Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκτιμηση εμπορικής αξίας ακινήτου


viki

Recommended Posts

Καλησπέρα. θέλω να υπολογίσω την αγοραστική-εμπορική αξία ενός οροφοδιαμερίσματος στο Ελληνικό, με θέα τη θάλασσα, 120 τμ με κοινόχρηστη πισίνα, υπόγειο γκαράζ και αποθήκη πολύ καλής κατασκευής, με μαρμάρινο τζάκι, μάρμαρα στα μπάνια και τα μπαλκόνια και ξύλινα δάπεδα ντεκαπέ πεπαλαιωμένη κ.λ.π. Ξέρει κανείς τι "παίζει" στην περιοχή;;;;Εκεί κοντά πουλιούνται 5.000-6.000€ /μ2 αλλά η ιδιοκτήτρια επιμένει ότι αξίζει κοντά στο 1.000.000€. Τι να κάνω για να μην έχω μεγάλη απόκλιση στην εκτίμησή μου;;;;

Link to comment
Share on other sites

Τραπεζική εκτιμητική θέλεις να κάνεις; Γιατί δεν κοιτάς τις σχετικές οδηγίες;

Τα στοιχεία είναι σαν μπακαλική...

 

Για παράδειγμα, το "αποθήκη πολύ καλής κατασκευής" δεν λέει κάτι στην πράξη...

Το "με κοινόχρηστη πισίνα" μεταφράζεται αμέσως σε "δικαίωμα χρήσης κοινόχρηστης πισίνας" το οποίο δεν ακούγεται και τόσο φαντασμαγορικό όσο πριν...

 

Από την άλλη, η ιδιοκτήτρια θέλει από τα 5-6 χιλιάρικα που λες να πάει στα 8-8,5...

Κορόιδα υπάρχουν πάντα και παντού... τι να πω...

Link to comment
Share on other sites

σωστή η ερώτηση: τι εκτιμηση εχεις να κάνεις και για ποιον?

 

Ελληνικο = μειον σε σχεση με Γλυφαδα, Βουλα

θεα θαλασσα = συν

κοινοχρηστη πισινα = συν

υπογειο γκαραζ + αποθηκη = τιποτα, ολα εχουν. αν εχεις πανω απο μια θεση, τοτε συν.

 

τα αλλα περι ποιοτητας κατασκευης δεν εχουν τοση σημασια οση εχει η ΗΛΙΚΙΑ του κτιριου. απο εκει θα ξεκινησεις.

 

Τα 5-6 εγω τα θεωρω υπερβολικα αλλα αν εχει ωραια θεα ισως να τα δικαιολογει. Το θεμα ειναι το εξης: πιο πανω απο 6 - 6,5 δεν μπορεις να γραψεις γιατι στην συγκεκριμενη εποχη και 6 κατοσταρικα να το βγαλεις στην πιατσα ΔΕΝ θα πουληθει το ακινητο, ειδικα αν ειναι παλιο. Σκεψου τα και ξαναρωτα.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Έρευνα αγοράς κάνε... Είναι ο μόνος τρόπος να πέσεις μέσα στην εκτίμησή σου...Ξεκίνα από εφημερίδες και ρώτα και σε κανένα μεσιτικό γραφείο της περιοχής. Όλο και κάτι παρόμοιο θα βρεις. Ο ιδιοκτήτης νομίζει (ή θέλει να πιστεύει) πάντα ότι το ακίνητό του είναι το καλύτερο της περιοχής και έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από την πραγματική. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχει και δίκιο (αν βρεθεί κάποιος και του πληρώσει το ποσό που ζητάει). Αν είσαι όμως εκτιμήτρια σε τράπεζα δεν νομίζω ότι τους ενδιαφέρει αυτή η ακραία περίπτωση αλλά ο μέσος όρος...

Link to comment
Share on other sites

ε στο ελληνικο για νεοδμητο με θεα θαλασσα, δηλαδη πανω στη παραλιακη, μπορει να πιασεις και 6-7, κατι καινουργια που γινονται ειναι στην πιατσα με 9 χιλιαρικα, ποτε θα πουληθουν βεβαια και σε ποιον ειναι αλλο θεμα.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι. Λοιπόν ρώτησα συμβολαιογράφο και η αντικειμενική αξία φθάνει κοντά στα 500.000 (μαζί με αποθήκη και παρκινγκ). Επιπλέον η εκτίμηση είναι για εταιρεία που ενδιαφέρεται και δεύτερον υπάρχει και δεύτερη διαθέσιμη θέση στάθμευσης, ειδικές κατασκευές μέσα κ.λ.π. Οπότε σκέφτομαι ότι δικαιολογείται να αξήσω την εμπορική αξία περίπου στα 7.500€. Τι λέτε;;;;

Link to comment
Share on other sites

Τι λέτε;;;;

 

Λέω ότι θα ζήσω και θα πεθάνω στο πατρικό μου!:P

Σόρυ για το οφ τόπικ αλλά τέτοιες τιμές ανα τετραγωνικό μου κάθησαν κάπως...

Όταν σκέφτομαι πόσους μήνες θα πρέπει να δουλέψει ο μέσος εργαζόμενος για να αγοράσει ένα τετραγωνικό αυτού του σπιτιού... Προφανώς δεν απευθύνεται στον μέσο εργαζόμενο αλλά και πάλι είδα τις τιμές...:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

δεν θα σου πει κανεις τιποτα με το 7.5. Κατ' εκτίμησή σου τοσο το βλέπεις.

 

Ακινητο προνομιακο με θεα θαλασσα, το σηκώνει το 7.5αρι. Δεν μου ειπες ηλικια ομως. Η υψηλή αντικειμενικη επισης σε βοηθαει να πεις κατι ψηλο.

 

Η ερώτηση για το ποιος τη ζηταει την εκτιμηση εχει να κανει με την μετεπειτα πορεια του θεματος. Η εταιρεία που λες τι το θελει? Για γραφειο? Να το παρει. Για ανακαινιση και μεταπωληση? Να μην το παρει στα 7,5 αλλα στα 4,5. Στειλε πμ αν θες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.