Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φορτια για συνεργείο , η/και φανοποιείο αυτοκινήτων


 

Recommended Posts

Καλημέρα. Ξερει κανεις αν υπαρχουν  καπου προδιαγραφές φορτίων για συνεργέιο αυτοκινήτων και για φανοποιείο ? Θελω να ελέγξω ενα κτιριο Ω.Σ. που στην οροφή υπογείου του θα πρεπει να υπάρχει δυνατότητα να γίνει φανοποιείο ή συνεργείο, η και τα δυο. Σε κατι προδιαγραφές του υπουργείου για ιδρυση συνεργειων δεν γράφει κάτι. Ομοιως στον ευρωκώδικα δεν αναφέρει κάτι. Ομοίως στο παλαιό Βασιλικο διάταγμα λεει οτι υπολογίζονται ιδιαιτέρως και δεν δινει τιμή.  Με ενδιαφέρει (και τον πελάτη) περα απο την όποια ασφαλη για μένα υπόθεση (πχ 5kN/m2, ή 7.5kN/m2) να βρω και τις ελάχιστες  εκ του νόμου απαιτήσεις. 

Link to comment
Share on other sites

Στον ευρωκώδικα 1 αναφέρει. Πιστεύω πρέπει να πας με την κατηγορία F ή G (αναλόγως το μέγεθος των οχημάτων) που αφορά "χώρους οδικής κυκλοφορίας και στάθμευσης σε κτίρια". πχ η κατηγορία F αφορά μικρά οχήματα (βάρους έως 30kN και μέχρι 8 καθίσματα) και μπορείς να πας με ομοιόμορφο 1.5-2.5Kn/m2 και προσομοίωση συγκεντρωμένου φορτίου 10-20kN, όπου προσομοιώνεις  τους τροχούς (έχει σχήμα). Για μεγάλα οχήματα (κατηγορία G) είναι άλλες τιμές, για περονοφόρα ανυψωτικά άλλες. 

Edited by pirsogiannis
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα, ευχαριστω για την απάντηση. Το σκέφτικα κι εγώ, αλλα εψαχνα μηπως εχει καπου πιο ειδικες προδιαγραφες περα απο την σταθμευση οχηματων που λεει ο EC1. Παρολαυτα ειναι μια πολυ καλη αιτιολογηση. Το υπουργειο εχει προδιαγραφες που λενε διαφορα γενικα οικοδομικα (υψη οροφου, αερισμος κτλ κτλ) αλλα οχι  κατι για φορτία

Edited by Epiruseng
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.