Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πανωσήκωμα Κατοικίας - Άδεια - Δυσκολίες


Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Η απορία μου αφορά μία καθ' ύψος επέκταση σε υφιστάμενη διπλοκατοικία (ισόγειο-1ος). Αρχικά ήταν μονοκατοικία, αλλά στη συνέχεια καταργήθηκε το το κλιμακοστάσιο που ένωνε τα δύο επίπεδα. Έτσι διαχωρίστηκε η ιδιοκτησία σε δύο διαμερίσματα και αυξήθηκαν λίγο τα τετραγωνικά των χώρων. Η σύνδεση με τον όροφο γίνεται από τον ακάλυπτο με εξωτερική μεταλλική κλίμακα. Από το επίπεδο του ορόφου υπάρχει μία άλλη/έξτρα πάλι μεταλλική στρογγυλή εξωτερική κλίμακα που οδηγεί στο δώμα από τον εξώστη του ορόφου.

Η ερώτηση είναι αν υπάρχει πρόβλημα με την άδεια λόγω απουσίας κεντρικού κλιμακοστασίου. Μπορώ να δηλώσω σαν κλιμακοστάσιο τις εξωτερικές μεταλλικές κλίμακες και ότι εξυπηρετείται με αυτόν τον τρόπο η σύνδεση των επιπέδων? (υπάρχει υπόλοιπο δόμησης για την προσθήκη στο δώμα και το ακίνητο έχει τακτοποιηθεί). Θα έχω εμπόδιο ή δυσκολία με τη διαδικασία αδειοδότησης? 

Edited by theodore4
Link to comment
Share on other sites

51 λεπτά πριν, theodore4 said:

Μπορώ να δηλώσω σαν κλιμακοστάσιο τις εξωτερικές μεταλλικές κλίμακες και ότι εξυπηρετείται με αυτόν τον τρόπο η σύνδεση των επιπέδων?

Μπορείς, αρκεί να πληρούνται οι απαιτήσεις του Κτιριοδομικού Κανονισμού.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.