Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετο (;) δώμα 1967 στη Σαρωνίδα


rou

Recommended Posts

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τις απαντήσεις σας.

 

Βασικά σε λίγο πηγαίνω στη συμβολαιογράφο να μου πει για κόστος συμβολαίων και να δω από περιέργεια αν θα ζητήσει σχέδια ;)

 

Ανακεφαλαιώνω και θέτω τις παρακάτω ερωτήσεις-απορίες :

 

1. Αφού είμαι και στη θεματική ενότητα των αυθαιρέτων... μπορεί κάποιος να μου πει σε περίπτωση που κάτι πάει "στραβά" πόσο θα είναι το πρόστιμο? Έψαξα λίγο εδώ αλλά δεν βρήκα κάποιον τύπο υπολογισμού και όπως προείπα δεν έχω εμπειρία σε πολεοδομικά θέματα.

 

2. Πριν αγοράσω κάνω αίτηση πολεοδομία Μαρκοπούλου να πάρω αντίγραφα σχεδίων και αντί αυτών παίρνω βεβαίωση "απώλειας-καταστροφής". Πόσο καλύπτομαι ώστε να μην μπορεί η πολεοδομία να μου "πεί" τίποτα εκ των υστέρων?

 

3. Επισυνάπτω 2 φωτογραφίες και 2 σχέδια. Οι συνάδελφοι μηχανικοί θα καταλάβουν αμέσως περί τίνος πρόκειται. Στο cad είναι η αποτύπωση που έκανα εγώ και το άλλο scan-αρισμένο σχέδιο είναι μια παλιά φωτοτυπία που δείχνει το "πλυντήριο" :) Τι γνώμη έχετε ;

 

4. Όπως προείπα σε προηγούμενο post θεωρώ ότι με βάση όσα διάβασα στον ΓΟΚ του 55 υπάρχουν κάποια "παραθυράκια" με τα οποία θα μπορούσε ίσως να υπάρχει και 3ος όροφος και να είναι απόλυτα νόμιμο. Σκέφτηκα να ζητήσω μια "πραγματογνωμοσύνη" ή "γνωμοδότηση" από το ΤΕΕ αλλά και έχει μεγάλο κόστος και αργεί πολύ χρονικά. Αν υπάρχει κάποιος συνάδελφος γνώστης ΓΟΚ και πολεοδομικών ζητημάτων και θα μπορούσε να βοηθήσει με μια Τεχνική Έκθεση την οποία να έχω σαν "backup" σε περίπτωση που γίνει κάτι, ας μου στείλει μήνυμα. Θα έκανα εγώ ο ίδιος αλλά δε νομίζω ότι έχει νόημα σαν αγοραστής. Το θέλω αυτό προφανώς για να δείξω σε περίπτωση που φάω κανά πρόστιμο (ή αν καρφώσει κανείς) ότι εξάντλησα σαν μηχανικός όλες τις επιλογές για να διαπιστώσω τη νομιμότητα.

 

Ευχαριστώ και πάλι...

post-19411-131887225403_thumb.jpg

post-19411-13188722542_thumb.jpg

post-19411-131887225426_thumb.jpg

post-19411-131887225435_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.