Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υγρασία στον κάτω όροφο


pateras33

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

 

Η δική μου περίπτωση έχει ως εξής:

 

Τον περασμένο Ιούλιο έκανα ανακαίνηση αλλάζοντας όλα τα δάπεδα (ξήλωσα τα παλιά μάρμαρα κι έβαλα πλακάκι) εσωτερικά και στο μπαλκόνι(το νέο πλακάκι το 'βαλα πάνω στο παλιό?μόνο στο μπαλκόνι) και έβαψα όλο το σπίτι εσωτερικά κι έξωτερικά. Επίσης άλλαξα τα 17ετίας καλοριφέρ με νέα. Λόγω εγκυμοσύνης της γυναίκας μου (ευτυχώς μόλις τέλειωσαν όλα) δεν αέριζα καλά το σπίτι. Επειδή τα 17 ετίας αλουμινένια κουφώματα είναι μαύρο χάλι(σε 15 μέρες θα αλλαχτούν με νέα), για πρώτη φορά μου 'βγαλε στο βορινό μου δωμάτιο κάτι σαν πιτσιλιές μαύρες (μούχλα ??) απο την πλευρά που βρέχεται η πολυκατοικία και δεν έχω τέντα στο σημείο εκείνο.

Αυτό δε με πειράζει τόσο, όσο το ότι ο από κάτω ένοικος(2ος όροφος εγώ 3ος) μου παραπονέθηκε από τον Ιανουάριο έχει υγρασία και μούχλα στην κουζίνα του ακριβώς στην γωνία που κατεβαίνει η αποχετεύση της 7όροφης οικοδομής πάνω από το γύψινό του,χωρίς όμως αυτή να μεγαλώνει εδώ και 4,5 μήνες, δηλαδή άλλες φορές να "ζωντανεύει" κι άλλες φορές να είναι στεγνή με τη γνωστή πάντα στάμπα. Στο ακριβώς πάνω από το σημείο αυτό δωμάτιο είναι η κρεββατοκάμαρά μου όπου τα κουφώματα τα ακούγαμε το βράδυ το χειμώνα κι όχι μόνο που στάζαν πλατς πλατς (καίγαμε και λόγω εγκυμοσύνης -βρέφους στο φουλ τα νέα καλοριφέρ) και οι πετσέτες που απο κάποιο σημείο και μετά βάζαμε να είναι αρκετά συχνά μούσκεμα αναλόγως και του καιρού βέβαια.

Δεδομένου λοιπόν ότι στο δωμάτιο αυτό δεν αερίζαμε, έσταζαν και θόλωναν τα παλαιά τζαμια-κουφώματα και κυρίως στο δωμάτιο αυτό υπήρχε ξύλο που αντικαταστάθηκε με μπετόν-ρυτίνες κόλλες και πλακάκι, κι εφόσον δεν μεγαλώνει στον από κάτω η υγρασία (πλύθηκε και το μπαλκόνι 3-4 φορές άρα και το συγκεκριμένο κούφωμα-τζάμι-συρόμενος διάδρομός του πότισε ) που πιστεύεται ότι οφείλεται η έστω μικρή υγρασία (που δεν εξαπλώνεται) του από κάτω ενοίκου??

Ας σημειωθεί ότι δίπλα στο κούφωμά μου αυτό είναι μια ντουλάπα που προσεξα ότι στην γωνία έχει στον τοίχο (από κάτω ακριβώς είναι ο ένοικος), λίγη πρασινομουχλίτσα.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

(αν και σας κούρασα βρε παιδιά)

Link to comment
Share on other sites

Απευθύνσου στον μηχανικό που σου έβγαλε την άδεια για να κάνεις όλες αυτές τις εργασίες και ρώτα τον μπας και ξέρει.

 

Αλλιώς στον εργολάβο που τα έφτιαξε.

 

Κατανοείς ότι μέσω περιγραφής και μόν και μάλιστα από μη ειδικό όπως εσύ δεν υπάρχει περίπτωση μια στο εκατομμύριο να πάρεις σωστή διάγνωση κατά πρώτης και λύση που επιζητάς.

 

Σε ποια περιοχή είσαι patera33 ?

 

Δεν έχει μηχανικούς εκεί η μαστόρους ?

 

Επίσης θεωρείς σοβαρό το θέμα αυτό για επιστημονική κοινότητα μηχανικών ?

 

Το ότι σε απασχολεί εσένα στα σοβαρά αυτόματα δεν το καθιστά σοβαρό για κάποιους άλλους.

 

Λύση:

 

Βρίσκεις έναν νέο και ορεξάτο μηχανικό. Μην πας σε μεγαλοκαρχαρία καθώς δεν θα ασχοληθεί με το προβληματάκι σου ....απλά θα στα πάρει.

 

Πληρώνεις ένα εύλογο ποσό για τις συμβουλές και γνώσεις και λύση που θα σου δώσει ο μηχανικός και βουαλά.

 

Πχ και όχι δεσμευτικά προς τα πάνω αλλά μόνο προς τα κάτω:

 

30€ μεταφορικά έλα

30€ μεταφορικά πήγαινε

200 € αποτύπωση του προβλήματος (αναλογα την έκταση ποικίλει)

200 € για υπόδειξη λύσης και συμβουλές εγγράφως

email: δωρεάν

 

500€ δεν είναι δα και το τρελλό πόσο μπροστά στα χιλιάρικα που έδωσες για την ανακαίνιση. Ο μηχανικός θα επισκεφτεί, διαβάσει, ασχοληθεί το λιγότερο 3 μέρες και θα τρέξει για σένα καθώς αυτή είναι η δουλειά του. Η παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου.

 

Αν του ζητήσεις και να σου αποκαταστήσει τη βλάβη θα υπάρξει και άλλη χρέωση ανάλογα τη δουλειά

 

ps: μην χαλάς τα χατήρια του από κάτω καθώς είσαι ήδη έκθετος με τις αυθαίρετες εργασίες που έπραξες (πολεοδομία, ΙΚΑ, εφορία ).

 

Η λύση που σου προτείνω είναι μονόδρομος για να μην συνεχίσεις να είσαι μπλεγμένος και να μην απορείς για τις πρασινομουχρίτσες.

 

Φέρε μαστόρους......φέρε εργολάβους.....φέρε πωλητές δομ. υλικών......θα σε ωθήσουν σε λύσεις που έχουν να λαμβάνουν και ίσως να μην λυθεί το θέμα.

 

Αντιθέτως ο μηχανικός θα πληρωθεί ούτως ή άλλως για αυτό που θα κάνει.

 

Σκέψου τον μηχανικό όπως σκέφτεσαι το δικηγόρο στα δύσκολα.

 

Καλή συνέχεια και εύχομαι επίλυση του προβλήματός σου.

8-)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.