Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

gsaraf

Core Members
  • Περιεχόμενα

    446
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by gsaraf

  1. Προσωπικά, θα συμπεριλάμβανα στους υπολογισμούς όλα τα κτίσματα.
  2. Νομίζω ότι η θέση του ανεμιστήρα δεν είναι η πιο κατάλληλη ώστε να διώχνει τον αέρα έξω. Καλύτερο είναι να βάλεις έναν σταθερό απαγωγέα αέρα, όσο το δυνατόν αθόρυβο, πάνω από την πόρτα του δωματίου, οπότε ο φρέσκος αέρας θα μπαίνει από κάτω, ακόμα κ' όταν η πόρτα θα είναι κλειστή.
  3. Αυτή τη λεπτομέρεια δεν την είχα προσέξει, για να το λες έτσι θα είναι.
  4. Πάντως, οι ΙΒΑΝ στην πλατφόρμα είναι διαφορετικοί από αυτούς που δηλώσαμε αρχικά. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μου με το ΤΕΕ, μου ανέφεραν ότι οι τράπεζες δημιούργησαν νέους λογαριασμούς στο όνομα των ωφελούμενων. Επίσης, θα δοθούν διευκρινίσεις για τη διαδικασία αποδέσμευσης της καταβληθείσας από το πρόγραμμα προκαταβολής. Η παραπάνω επικοινωνία έγινε πριν από 15 ημέρες, περίπου.
  5. Στείλε screenshot την καρτέλα της ψύξης
  6. Ναι, γίνονται πληρωμές, έστω κ' δύσκολα. Από την εμπειρία μου εκτιμώ ότι η καθυστέρηση οφείλεται κυρίως στον ελεγκτή.
  7. Η παρ. 1, εδ. η, του άρθρου 30 του Ν4495/17, εξαιρεί από την υποχρέωση έκδοσης ΕΕΔΜΚ την τοποθέτηση επιτοίχιων λεβήτων αερίου για θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης σε υφιστάμενα κτίρια, σύμφωνα με την παρ.10 του άρθρου 16 του ν.4067/2012. Η παρ. 10 του άρθρου 16 του Ν4067/12 αναφέρει τα εξής: "Κλιματιστικά στοιχεία και επίτοιχοι λέβητες αερίου για θέρμανση ή παραγωγή ζεστού νερού χρήσης στις όψεις των νέων κτιρίων, μετά τη δημοσίευση του παρόντος, οφείλουν να είναι ενσωματωμένα και να μην προεξέχουν από την επιφάνεια των όψεων του κτιρίου. Σε υφιστάμενα κτίρια επιτρέπεται να εξέχουν μέχρι πενήντα (50) εκατοστά και μόνο όταν δεν μπορούν να τοποθετηθούν επί των εξωστών ή των δωμάτων, να τοποθετούνται σε ύψος μεγαλύτερο των τριών (3,00 μ.) μέτρων από τη στάθμη του πεζοδρομίου και με πρόβλεψη κατάλληλης απορροής των συμπυκνωμένων υδρατμών, για κτίρια που βρίσκονται στην οικοδομική γραμμή και η λειτουργία τους δεν υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια ηχητικής ρύπανσης. Στις όψεις του κτιρίου επιτρέπεται η εγκατάσταση μετρητικών και ρυθμιστικών διατάξεων φυσικού αερίου." @Inzaghiπαρακαλώ εξήγησε γιατί απαιτείται σήμερα ΕΕΔΜΚ αν εγκατασταθεί επίτοιχος λέβητας σε εξώστη υφιστάμενου κτιρίου κ' δεν προεξέχει πάνω από 50εκ.
  8. Η συνολική κ' ωφέλιμη επιφάνεια θα είναι 110τμ. Η στέγη θα καταχωρηθεί στα αδιαφανή του κελύφους ως "οριζόντια οροφή κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη", βλ. σελ. 59 ΤΟΤΕΕ.
  9. @P_G_B Είναι πιο απλό να θεωρήσεις ολόκληρο το κτίριο ως μία θερμική ζώνη (βλ. σελ. 23 ΤΟΤΕΕ, παράδειγμα ψευδοροφής). Αντίθετα, αν ορίσεις ΜΘΧ, θα πρέπει να ορίσεις κ' την επιφάνειά του, οπότε στο ΠΕΑ θα εμφανίζεται επιφάνεια κύριων χώρων 100τμ κ' συνολική επιφάνεια >100τμ.
