Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πράξη χαρακτηρισμού και οικοδομησιμότητα


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα σας,

 

σε γήπεδο εντός ορίων οικισμού με πράξη χαρακτηρισμού από το οικίο δασαρχείο ως γεωργική έκταση, ισχύουν οι όροι δόμησης της περιοχής ή υπάρχουν περιορισμοί ως προς την οικοδομησιμότητά του? Η χρήση του δεν θεωρείται γεωργική?

Link to comment
Share on other sites

Με δεδομένο ότι, η έκταση που αναφέρεσαι περιλαμβάνεται στα όρια ενός οικισμού, για μεν τη γεωργική αξιοποίησή της ισχύει η πράξη χαρακτηρισμού του δασαρχείου για δε την οικιστική αξιοποίησή της ισχύει το πολεοδομικό καθεστώς του συγκεκριμένου οικισμού. Στη δεύτερη περίπτωση μπορείς να αναφέρεσαι στην έκταση και ως οικόπεδο (ή οικόπεδα αν είναι μεγάλη και μπορεί να κατατμηθεί σε μικρότερου μεγέθους άρτια οικόπεδα).

 

Οι έννοιες "αγρόκτημα", "αγροτεμάχιο", "δασοτεμάχιο" κλπ προσδιορίζουν το είδος, τη χρήση και την προέλευση ενός τμήματος γης και οπωσδήποτε δεν είναι πολεοδομικοί όροι ενώ οι όροι "γήπεδο" και "οικόπεδο" περιγράφονται στον ΓΟΚ και είναι πολεοδομικοί όροι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.