Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επικάλυψη οπλισμού σε τοιχία υπογείου


gm__

Recommended Posts


Καλησπέρα,

Είμαι ιδιώτης και γράφω για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που διαβάζω το φόρουμ (πολλές ευχαριστίες σε όλους τους μηχανικούς που μοιράζονται τη γνώση τους, είναι ανεκτίμητη προσφορά).

Χτίζω μια κατοικία σε παραθαλάσσια αστική περιοχή και μόλις ξεκαλουπώσαμε τα τοιχία του υπογείου. Είχα καλό συνεργείο, έβαλαν αποστατήρες, penetron στο σκυρόδεμα (C25/30), έγινε δόνηση, αλλά βλέπω τώρα οτι σε μερικά σημεία η επικάλυψη του οπλισμού είναι 10-15mm (ενώ γενικά έχουμε 35mm και πάνω, έβαλαν 'μαργαρίτες'). Πριν τη σκυροδέτηση είχα δει προσωπικά όλα τα σίδερα και παντού φαινόταν οτι είχαν αρκετή απόσταση από τον ξυλότυπο, χωρίς να 'παίζουν'. Αλλά κάτι μάλλον ξέφυγε.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω τώρα για επιπλέον τοπική προστασία του οπλισμού στα σημεία αυτά, πριν την υγρομόνωση;

Τις επόμενες μέρες θα γίνουν ό,τι εργασίες χρειάζονται για να καθαριστούν τα τοιχία και να κλείσουν τρύπες, μουρέλα κλπ, και για υγρομόνωση ο μηχανικός έχει προδιαγράψει επάλλειψη με ένα καλό τσιμεντοειδές της Sika, μετά αποστραγγιστική μεμβράνη και στραγγιστήρι με κροκάλα.

Ευχαριστώ πολύ!

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.