Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημιουργία πισίνας με άδεια μικρής κλίμακας


 
Avgou.geo

Recommended Posts

Καλησπέρα, είμαι στην διαδικασία έκδοσης ΕΕΜΚ για πισίνα κατω των 50τμ. Στα απαιτούμενα δικαιολογιτικά έχει "Στατική μελέτη ή βεβαίωση στατικής επάρκειας". Έχω δύο ερωτήσεις, πρώτον πως είναι δυνατόν να ζητάει στατική μελέτη όταν λεεί χαρακτηριστικά στην νομοθεσία οτι για ΕΕΜΚ πρέπει να μην ειναι κατασκευασμένη απο οπλισμένο σκυρόδεμα η πισίνα?? Και επίσης η βεβαίωση στατικής επάρκειας για κάτι που θα κατασκευαστεί τι πρέπει να περιλαμβάνει??? Δεν έχω εκδώσει ξανα ΕΕΜΚ για πισίνα εξου και οι απορίες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

@Avgou.geo

Ως προς τη στατική μελέτη έχετε δύο επιλογές:

α) να εκπονήσετε στατική μελέτη της αδειοδοτούμενης κατασκευής αναλαμβάνοντας την ευθύνη της ορθότητας της μελέτης, αλλά και την ευθύνη της στατικής επάρκειας της προς αδειοδότηση κατασκευής ή 

β) να ζητήσετε να προσκομίσουν πιστοποιητικά στατικής επάρκειας, τα οποία έχετε την αποκλειστική ευθύνη να ελέγξετε ότι καλύπτουν τις απαιτήσεις του ελληνικού αντισεισμικού κανονισμού και της νομοθεσίας περί στατικής επάρκειας. Τα πιστοποιητικά φυσικά ελέγχονται και ως προς την γνησιότητά τους. Προφανώς και δεν αρκεί ένα απλό χαρτί του εμπόρου που πουλάει το προϊόν.

Το ίδιο κατ' αντιστοιχία ισχύει και για τα μηχανολογικά όπου εκεί το πιθανότερο είναι να έχουν πιστοποιητικό αφού είναι compact (προσέχουμε να καλύπτουν και την ευρωπαική νομοθεσία).

Αν δεν υπάρχουν τα παραπάνω δεν προχωράτε σε καμία ενέργεια, καθώς οι ευθύνες σε περίπτωση ατυχήματος είναι πολύ μεγάλες.

Προσωπικά ενημερώνω τον πελάτη εκ των προτέρων και μόνο αφού μου τα προσκομίσει ξεκινάω οποιαδήποτε διαδικασία, γιατί οι περισσότεροι απλά έρχονται για άδεια με παραμύθια διαφόρων πονηρών αερητζίδων που προσπαθούν να πουλήσουν πλαστικές σακούλες για πισίνες.

Link to comment
Share on other sites

@ppanag

Άρα θα πρέπει να ανεβάσω στο σύστημα τα πιστοποιητικά του εκάστοτε κατασκευαστή, εφόσον πάντα πληρούν τις προδιαγραφές που πρέπει.

Edited by Pavlos33
έγινε διόρθωση ορθογραφίας λέξεων-Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά αναφέρει ο @tetris ... θα πρέπει με βάση τα πιστοποιητικά να προκύπτει στατική επάρκεια την οποία υπογράφει ο διαχειριστής της αίτησης ή άλλος μηχανικός με κατάλληλη αρμοδιότητα και αφού τον προσθέσουμε στην ομάδα των μελετητών!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.