Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τί δείχνει η ακτινογραφία των Ευρωπαϊκών ΑΕΕΑΠ


Engineer

Recommended Posts

Πλεονέκτημα στον κλάδο των ΑΕΕΑΠ ως επενδυτικό προορισμό, γεγονός που είχε ήδη από τον Μάιο επισημάνει και ο επικεφαλής της EPRA κατά την εισαγωγική του ομιλία στο συνέδριο του RED, διαπιστώνει ανάλυση της UBS, στην οποία εκτιμάται ότι συγκεκριμένες μετοχές ακινήτων έχουν προοπτική ανόδου μεσοπρόθεσμα μέχρι και 40,4%.

Σύμφωνα με την έκθεση της UBS -και με βάση τα συγκεντρωτικά στοιχεία για την εβδομάδα που έκλεισε στις 10 Νοεμβρίου- εκτιμάται ότι για το σύνολο του 2023 ο κλάδος θα διαπραγματεύεται σε τιμές 17 φορές πάνω από τα ετήσια κέρδη ανά μετοχή των εισηγμένων (2023E, P/E). Ένα επίπεδο που μοιάζει ενθαρρυντικό για τις προοπτικές ανάπτυξης και τις προσδοκίες των επενδυτών για τον κλάδο.

Τα μερίσματα που αποδίδονται στους μετόχους για το ίδιο χρονικό διάστημα  η τράπεζα εκτιμά ότι θα ενισχυθούν με ρυθμό 4,4% (2023E DPS yield) ενώ η τράπεζα προβλέπει για τα έτη 2023-2024 ενίσχυση εσόδων ανά μετοχή της τάξεως του 4,7% (2023-24 EPS growth). 

Κεφαλαιοποίηση 150 δισ. 

Η συνολική κεφαλαιοποίηση των εισηγμένων της κεντρικής Ευρώπης ανέρχεται στα $103,805 δισ., ενώ η αντίστοιχη των Γερμανικών και Γαλλικών εισηγμένων επενδύσεων ακινήτων αγγίζει τα $30,460 δισ. και $24,934 δισ.   

Σε κλαδικό επίπεδο τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση παρουσιάζουν οι εταιρείες που επενδύουν σε κατοικίες στα $357 δισ. οι οποίες παρουσιάζουν και το μεγαλύτερο discount της τάξεως του 45%.

Ακολουθεί ο κλάδος των επενδυτικών με διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο (diversified) τοποθετήσεων με κεφαλαιοποίηση $292 δισ. και στην τρίτη θέση έρχονται οι εξειδικευμένες σε βιομηχανικά ακίνητα με κεφαλαιοποίηση $202 δισ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το καθαρό χρέος των εταιρειών προς το σύνολο των περιουσιακών τους στοιχείων είναι μόλις στο 31%, γεγονός που επιβεβαιώνει ένα σχετικά συγκρατημένα μοχλευμένο κλάδο παγκοσμίως.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.