Jump to content

gsaraf

Core Members
 • Posts

  445
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Πέραμα Αττικής
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Χημικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gsaraf's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

 • Helpful Rare
 • Very Popular Rare
 • Reacting Well Rare
 • Collaborator Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

121

Reputation

 1. Νομίζω ότι η θέση του ανεμιστήρα δεν είναι η πιο κατάλληλη ώστε να διώχνει τον αέρα έξω. Καλύτερο είναι να βάλεις έναν σταθερό απαγωγέα αέρα, όσο το δυνατόν αθόρυβο, πάνω από την πόρτα του δωματίου, οπότε ο φρέσκος αέρας θα μπαίνει από κάτω, ακόμα κ' όταν η πόρτα θα είναι κλειστή.
 2. Αυτή τη λεπτομέρεια δεν την είχα προσέξει, για να το λες έτσι θα είναι.
 3. Πάντως, οι ΙΒΑΝ στην πλατφόρμα είναι διαφορετικοί από αυτούς που δηλώσαμε αρχικά. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μου με το ΤΕΕ, μου ανέφεραν ότι οι τράπεζες δημιούργησαν νέους λογαριασμούς στο όνομα των ωφελούμενων. Επίσης, θα δοθούν διευκρινίσεις για τη διαδικασία αποδέσμευσης της καταβληθείσας από το πρόγραμμα προκαταβολής. Η παραπάνω επικοινωνία έγινε πριν από 15 ημέρες, περίπου.
 4. Στείλε screenshot την καρτέλα της ψύξης
 5. Ναι, γίνονται πληρωμές, έστω κ' δύσκολα. Από την εμπειρία μου εκτιμώ ότι η καθυστέρηση οφείλεται κυρίως στον ελεγκτή.
 6. Η παρ. 1, εδ. η, του άρθρου 30 του Ν4495/17, εξαιρεί από την υποχρέωση έκδοσης ΕΕΔΜΚ την τοποθέτηση επιτοίχιων λεβήτων αερίου για θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης σε υφιστάμενα κτίρια, σύμφωνα με την παρ.10 του άρθρου 16 του ν.4067/2012. Η παρ. 10 του άρθρου 16 του Ν4067/12 αναφέρει τα εξής: "Κλιματιστικά στοιχεία και επίτοιχοι λέβητες αερίου για θέρμανση ή παραγωγή ζεστού νερού χρήσης στις όψεις των νέων κτιρίων, μετά τη δημοσίευση του παρόντος, οφείλουν να είναι ενσωματωμένα και να μην προεξέχουν από την επιφάνεια των όψεων του κτιρίου. Σε υφιστάμενα κτίρια επιτρέπεται να εξέχουν μέχρι πενήντα (50) εκατοστά και μόνο όταν δεν μπορούν να τοποθετηθούν επί των εξωστών ή των δωμάτων, να τοποθετούνται σε ύψος μεγαλύτερο των τριών (3,00 μ.) μέτρων από τη στάθμη του πεζοδρομίου και με πρόβλεψη κατάλληλης απορροής των συμπυκνωμένων υδρατμών, για κτίρια που βρίσκονται στην οικοδομική γραμμή και η λειτουργία τους δεν υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα όρια ηχητικής ρύπανσης. Στις όψεις του κτιρίου επιτρέπεται η εγκατάσταση μετρητικών και ρυθμιστικών διατάξεων φυσικού αερίου." @Inzaghiπαρακαλώ εξήγησε γιατί απαιτείται σήμερα ΕΕΔΜΚ αν εγκατασταθεί επίτοιχος λέβητας σε εξώστη υφιστάμενου κτιρίου κ' δεν προεξέχει πάνω από 50εκ.
 7. Η συνολική κ' ωφέλιμη επιφάνεια θα είναι 110τμ. Η στέγη θα καταχωρηθεί στα αδιαφανή του κελύφους ως "οριζόντια οροφή κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη", βλ. σελ. 59 ΤΟΤΕΕ.
 8. @P_G_B Είναι πιο απλό να θεωρήσεις ολόκληρο το κτίριο ως μία θερμική ζώνη (βλ. σελ. 23 ΤΟΤΕΕ, παράδειγμα ψευδοροφής). Αντίθετα, αν ορίσεις ΜΘΧ, θα πρέπει να ορίσεις κ' την επιφάνειά του, οπότε στο ΠΕΑ θα εμφανίζεται επιφάνεια κύριων χώρων 100τμ κ' συνολική επιφάνεια >100τμ.
 9. Βάζεις λέβητα ΦΑ για την επιφάνεια που καλύπτει το υπάρχον θερμαντικό σώμα, τοπική αερόψυκτη ΑΘ για την επιφάνεια που καλύπτουν τα 2 A/C, εφόσον είναι διαφορετική από την προηγούμενη. Αν το τζάκι καλύπτει άλλη επιφάνεια από τις 2 προηγούμενες, το καταχωρείς ως ανοικτή εστία με καύσιμο βιομάζα.
 10. Πιθανόν να δεχτούν τα δελτία αποστολής, εφόσον έχουν εκδοθεί εντός του χρόνου ισχύος της ΕΕΔΜΚ.
 11. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Προφανώς θα μειωθεί κ' ο επιλέξιμος προϋπολογισμός.
 12. Όχι, με αυτά τα δεδομένα, δεν μπορεί να επιδοτηθεί για τις σήτες.
 13. Δεν υπάρχει πρόβλημα να ενταχθεί στο ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ. Το πιο πιθανό είναι να απορρίψουν οι τράπεζες το άτοκο δάνειο για το ποσό της συμμετοχής του, οπότε θα πρέπει να το καταβάλει με ίδια κεφάλαια.
 14. Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις... Κάνεις νέα αίτηση στον επόμενο κύκλο με τους νέους ιδιοκτήτες
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.