Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκδόση άδειας δόμησης πριν τη αυτοψία


mzew

Recommended Posts

Καλησπέρα, σε μονοκατοικία εκδόθηκε άδεια για επισκευή στέγης και μόνωση της. Μετά την αποξήλωση της στέγης και κατόπιν καταγγελίας στην αστυνομία για αυθαιρεσίες ( ανύψωση 1,5μ. περιμετρικά όλης της υπάρχουσας σοφίτας και δημιουργία νέου ορόφου ) οι εργασίες διακόπηκαν πριν την περαίωση τους και εσταλη προσκληση της πολεοδομίας για διενέργεια αυτοψίας. Μπορει να εκδοθεί άδεια δομησης για τις εργασίες που έχουν γίνει ήδη ή άδεια νομιμοποίησης τους ώστε να παρουσιαστεί την ημέρα της αυτοψίας; ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

Αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί έτσι απλά.... Θα πρέπει να το δει μηχανικός.

Δηλαδή να εξετάσει τον ΠΛΗΡΗ φάκελο της οικοδομικής άδειας και όλων των νομιμοποιητικών στοιχείων του ακινήτου, να αποτυπώσει το κτίριο όπως είναι σήμερα και να δει το κείμενο της καταγγελίας κλπ.

Μετά απ' όλα αυτά θα μπορεί να σας απαντήσει.

Link to comment
Share on other sites

Όπως τα λέει ο συνάδελφος είναι. Ως πρώτη προσέγγιση, εφόσον οι τροποποιήσεις συνάδουν με τον ΓΟΚ (τον οικοδομικό κανονισμό), μπορεί να κατατεθεί αίτηση για τροποποίηση αδείας σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες: ύψος, συντελεστής δόμησης, κ.λπ.. Αν έγιναν υπερβάσεις που δεν καλύπτονται από τον κανονισμό όμως δεν γίνεται να νομιμοποιηθούν ("τακτοποιηθούν"). Η διαδικασία τακτοποίησης αφορά εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2011.

Link to comment
Share on other sites

Για επισκευή της στέγης εκδώσατε ΕΕΔΜΚ, όχι οικοδομική άδεια. Λογικά, θα είχατε εξαντλήσει το επιτρεπόμενο ύψος στην αρχική στέγη. Οπότε σας βλέπω για κατεδάφιση και επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση. Φυσικά, για 100% ακριβή απάντηση ισχύουν όσα ανέφεραν οι συνάδελφοι. 

Επίσης, ακόμα και αν μπορεί να εκδοθεί άδεια νομιμοποίησης πρόστιμο ανέγερσης θα σας καταλογιστεί. Επίσης και αν τελικά την κατεδαφίσετε πάλι θα πληρώσετε.

"- Μπορούμε να σηκώσουμε λίγο την στέγη, ώστε να κάνουμε μια μικρή σοφίτα;

- Φυσικά. Θα βγάλουμε μια Μικρή Κλίμακα, θα σηκώσουμε και τα πλαϊνά 1,5μ. και και όλα μέλι-γάλα"

Καλά τα λέω;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.