Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξώστης που δεν αναγράφεται σε συμβόλαιο οριζόντιας ιδικοτησίας


NEKS

Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. akis73)

 

 

Καλημέρα

Στο οίκημα που έχω στην κατοχή μου υπάρχει το εξής θέμα: Ενώ στους 2 από πάνω ορόφους και συνιδιοκτήτες των οριζόντιων ιδιοκτησιών αναγράφει ότι τα διαμερίσματα περιμετρικά περιβάλονται από εξώστες πράγμα που ισχύει στο  διαμέρισμα του ισογείου ενώ υπάρχει εξώστης  μικρός όχι περιμετρικά και χωρίς να βγαίνει εκτός των υπολοίπων εξωστών  άνωθεν δεν αναγράφεται πουθενά στα συμβόλαιο λέει ότι περιμετρικά περιβάλεται απο το κοινόχρηστο χώρο της αυλής στο συμβόλαιο.

Να σημειώσω ότι ο εξώστης εκεί υπάρχει από την κτίση του ισογείου και δεν είναι κλειστός απλός υπερυψωμένος με την ίδια πλάκα αλλά και πάτωμα με το υπόλοιπο ισόγειο και ξεχωρίζει εμφανισιακά από την κοινόχρηστη αυλή.

Λόγω διαφόρων προβλημάτων με τον ένα από τους ιδιοκτήτες ισχυρίζεται ότι αφούν δεν αναγράφεται στο συμβολαίο και πουθενά είναι κοινόχρηστος χώρο τον οποίο κατέχω εγώ παράνομα. Υπάρχει τρόπος να νομιμοποιηθεί μονομέρος και να γίνει και μονομερός αλλαγή της σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας μου.

Επίσης μιλάμε για κατασκευή του ισογείου προ του 1970.

Επίσης υπάρχει δυνατότητα πλειοψηφίας στην οικοδομή κατά τα 2/3 δλδ μιλάμε για το 66,6% επί του συνόλου πάνω από 51%.

Ευχαριστώ

 

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που έχετε δεν λέγεται εξώστης αλλά αν είναι αυτό που περιγράφετε είναι βεράντα ή αυλή ή υπαίθριος χώρος. Αν δεν είναι χώρος αποκλειστικής χρήσης του διαμερίσματος είναι κοινόχρηστος.

Πρέπει να πάρετε την κάτοψη ισογείου από την σύσταση να τη δείξετε σε έναν μηχανικό να σας πει την άποψη του.

Link to comment
Share on other sites

Στην κάτοψη του ισογείου δεν φαίνεται πουθενα σαν βεράντα όμως καλύπτεται από τους εξώστες των από πάνω ορόφων και δεν υπερβαίνει εξωτερικά την πρόσοψη της οικοδομής ούτε καθ ύψος ούτε κατά πλάτος. Μπορεί να γίνει κάτι. Το έχουν δει 2 μηχανικοί και μου έχουν πει 2 διαφορετικές γνώμες. 

Edited by NEKS
Link to comment
Share on other sites

Έτσι όπως τα βλέπω σαν κοινόχρηστο είναι. Δύσκολο να τεκμηριωθεί ότι ανήκει στο διαμέρισμα. Το ότι υπάρχουν εξώστες από πάνω δεν λέει κάτι. 

Για το θέμα της τροποποίησης σύστασης με πάνω από 51% υπάρχουν κάποιες διατάξεις που θέλουν συζήτηση με μηχανικό και συμβολαιογράφο από κοντά. 

Link to comment
Share on other sites

Μπορείτε να μου πείτε τις διατάξεις έτσι ώστε να τις ψάξω και  να δώ τι μπορεί να γίνει. Επίσης δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον 4579/2020 και να νομιμοποιήσω. Επίσης αν γίνει κάποια διαπραγμάτευση και υπάρχει 100% σύμφωνη γνώμη μπορεί όλων των ιδιοκτητών μπορεί να περαστεί στο διαμέρισμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.