Μετάβαση στο περιεχόμενο

Aερισμός τυφλού δωματίου


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους , 
το διαμέρισμα που ενοικιάζω εδώ και έναν μήνα περίπου , διαθέτει ένα τυφλό υπνοδωμάτιο το πρόβλημα του οποίου είναι ότι δεν έχει φυσικό αερισμό. Το υπόλοιπο σπίτι ,  όταν ανοίγω παράθυρα και μπαλκονόπορτα , δημιουργείται ρεύμα αέρα και δεν έχει πρόβλημα. 
Η ιδέα που σκέφτηκα , ώστε να μπορώ να αερίζω το δωμάτιο εύκολα και με χαμηλό κόστος , είναι με έναν  ανεμιστήρα των 20 ευρώ ο οποίος θα ''σπρώχνει'' τον αέρα έξω από το υπνοδωμάτιο ,την ώρα που θέλω να αερίσω το σπίτι, εξαναγκάζοντας τον αέρα του υπνοδωματίου να παρασυρθεί από το ρεύμα αέρα, και δημιουργώντας έτσι "καινό χώρο" στο υπνοδωμάτιο ο οποίος θα καταλαμβάνεται από νέο αέρα μιας και καινός χώρος πρακτικά δεν γίνεται να υπάρξει. Παραθέτω και ένα επεξηγηματικό σχέδιο. Θα δουλεύει αυτή η ιδέα? Θα γίνεται έτσι επαρκής αερισμός του δωματίου η θα χρειαστώ κάποια πιο δραστική λύση ?? 

image.png.841402d230079d9b8ccfd5183e11cf72.png

Edited by nikos1212
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι η θέση του ανεμιστήρα δεν είναι η πιο κατάλληλη ώστε να διώχνει τον αέρα έξω.

Καλύτερο είναι να βάλεις έναν σταθερό απαγωγέα αέρα, όσο το δυνατόν αθόρυβο, πάνω από την πόρτα του δωματίου, οπότε ο φρέσκος αέρας θα μπαίνει από κάτω, ακόμα κ' όταν η πόρτα θα είναι κλειστή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.