Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαίτηση Προέγκρισης Οικοδομικής Άδειας προκειμένου για την έγκριση της Αρχιτεκτονικής Μελέτης από την ΕΦΑΚΥΚ


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

 

το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι περισσότερο γραφειοκρατικό και θα ήθελα την άποψή σας και κυρίως αν υπάρχει κάποιος δρόμος που μπορώ να ακολουθήσω και δεν τον έχω βρει!

Για οικόπεδο εντός παραδοσιακού οικισμού και εντός Β' Αρχαιολογικής Ζώνης, έχω εκπονίσει Αρχιτεκτονική Μελέτη την οποία έχω στείλει στην ΕΦΑ. Για να σταλεί στο Τοπικό Συμβούλιο, η ΕΦΑΚΥΚ απαιτούσε να πραγματοποιηθούν πρώτα αρχαιολογικές τομές τις οποίες και κάναμε. Ακόμα απαιτεί εκ των υστέρων την έκδοση προέγκρισης οικοδομικής άδειας - το οποίο δικαιολογούν από ότι έχω καταλάβει μόνο μέσω της παρακάτω απόφασης του ΣΤΕ παρόλο που παρά την γραπτή αίτησή μου, δεν μου έχουν στείλει τη νομολογία που απαιτεί τη προέγκριση. 

https://aigaionews.gr/apofasi-tou-ste-krinei-paranomi-kai-akyronei-egkrisi-oikodomikis-adeias-sto-akrotiri-thiras-apo-to-ypourgeio-politismou/

Στη πραγματικότητα η απόφαση του ΣΤΕ κρίνει υπεύθυνη την ΕΦΑ να ελέγχει την πολεοδομική αρτιότητα της μελέτης ενώ στη πραγματικότητα δεν είναι αυτή η αρμοδιότητά της. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι απαιτείται μια προέγκριση οποία θα κάνει αρκετούς μήνες να εκδοθεί, λόγω υπερφόρτωσης της τοπικής ΥΔΟΜ και σε κάθε αλλαγή που μπορεί να προτείνει το κάθε ΣΑ ή Αρχαιολογία θα πρέπει να γίνεται αναθεώρηση της Προέγκρισης για να προχωράνε για έλεγχο. 

Αυτό δημιουργεί ακραίες καθυστερήσεις στην διαδικασία έκδοσης άδειας, και σε σημείο που δεν μας πιστεύουν οι ίδιοι οι πελάτες μας.

Αντιμετωπίζει κάνεις άλλος συνάδελφος αντίστοιχα προβλήματα;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι προκύπτει απο πουθενα υποχρεωτική προέκγριση για υποβολή έκγρισης αρχαιολογίας.Θα δημιουργούσε νομικό κώλυμα.

Η τοπική εφορεία αρχαιοτήτων πάντως δινει σύσταση για προέκγριση πριν την υποβολη.

Οι αλλαγές των συμβουλίων πολυ πιθανόν να μην επηρεάζουν μεγέθη του διαγράμματος κάλυψης για τα οποία απαιτείται αναθεώρηση της προέγκρισης.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς το αν προκύπτει υποχρεωτική προέγκριση είναι κάτι που δεν μπορούν ούτε οι ίδιοι να το αιτιολογήσουν και γι αυτό δεν μου έχουν απαντήσει στο αίτημα για ενημέρωση περί νομολογίας.

Αλλά δυστυχώς δεν προχωράνε την αίτηση προς το Τοπικό Συμβούλιο, λόγω πληρότητας φακέλου ανεξαρτήτως το τι ισχύει...

Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας!

Link to comment
Share on other sites

Οι ΕΦΑ βασίζονται στο έγγραφο που επισυνάπτω . Δυστυχώς όμως αναφέρονται σε νομοθεσία προέγκρισης που έχει τροποποιηθεί .......

 

ΓΔΑΠΚ για προέγκριση οικοδομικών αδειών (1).pdf

Edited by venezia
Προσθήκη κειμένου
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

σας ευχαριστώ πολύ για το έγγραφο, δεν το είχα υπόψιν. Η αλήθεια είναι ότι τόσες μελέτες που έχουμε στείλει, ποτέ δεν μας το είχαν ζητήσει. Οι απαιτήσεις που σας αναφέρω ξεκίνησαν αυτόν τον Σεπτέμβρη και οι ίδιοι το αιτιολογούν στην απόφαση του ΣΤΕ. 

Εν το μεταξύ αφορά και άλλη μελέτη μας, που είναι εκτός σχεδίου, αλλά εν μέρη (για 15 τετραγωνικά) εμπεριέχει τμήμα αρχαιολογικής ζώνης Β. 

Σας ευχαριστώ όμως και πάλι για τον χρόνο σας και για το έγγραφο :)

 

Αν είσαι Μηχανικός βάλε την ειδικότητα στο προφίλ σου.

Didonis

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.