Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ


ΠΑΥΛΟΣ83

Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Γεια σας θα ηθελα να σας κανω τις εξης ερωτησεις.Παλια αποθηκη της δεκαετια προ του 1955 60 τετραγωνικων με κεραμοσκεπη και πλυθινα τουβλα η οποια ηταν ετοιμοροπη και τελικα χαλασε και επεσε σε οικοπεδο σε χωριο.Θελοντας να το παρει πλεον ο γιος απο τον πατερα του στην κατοχη του και να κανει νεα αποθηκη,αλλα δεν μπορει να βγαλει ηλεκτρονικη ταυτοτητα ο πολιτικος μηχανικος γιατι στις αεροφωτογραφιες αλλιως ηταν το κτισμα και πλεον ειναι αλλιως να διευκρινησω οτι μετα που χαλασε στον ιδιο χωρο εχτισαν καποιες κολωνιες σιδερενιες.                                                         1)Αληθευει αυτο και γιατι δεν μπορει να βγαλει την ηλεκτρονικη ταυτοτητα?                                                                                   2)Ποιες αλλες επιλογες υπαρχουν ετσι ωστε να το παρει ο γιος με μεταβιβαση?                                                                            3)Πολιτικος μηχανικος του είπε την εξής λυση οτι βγαζει μια νέα άδεια κατεδαφισεως και μια άδεια καινουργια αποθηκης τα οποια ομως θα κοστισουν γυρω στα 2400 ευρω.Κοστίζουν τόσο?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

To τι ήταν το κτίσμα που γκρεμίστηκε πλέον δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Αν παρέμενε στη θέση του θα ήταν ένα προ 55 κτίσμα που εφόσον δεν θα είχε κάποιες μεταγενέστερες προσθήκες θα μπορούσε να μεταβιβαστεί. Σήμερα, όπως αναφέρεις το κτίσμα αυτό δεν υφίσταται, αλλά ένα άλλο νέο και παντελώς αυθαίρετο κτίσμα έχει ανεγερθεί. Το νέο αυτό κτίσμα εφόσον ανεγέρθηκε πριν τις 28/7/2011 και εφόσον πληρούνται και άλλες προϋποθέσεις μπορεί να υπαχθεί στις διατάξεις του Ν. 4495 για υπαγωγή. Προφανώς σε αυθαίρετο κτίσμα δεν εκδίδεται ΗΤΚ ούτε αυτό μπορεί να μεταββαστεί εάν δεν τακτοποιηθεί ή δεν νομιμοποιηθεί . Τα υπόλοιπα τα συζητάς με τον μηχανικό διότι για όλα όσα ρωτας χρειάζεται αυτοψία και μελέτη όλων των στοιχείων, κάτι που όπως αντιλαμβάνεσαι δεν μπορεί να γίνει μέσω ενός φόρουμ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Άδεια Κατεδάφισης διαδικασία :

Καλημέρα συνάδελφοι,

Βάση των αλλαγών στην νομοθεσία (Ν.4951/2022) για άδεια κατεδάφισης εκδίδεται με επιλογή στο σύστημα  e adeies με επιλογή - 1) Τύπος Αίτησης - Εγκρίσεις -2)Τύπος πράξης - 101 Βεβαίωση Όρων Δόμησης , επισυνάπτοντας τα δικαιολογητικά της κατεδάφισης που αναφέρει ο Ν.4495/2017 ?

Η οικοδομική άδεια είναι κατηγορία 3.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.