωπαϊκής Ένωσης (αποφάσεις, νομολογία κ.α.)

Οι εξετάσεις των αγγλικών είναι σχετικα απλές και εύκολες. Δε θα σου πρότεινα να αγοράσεις κάποιο βιβλίο. Αρκεί να μάθεις μερικές ορολογίες στα αγγλικά. Ψάξε στη σελίδα της Ε.Ε. και θα βρεις αρκετά κείμενα για προετοιμασία. Αν θυμάμαι καλά πολύ δημοφιλή θέματα ήταν οι αποφάσεις για τη χωρική συνοχή της Ε.Ε. αλλά και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Καλή Επιτυχία

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σου!Θα προσπαθήσω να βρώ από την σελίδα της Ε.Ε.Εγώ ήδη διαβάζω λέξεις από το λεξικό των μηχανικών που το βρήκα στον Παπασωτηρίου.

Αν προκύψει κάποια άλλη απορία θα στείλω μήνυμα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Πέραν τις πολύ σωστές πληροφορίες που σου έδωσε ο συνάδελφος και φίλος koifadop, αν μπορέσεις να βρεις το Σ.Α.Κ.Χ. (Σχέδιο Ανάπτυξης Κοινοτικού Χώρου) και να διαβάσεις από εκεί τη σχετική ορολογία θα είσαι κατά 70% καλυμένη. Είναι πραγματικά πάρα πολύ καλή πηγή και θα σε βοηθήσει...Το χρησιμοποίησα κι εγώ όταν έδωσα και με βοήθησε.

Καλή επιτυχία και ότι άλλο χρειαστείς, εδώ είμαστε!

Link to comment
Share on other sites

Αλήθεια kaloyianni, ποιά είναι η ειδικότητά σου και σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό?

Link to comment
Share on other sites

Ναι ρε Αναστασία...έσπασα το κεφάλι μου να το θυμηθώ το Σ.Α.Κ.Χ. Όντως αυτό πέφτει σχεδόν πάντα.Τίποτα kaloyianni για αυτό είμαστε όλοι εδώ.Ό,τι άλλο χρειαστείς στείλε, εγώ ή Αναστασία (δεν έχω συνηθήσει να σε αποκαλώ έτσί) θα βοηθήσουμε

Link to comment
Share on other sites

Στο Βολο τι αλλα μεταπτυχιακα υπαρχουν για Π.Μηχανικους; μπηκα στο ιντερνετ αλλα βρήκα μόνο ενα. !!!

 

Έχει μεταπτυχιακό πρόγραμμα σίγουρα η σχολή των πολιτικών μηχανικών Βόλου...αν σε ενδιαφέρει..

Link to comment
Share on other sites

ΝΑΙ αυτο βρήκα: "Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στην Εφαρμοσμένη Μηχανική και Προσομοίωση Συστημάτων"

δεν νομιζω να εχει αλλο. Ενα ειναι ...τι πιθανότητες να με πάρουν θα έχω;;!!! σχεδον μηδεν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.