Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιβαλλοντικές μελέτες και υπογραφή


Recommended Posts

Είμαι μηχανολόγος μηχανικός Τ.Ε και θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει σχετική νομοθεσία που να λέει επακριβώς ποιός υπογράφει και τι στις περιβαντολογικές μελέτες. Μέχρι χθές ήξερα ότι εμείς δεν υπογράφουμε των ΤΕΙ. Σήμερα ένας μηχανολόγος μηχανικός ΕΜΠ μου είπε ότι αυτο δεν ισχύει. Ότι δηλαδή δέχονται απο τις υπηρεσίες ΜΠΕ και από τεχνολόγους.

Ποιός υπογράφει τελικά και πού;

Link to comment
Share on other sites

Πιθανόν να υπογράφουν οι απόφοιτοι Τ.Ε.Ι στις Περιβαλλοντικές "εκθέσεις"

Μελέτες (?) κατηγορίας Β4 δηλαδή που κατατίθενται στην νομαρχία.Συνάδελφος Τ.Ε.Ι (είπε) οτι είχε κάνει ερώτηση στο Υ.Π.ΕΧ.Ω.Δ.Ε και του είπαν οτι οποιοσδήποτε (?) μπορεί παρόλα αυτα δεν μας ανέβασε την απάντηση να δούμε και εμείς

Στην θέση σου θα έκανα και εγώ γραπτό ερώτημα στο υπουργείο οπλισμένου σκυροδέματος

 

Σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία πάντως σίγουρα όχι γιατί απαιτείται η κατοχή μελετητικού πτυχίου . Ακόμα και από μηχανικους περιβάλλοντος ,οι ίδιοι του ΥΠΕΧΩΔΕ που ύστερα από αυστηρή κρίση δίνουν το μελετητικό κατηγορίας 27 με ένα (1 ) μάθημα μας πιστοποιούν και εμάς οτι τα ξέρουμε.

 

Επίσης δεν λέγονται "περιβαντολογικές μελέτες" αλλά περιβαλλοντικές

Επίσης οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) που φαντάζομαι εννοείς είναι υποκατηγορία των Περιβαλλοντκών μελετών

Link to comment
Share on other sites

Σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία πάντως σίγουρα όχι γιατί απαιτείται η κατοχή μελετητικού πτυχίου .

ισχύει και για ιδιωτικά αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Ναι είναι η μόνη κατηγορία μελετών που ισχυει και στα ιδιωτικά , και να πεις οτι είχαν σοβαρά κριτήρια για την απονομή του μελετητικού να δεχθούμε οτι κόπτονται για την ποιότητα των μελετών , τώρα όμως το δίνουν χωρίς κριτήρια σε κάθε πικραμένο.Ουσιαστικά η Γ.Γ.Δ.Ε δίνει επαγγελματικά δικαιώματα με μία απόφαη της Χ επιτροπής , που δεν γράφουν καν από ποιούς αποτελείται.

Link to comment
Share on other sites

Κάτι μου λέει ότι τσάμπα σπουδάσαμε. Επικοινώνησα με διέυθυνση μητώων και τεχνικών επαγγελμάτων, με ΓΕΜ, γενική γραμματεία δημοσίων έργων κτλ και όλοι μου είπαν ότι μελετητικό κατηγορίας 27 δεν δικαιούμαι σαν τεχνολόγος να βγάλω. Το Β4 δεν ιφύσταται καθώς έχει αλλάξει η νομοθεσία. Βέβαια απο γραφείο σε γραφείο που είπαν και για διαφορετικούς νόμους. Αρχικά τον 716/77 ο οποίος έχει τροποπιηθεί απο τον 3316/05 και το προεδρικό διάταγμα 256. Ότι να ναι. Επίσης αναφέρθηκε και το εξής... αν δεν είσαι πολυτεχνείου δεν είσαι τίποτα, και δεν κάνεις απολύτως τίποτα στην ελλάδα. Αν και η πίτα είναι μεγάλη κάποιοι είναι μονοφαγάδες σε αυτήν την χώρα.

Link to comment
Share on other sites

Ότι να ναι.

 

O οτινανισμός ζει και βασιλεύει σε αυτήν την χώρα!:P

Τέσπα μήπως μπορείς να αναρτήσεις στα downloads τα παρακάτω, εάν τα έχεις βρει στην πορεία της αναζήτησής σου:

 

 

Αρχικά τον 716/77 ο οποίος έχει τροποπιηθεί απο τον 3316/05 και το προεδρικό διάταγμα 256.

 

Άκυρο τους νόμους τους βρήκα και θα τους ανεβάσω εγώ. Το ΠΔ 256 όμως...

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να διαβάσω τους νόμους. Πριν λίγο επικοινώνησα και με ΕΕΤΕΜ και μου είπαν ακριβώς τα ίδια. Απλά στον 3316/05 αναφέρει, μιας και ο νομοθέτης δεν μπορεί να μασ πετάξει εξω απο τα επαγγελματικά δικαιωματα λόγω ανωτατοποίησης των ΤΕΙ, αναφερει λοιπόν ότι θα επακολουθήσει προεδρικό διάταγμα που θα εντάσει και τους τεχνολόγους. Μεχρι εκείνη την στιγμή όμως τίποτα. Ε αυτό το προεδρικό διάταγμα το περιμένουν απο το 2005. Ακόμα και για τα ιδιωτικά δεν μπορούμε να υπογράψουμε τιποτα μιάς και όλα τα περιβαντολογικά υπάγονται στο ΥΠΕΧΩΔΕ το οποίο ήταν και το νομοθετικό "όργανο''. Τι άλλο να πω...

Link to comment
Share on other sites

Ναι οκ έχεις να πείς κάτι καινούργιο η γουστάρεις να επαναλαμβάνεις; Είπαμε παραπάνω ότι δεν γίνεται. Κάτι μου λέει ότι οι έχοντες αυτά τα δικαιώματα γενικώς που εχουν δοθεί αφηδώς, ψιλογουστάρετε που οι άλλοι μένουν στην απ'έξω. Για να μην παρεξηγείστε λοιπόν διαβάζετε πρώτα και μετά αν έχετε να πείτε κάτι που μπορει να βοηθήσει ή που να είναι διαφορετικό απο αυτό που εχουμε ήδη πει, τότε είστε ευπρόσδεκτοι.

Link to comment
Share on other sites

Κάτσε τι άλλο μου διαφεύγει..α ναι: δεν μπορείς να βγάλεις μελετητικό!

Αφού ρε άνθρωπε όλα αυτά τα παρεμφερή μεταξύ τους ζητήματα ανάγονται στην ουσία σε ένα- το μελετητικό και τα επαγγελματικά/μελετητικά δικαιώματα.

 

Πάντως, εκτός αν μου διέφυγε όπως και του συναδέλφου δύσκαμπτου,

γράφεις:

 

όλοι μου είπαν ότι μελετητικό κατηγορίας 27 δεν δικαιούμαι σαν τεχνολόγος να βγάλω.

 

Προσωπικά δεν γνωρίζω αν έχεις εμπειρία στο επάγγελμα, αν μόλις αποφοίτησες και δεν ξέρεις τι σου γίνεται από επαγγελματικά δικαιώματα (πολλοί συμφοιτητές μου δεν έχουν ιδέα) και βλέπω μια φράση που αφορά συγκεκριμένα το μελετητικό κατηγορίας 27. Ο συνάδελφος δύσκαμπτος απλά γενίκευσε, προς έγκυρη πληροφόρηση όλων.

 

Δεν ήταν και κάτι το φοβερό και τρομερό. Ήρεμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.