  10. Βάζεις λέβητα ΦΑ για την επιφάνεια που καλύπτει το υπάρχον θερμαντικό σώμα, τοπική αερόψυκτη ΑΘ για την επιφάνεια που καλύπτουν τα 2 A/C, εφόσον είναι διαφορετική από την προηγούμενη. Αν το τζάκι καλύπτει άλλη επιφάνεια από τις 2 προηγούμενες, το καταχωρείς ως ανοικτή εστία με καύσιμο βιομάζα.
  11. Πιθανόν να δεχτούν τα δελτία αποστολής, εφόσον έχουν εκδοθεί εντός του χρόνου ισχύος της ΕΕΔΜΚ.
  12. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Προφανώς θα μειωθεί κ' ο επιλέξιμος προϋπολογισμός.
  13. Όχι, με αυτά τα δεδομένα, δεν μπορεί να επιδοτηθεί για τις σήτες.
  14. Δεν υπάρχει πρόβλημα να ενταχθεί στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ. Το πιο πιθανό είναι να απορρίψουν οι τράπεζες το άτοκο δάνειο για το ποσό της συμμετοχής του, οπότε θα πρέπει να το καταβάλει με ίδια κεφάλαια.
  15. Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις... Κάνεις νέα αίτηση στον επόμενο κύκλο με τους νέους ιδιοκτήτες
  16. 1. Δεν προβλέπεται από την ΤΟΤΕΕ αυτός ο τρόπος υπολογισμού, βλ. 5.1.2.2 (σελ. 111) κ' 5.2.2.1 (σελ. 117), αντίστοιχα 2. Μπορείς να δηλώσεις το ενεργειακό τζάκι στη θέρμανση με β.α. 50%, βλ. 5.1.2.7
  17. Καλημέρα σας. Επανέρχομαι σ' ένα θολό, τουλάχιστον για μένα, σημείο της ΤΟΤΕΕ. Βαθμός απόδοσης Α/Θ στο ΖΝΧ. Το δελτίο προϊόντος της Α/Θ (DAIKIN) δίνει Ενεργειακή απόδοση θέρμανσης νερού (ηwh) στα 3 κλίματα, διαφορετική από την Εποχιακή απόδοση θέρμανσης χώρου (s) (ηs). Η ΤΟΤΕΕ αναφέρει ότι καταχωρούμε τον ονομαστικό SCOP της Α/Θ (δεν δίνεται στο δελτίο προϊόντος της Α/Θ) λαμβάνοντας τους περιορισμούς του άρθρου 8 του ΚΕΝΑΚ, που για εμένα είναι ακατανόητοι. Ποια η άποψή σας για το βαθμό απόδοσης της Α/Θ που πρέπει να καταχωρηθεί στην καρτέλα ΖΝΧ του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ.
  18. Όχι, μπορεί εξαρχής να καταθέσει το σωστό (μειωμένο) ποσό.
  19. Συνάδελφε, καλησπέρα. Θα βρεις την απάντηση στην 1η ερώτησή σου στο εδάφιο 2.1.1 του οδηγού (ορισμοί). Η απάντηση στη 2η ερώτηση είναι ότι καταχωρείς μόνο την επιφάνεια κατοικιών κ' κοινόχρηστων χώρων που εξυπηρετούν τις κατοικίες. Ωστόσο, από την ανάρτησή σου καταλαβαίνω ότι δεν έχεις μεγάλη εμπειρία σε θέματα ενεργειακών επιθεωρήσεων κ' αιτήσεων ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ (συγγνώμη για αυτό το τελευταίο σχόλιο, ελπίζω να κάνω λάθος). Οι αιτήσεις πολυκατοικιών έχουν αυξημένη δυσκολία κ' είναι πάρα πολύ εύκολο να γίνει λάθος κ' να "καεί" η αίτηση. Σου προτείνω να συνεργαστείς με κάποιον εμπειρότερο συνάδελφο της περιοχής, προκειμένου να προστατεύσεις καλύτερα τόσο τον εαυτό σου, όσο κ' τους πελάτες σου. Φιλικά.
  20. Καταχωρείς την τρέχουσα, πραγματική χρήση, όχι την πολεοδομική. Γραφείο - κατάστημα, έχουν πολύ μικρές διαφορές, δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα.
  21. Και εγώ, αυτό θα έκανα γιατί το κάθε σύστημα έχει διαφορετική απόδοση.
  22. Συμφωνώ, συνάδελφε. Παρέλειψα να το γράψω παραπάνω.
  23. ΘΕΡΜΑΝΣΗ Αν το κύριο σύστημα είναι η Α/Θ, είναι κατηγορία Β. Αν το κύριο σύστημα είναι ο λέβητας ΦΑ κ' υπάρχει αντιστάθμιση, κατηγορία Β. Αν δεν υπάρχει αντιστάθμιση, κατηγορία Δ. ΨΥΞΗ Αν το κλιματιστικό είναι inverter, Β, διαφορετικά Δ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.