Jump to content

gsaraf

Core Members
 • Posts

  430
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by gsaraf

 1. Δεν απαιτείται ένα παραστατικό ανά παρέμβαση.
 2. 1. Δεν προβλέπεται από την ΤΟΤΕΕ αυτός ο τρόπος υπολογισμού, βλ. 5.1.2.2 (σελ. 111) κ' 5.2.2.1 (σελ. 117), αντίστοιχα 2. Μπορείς να δηλώσεις το ενεργειακό τζάκι στη θέρμανση με β.α. 50%, βλ. 5.1.2.7
 3. Καλημέρα σας. Επανέρχομαι σ' ένα θολό, τουλάχιστον για μένα, σημείο της ΤΟΤΕΕ. Βαθμός απόδοσης Α/Θ στο ΖΝΧ. Το δελτίο προϊόντος της Α/Θ (DAIKIN) δίνει Ενεργειακή απόδοση θέρμανσης νερού (ηwh) στα 3 κλίματα, διαφορετική από την Εποχιακή απόδοση θέρμανσης χώρου (s) (ηs). Η ΤΟΤΕΕ αναφέρει ότι καταχωρούμε τον ονομαστικό SCOP της Α/Θ (δεν δίνεται στο δελτίο προϊόντος της Α/Θ) λαμβάνοντας τους περιορισμούς του άρθρου 8 του ΚΕΝΑΚ, που για εμένα είναι ακατανόητοι. Ποια η άποψή σας για το βαθμό απόδοσης της Α/Θ που πρέπει να καταχωρηθεί στην καρτέλα ΖΝΧ του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ.
 4. Όχι, μπορεί εξαρχής να καταθέσει το σωστό (μειωμένο) ποσό.
 5. Συνάδελφε, καλησπέρα. Θα βρεις την απάντηση στην 1η ερώτησή σου στο εδάφιο 2.1.1 του οδηγού (ορισμοί). Η απάντηση στη 2η ερώτηση είναι ότι καταχωρείς μόνο την επιφάνεια κατοικιών κ' κοινόχρηστων χώρων που εξυπηρετούν τις κατοικίες. Ωστόσο, από την ανάρτησή σου καταλαβαίνω ότι δεν έχεις μεγάλη εμπειρία σε θέματα ενεργειακών επιθεωρήσεων κ' αιτήσεων ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ (συγγνώμη για αυτό το τελευταίο σχόλιο, ελπίζω να κάνω λάθος). Οι αιτήσεις πολυκατοικιών έχουν αυξημένη δυσκολία κ' είναι πάρα πολύ εύκολο να γίνει λάθος κ' να "καεί" η αίτηση. Σου προτείνω να συνεργαστείς με κάποιον εμπειρότερο συνάδελφο της περιοχής, προκειμένου να προστατεύσεις καλύτερα τόσο τον εαυτό σου, όσο κ' τους πελάτες σου. Φιλικά.
 6. Καταχωρείς την τρέχουσα, πραγματική χρήση, όχι την πολεοδομική. Γραφείο - κατάστημα, έχουν πολύ μικρές διαφορές, δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα.
 7. Και εγώ, αυτό θα έκανα γιατί το κάθε σύστημα έχει διαφορετική απόδοση.
 8. Συμφωνώ, συνάδελφε. Παρέλειψα να το γράψω παραπάνω.
 9. ΘΕΡΜΑΝΣΗ Αν το κύριο σύστημα είναι η Α/Θ, είναι κατηγορία Β. Αν το κύριο σύστημα είναι ο λέβητας ΦΑ κ' υπάρχει αντιστάθμιση, κατηγορία Β. Αν δεν υπάρχει αντιστάθμιση, κατηγορία Δ. ΨΥΞΗ Αν το κλιματιστικό είναι inverter, Β, διαφορετικά Δ.
 10. Ναι, είναι δυνατόν να γίνουν διαφορετικές εργασίες, εφόσον επιτυγχάνεται ο ενεργειακός στόχος της αίτησης. Όχι, δε χρειάζεται νέο ΠΕΑ. Θα εκδοθεί Β' ΠΕΑ μετά τις εργασίες.
 11. Αν υπήρχε θερμοστάτης χώρου, οι αυτόματες διατάξεις ήταν Γ, διαφορετικά Δ. Αν η Α/Θ λειτουργεί με θερμοστάτη χώρου, οι αυτόματες διατάξεις θα είναι Γ. Αν τοποθετηθεί θερμοστατική κεφαλή σε κάθε θερμαντικό σώμα, θα είναι Β.
 12. Ναι, η EUROBANK είναι σταθερή στις αξίες της😛
 13. Ο ηλιακός πρέπει να συνοδεύεται από δελτίο προϊόντος (συλλέκτης-δοχείο ΖΝΧ) κ' ενεργειακή ετικέτα του δοχείου ΖΝΧ
 14. Πρέπει το σύστημα θέρμανσης να έχει ισχύ μέχρι κ' 14kW
 15. Με πολλή υπομονή κ' επιμονή...
 16. Πρέπει να υποβάλεις αίτημα ανάκλησης που να συνοδεύεται από ΥΔ του κατά νόμο υπόχρεου.
 17. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται αυτή η αντιπαράθεση, δεδομένου ότι δε συσχετίζονται σε κάποιο σημείο της διαδικασίας ανάκλησης οι Αρ. Πρωτ. των 2 ΠΕΑ...
 18. Ξεκινάς νέα επιθεώρηση από το μηδέν...
 19. Ναι, μπορεί να κάνει τροποποιητική δήλωση Ε1, με πρόστιμο 100€.
 20. Προφανώς, κάποιοι άλλοι προμηθευτές δεν πήραν προκαταβολή... Η επιδότηση θα πιστωθεί σε όσους δεν έχουν εξοφληθεί.
 21. Ο 2ος ΕΕ είναι υποχρεωμένος να υπολογίσει τα κλιματιστικά κ' στη θέρμανση, εφόσον δεν υπάρχει άλλη μονάδα παραγωγής, πχ κεντρική θέρμανση.
 22. Όχι, δε χρειάζεται. Εσύ, θα ξεκινήσεις την επιθεώρηση εξ' αρχής, δε δεσμεύεσαι από το xml του συναδέλφου.
 23. Συγγνώμη, δε μπορώ να το εντοπίσω... Είναι καιρός που έχω καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα κ' δε θυμάμαι την πηγή. Θεωρείστε το άκυρο. Ωστόσο, κάθε τι κινητό, που σήμερα υπάρχει κ' αύριο δεν υπάρχει, είναι στη διακριτική ευχέρεια κ' κρίση του καθενός να το συνεκτιμήσει ή όχι.
 24. Αν έχει θερμοστάτη κ' είναι inverter, πληρεί τον ΚΕΝΑΚ
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.