Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμβουλές καλής αγοράς


Recommended Posts

Το forum έχει χαλάσει. Εδώ μέσα γίνεται της Κορέας ή καλύτερα The Battle of the dealers.

Προσπαθώντας να συνεισφέρω τα μέγιστα, προκαλώ όποιον έχει αγνή πρόθεση να βοηθήσει ουσιαστικά τους νέους να επιλέξουν το καλύτερο και πιο χρήσιμο αρχιτεκτονικό λειτουργικό.

 

Ακολουθούν συμβουλές λοιπόν από κάποιον που παρακολουθεί το forum, την αγορά, τις σύγχρονες τάσεις γενικότερα.

 

1. Αποφύγετε το pseudo-hype. Με άλλα λόγια, όταν βγει ένα καινούριο προϊόν, ή μια καινούρια αντιπροσωπία, πληθαίνουν τα "αυθόρμητα" posts με προτάσεις, "αγνές" ερωτήσεις κλπ. Είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι προσπαθούν να ελέγξουν την αγορά και να κατευθύνουν τους υποψήφιους αγοράστες, προς το προϊόν τους.

 

2. Θα ξεχωρίσετε τους dealers από :

- τα λίγα posts

- τη μονομερή θεματολογία τους

- την ταυτόχρονη δημιουργία ψευτο-μελών (αλήθεια δεν μπερδεύονται με τα πολλά accounts και τα passwords. Θα πρέπει οι admin να ελέγξουν πια μέλη έχουν το ίδιο password και να τους αποβάλλουν από το forum)

- το ότι εξαφανίζονται μετα από λίγο.

- τo ότι ερωτοαπαντούν ταυτοχρόνως. Κάποιοι εντελώς "αυθόρμητα" προστρέχουν να απαντήσουν και μετά εξαφανίζονται, αφού ο αρχικός "ενδιαφερόμενος" δηλώσει θριαμβευτικά ότι αγόρασε το πρόγραμμα.

- δηλώνουν τιμές, dealers, διευθύνσεις των προγραμμάτων. Εντελώς άμεση διαφήμιση.

Παραδείγματα θα βρείτε πάμπολλα, μέσα στα Posts.

 

3. Η αγορά λειτουργεί διαφορετικά με τους δικούς της σκληρούς κανόνες. Με άλλα λόγια δεν μπορούν να εμφανίζονται ως "προγραμματάρες" λογισμικά των 3-4 πωλησεων ετησίως. Τα λίγα προγράμματα που επιβίωσαν του αδυσώπητου ανταγωνισμού είναι γνωστά.

 

Η συμβουλή μου. Μην τρώτε παραμύθι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Υπάρχουν και κάποιοι αντιπρόσωποι προϊόντων λογισμικού που επώνυμα συμμετέχουν στο forum και για μένα αυτό είναι θετικό. Συγκεκριμένα μπορώ να πω για τις εταιρείες Cadline, CCS, Insoft, Multisoft, ΤΟΛ μερικές που θυμάμαι.

 

Η ενημέρωση για νέες εκδόσεις, τιμές, προσφορές κ.λπ. είναι επίσης κάτι καλοδεχούμενο και άλλωστε έχει σταλεί προς τις περισσότερες εταιρείες τεχνικού λογισμικού της Ελλάδας (όλες τις πολύ γνωστές) email για να γνωστοποιηθεί το forum και να μας ενημερώνουν για τα προϊόντα τους.

Έτσι "χτίστηκε" ΑΥΤΗ η βάση δεδομένων, προκειμένου να βρίσκει κανείς εύκολα και γρήγορα μια γενική εικόνα της αγοράς λογισμικού (τιμές και δοκιμαστικές εκδόσεις).

 

Συμφωνώ ότι ο ουρανοκατέβατος φαίνεται αμέσως.

Link to comment
Share on other sites

Η ενημέρωση για νέες εκδόσεις, τιμές, προσφορές κ.λπ. είναι επίσης κάτι καλοδεχούμενο και άλλωστε έχει σταλεί προς τις περισσότερες εταιρείες τεχνικού λογισμικού της Ελλάδας (όλες τις πολύ γνωστές) email για να γνωστοποιηθεί το forum και να μας ενημερώνουν για τα προϊόντα τους.

 

Εκπροσωπώντας την εταιρεία ART - Architectural Technology θα ήθελα να ενημερώσω τους συναδέλφους μηχανικούς για τις νέες τιμές των προιόντων μας και τις τρέχουσες προσφορές. Οστόσο η σελίδα που παραπέμπει ο Χάρης είναι κλειδωμένη. Πως θα μπορούσαμε να ενημερώσουμε?

Link to comment
Share on other sites

Η σελίδα είναι όντως κλειδωμένη και καλώς κατά τη γνώμη μου είναι αλλά και στη δεύτερη σημείωση κάθε μηνύματος γράφει ότι όποιος, αντιπρόσωπος ή απλό μέλος, θέλει να ενημερώσει μπορεί να στείλει ένα π.μ. όχι σε μένα πλέον αλλά στους αρμόδιους συντονιστές.

Εκείνο το "μου" πρέπει να διορθωθεί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.