Jump to content

gsaraf

Core Members
 • Posts

  392
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by gsaraf

 1. Ναι, μπορεί να κάνει 2 αιτήσεις αν είναι μέρος αίτησης πολυκατοικίας. Ωστόσο, χρειάζομαι τη γνώμη σας όταν στη σύσταση περιγράφονται μελλοντικοί όροφοι. Δηλαδή θα υποβληθούν αιτήσεις για όλα τα υπάρχοντα διαμερίσματα, αλλά εκ των πραγμάτων δεν συμπληρώνεται το σύνολο των χιλιοστών του οικοπέδου. Τι προτείνετε σε αυτή την περίπτωση, προκειμένου να ωφεληθούν το bonus 10%;
 2. Νομίζω ότι δεν επιτρέπεται να εκδοθεί 2η ΕΕΔΜΚ πριν παρέλθει κάποιο χρονικό διάστημα, νομίζω 1 χρόνος, από την έκδοση της 1ης.
 3. Προσωπικά, στον κύκλο του 2020 ζήταγα επιπλέον 200€, εκτός προγράμματος. Στον επικείμενο κύκλο ζητάω επιπλέον 300€ (100€ προκαταβολή κ' 200€ με την ολοκλήρωση των εργασιών). Ωστόσο, αν επιβεβαιωθεί η μείωση της αμοιβής του συμβούλου από 350€ σε 250€, θα ενημερώσω τους πελάτες ότι τα 300€ γίνονται 400€.
 4. Μέχρι στιγμής μου έχουν εγκρίνει ανάκληση ΠΕΑ λόγω αλλαγής ιδιοκτήτη ή μηχανικού.
 5. Θα πρέπει να αναφέρεται ο σωστός αριθμός παροχής ηλ. ρεύματος σε Ε1, Ε2, Ε9 όλων των ιδιοκτητών. Τα τετραγωνικά ελέγχονται μόνο στα Ε9.
 6. Αφού έχει εμπράγματο δικαίωμα κ' είναι η κύρια κατοικία της, υποχρεωτικά θα κάνει εκείνη αίτηση κ' η επιδότηση θα είναι βάσει του εισοδήματός της, όχι 40%.
 7. Ναι, μπορεί να μονώσει το δώμα μέσω του προγράμματος, σαν να είναι εξ' ολοκλήρου δικό του. Ναι, θεωρητικά απαιτείται η συναίνεση των υπόλοιπων ιδιοκτητών (πχ ΥΔ). Όχι, δεν μπορεί να ενταχθεί η απόληξη του κλιμακοστασίου επειδή είναι σε επαφή με τον ΜΘΧ κ' όχι με το υπό εξέταση διαμέρισμα.
 8. Συνάδελφοι, μετά από ανάκληση ΠΕΑ κ' έκδοση νέου από άλλον ΕΕ λόγω ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ πως δηλώνω τη σχέση του νέου με το ανακληθέν; Η απάντηση από την επιθεώρηση ενέργειας αναφέρει ότι δε χρειάζεται να κάνω κάποια ενέργεια, αλλά μου φαίνεται παράξενο. Πώς θα αναγνωρίσει η πλατφόρμα ότι αντικαταστάθηκε το ανακληθέν ΠΕΑ;
 9. Η θερμομόνωση δώματος δεν απαιτεί ΕΕΔΜΚ Η εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης απαιτεί ΕΕΔΜΚ εφόσον δεν υπάρχει μελέτη θέρμανσης στο φάκελο της άδειας ή τροποποιείται η υφιστάμενη μελέτη θέρμανσης.
 10. Το συμβόλαιο κ' η μεταγραφή είναι προαπαιτούμενα ή θα ζητηθούν σχετικά σύντομα μετά την υποβολή της αίτησης. Η συναίνεση μπορεί να μη ζητηθεί ποτέ, αλλά καλό είναι να την έχει τουλάχιστον προφορικά, πριν μπει σε έξοδα.
 11. Θα πρέπει να έχει την έγγραφη συναίνεση του αδελφού του (ΥΔ με γνήσιο υπογραφής). Η δήλωση στο κτηματολόγιο θα γίνει αναγκαστικά, μέσω της μεταγραφής του συμβολαίου.
 12. Πρόκειται για περίπτωση πρόσφατης απόκτησης. Θα πρέπει να γίνει το συμβόλαιο, η μεταγραφή του κ' η ενημέρωση του Ε9 (έχει ήδη γίνει, εννοείς 50% πλήρη κυριότητα).
 13. Αφού έχει ψιλή κυριότητα κ' είναι δικιά του κύρια κατοικία, μπορεί να κάνει αίτηση με βάση το εισόδημά του, όχι με επιδότηση 40%.
 14. Δεν απαιτείται, εφόσον υπάρχει ήδη μελέτη θέρμανσης η οποία δεν τροποποιείται
 15. Προσωπικά, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μοναδική περίπτωση που μπορεί να κάνει την αίτηση ο ψιλός κύριος είναι αυτή που περιγράφεις (ιδιοκατοίκηση), οπότε θα δικαιούται επιδότηση βάσει του εισοδήματός του κ' όχι μόνο 40%.
 16. Φυσικά και μπορούν να συμπεριληφθούν
 17. Προσωπικά, για καλύτερη συνεννόηση, αποφεύγω να το αναφέρω στους πελάτες συντομογραφικά. Συνήθως το αποκαλώ ενεργειακό πιστοποιητικό, σπανιότερα πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης. Όσον αφορά το ερώτημα, προτιμώ ΠΈΑ. Το ΠΕΆ είναι πιο γαλλικό, αλλά μου θυμίζει κλάμα μωρού😂 Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος σχετικός κανόνας της γραμματικής.
 18. Συνάδελφοι, από που προέκυψε ότι θα ζητηθεί στο τέλος; Έχασα κάποια ανακοίνωση;
 19. Και εγώ είχα καταλάβει το ίδιο με εσένα...
 20. Η γνωστή δικαιολογία ότι "έτσι το έχω κάνει κ' δεν είχα πρόβλημα" δεν ευσταθεί γιατί υπάρχουν διάφοροι ελεγκτές αιτήσεων με τελείως διαφορετικές απαιτήσεις. Ναι, απαιτείται ΕΕΔΜΚ κ' ένα από τα δικαιολογητικά της είναι η μελέτη θέρμανσης.
 21. Δεν υπάρχει κάποια κίνηση στις δικές μου αιτήσεις του 2019 κ' 2020, εδώ κ' αρκετές εβδομάδες.
 22. Δεν υπάρχει πρόβλημα, εφόσον δεν ξεπεράσεις τον αρχικό προϋπολογισμό, είτε συνολικό, είτε ανά υλοποιημένη παρέμβαση.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.