Μετάβαση στο περιεχόμενο

Proptech: Η τεχνολογία ακινήτων επηρεάζει δραστικά την ανάπτυξη, το μάρκετινγκ και τη διαχείριση των ακινήτων


Engineer

Recommended Posts

Μεγάλες αλλαγές επιφέρει η εφαρμογή τεχνολογίας στα εμπορικά ακίνητα, δεδομένου ότι το Proptech περιλαμβάνει μια σειρά λύσεων που μπορούν να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσονται, εμπορεύονται, διαχειρίζονται και χρησιμοποιούνται τα ακίνητα.

Τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα αντιμετωπίζουν πλέον τα ακίνητα ως υπηρεσία και οι εταιρείες διαχείρισης καθώς και οι ιδιοκτήτες αναζητούν νέους τρόπους για να βελτιώσουν την εμπειρία του χρήστη, βελτιώνοντας παράλληλα τη λειτουργική αποτελεσματικότητα και τη βιωσιμότητα. 

Με την τεχνολογία να εξελίσσεται ταχύτατα, οι λύσεις proptech μπορούν να βοηθήσουν στον εξορθολογισμό των λειτουργιών, στην αύξηση της ενεργειακής απόδοσης και στην αντιμετώπιση των τρεχουσών και μελλοντικών αναγκών των ενοίκων.

Το ψηφιακό μάρκετινγκ στην υπηρεσία του ιδιοκτήτη

Σύμφωνα με την έρευνα της JP Morgan 2023 Business Leaders Outlook: Commercial Real Estate, το ψηφιακό μάρκετινγκ μπορεί να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τις εταιρείες εκμετάλλευσης να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό. 

Εικονικές περιηγήσεις και οι τρισδιάστατες αποδόσεις ακινήτων βοηθούν τους πιθανούς ενοίκους να κατανοήσουν καλύτερα τη διάταξη, την κατάσταση και τις ανέσεις ενός ακινήτου όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Επιπλέον, δεδομένου ότι οι ψηφιακές περιηγήσεις μπορούν να παρουσιάσουν και ακίνητα υπό κατασκευή, καθιστούν την προσέλκυση ενδιαφερόμενων για αγορές off-plan ευκολότερη. 

Οι φιλικές προς τον χρήστη διαδικτυακές πλατφόρμες επιτρέπουν στους πιθανούς ενοίκους να αναζητούν και να φιλτράρουν καταχωρίσεις για να βρουν ακίνητα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Οι ψηφιακές πλατφόρμες μπορεί να συμβάλουν στην αύξηση της ακρίβειας και της διαφάνειας των καταχωρήσεων, δίνοντας στους πιθανούς ενοίκους μια πιο ολοκληρωμένη άποψη και κατανόηση του ακινήτου.

Προγνωστικά αναλυτικά εργαλεία χρησιμοποιούν παρελθόντα και τρέχοντα δεδομένα του κλάδου για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων. Για παράδειγμα, αναλύοντας τις τάσεις προσφοράς και ζήτησης, τη δυναμική της τοπικής αγοράς και τις συμπεριφορές των καταναλωτών, αυτά τα εργαλεία μπορούν να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες και τους φορείς εκμετάλλευσης ακινήτων να βελτιώσουν τις στρατηγικές μάρκετινγκ και να καθορίσουν την τιμολόγηση των ακινήτων. 

Τα chatbot που υποστηρίζονται από AI και άλλα ψηφιακά εργαλεία εξυπηρέτησης πελατών μπορούν να ανταποκριθούν γρήγορα σε ερωτήματα. Τα εργαλεία μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της αποτελεσματικότητας, στον εξορθολογισμό της επικοινωνίας και στην παροχή πληροφοριών στους πιθανούς ενοίκους, ώστε να αποφασίσουν εάν μια ιδιοκτησία είναι κατάλληλη για αυτούς.

Βελτιστοποίηση απόδοσης με έξυπνα κτίρια

Τα έξυπνα κτίρια χρησιμοποιούν προηγμένες τεχνολογίες για την παρακολούθηση, τον έλεγχο και τη βελτιστοποίηση των συστημάτων τους. Ενδεικτικά, μέσω της χρήσης αισθητήρων, συστημάτων αυτοματισμού και συσκευών IoT,  μπορούν να συλλέξουν και να αναλύσουν δεδομένα για τη λήψη ενημερωμένων —συχνά σε πραγματικό χρόνο—, αυτοματοποιημένων αποφάσεων.

Τα συστήματα αυτοματισμού και διαχείρισης ενέργειας μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των αποτυπωμάτων άνθρακα των κτιρίων. Για παράδειγμα, μπορούν να προσαρμόσουν τον φωτισμό, τη θέρμανση και την ψύξη με βάση την πληρότητα, τις καιρικές συνθήκες και άλλους παράγοντες. Άλλα εργαλεία μπορούν να παρακολουθούν την ορθή λειτουργία των συστημάτων ενός κτιρίου για να παρέχουν προγνωστικές ανάγκες συντήρησης, οι οποίες μπορεί επίσης να μειώσουν το κόστος.

Τα έξυπνα κτίρια μπορούν να δημιουργήσουν ένα πιο άνετο περιβάλλον, παρακολουθώντας την ποιότητα του εσωτερικού αέρα, τη θερμοκρασία και τα επίπεδα υγρασίας και προσαρμόζοντάς τα ανάλογα με τις ανάγκες.

Λύσεις ασφάλειας, όπως παρακολούθηση βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη, απομακρυσμένη παρακολούθηση, διαπιστευτήρια κινητής τηλεφωνίας και έλεγχος πρόσβασης μέσω cloud, μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση της ασφάλειας των χρηστών, στον περιορισμό των ευθυνών των ιδιοκτητών και στον εξορθολογισμό των λειτουργιών του κτιρίου.

Τέλος η διαλειτουργικότητα μεταξύ συσκευών και συστημάτων κτιρίων μπορεί να βοηθήσει τους διαχειριστές ακινήτων να λειτουργούν πιο προληπτικά. Οι νέες λύσεις παρέχουν μια ολιστική, εικοσιτετράωρη προβολή της ιδιοκτησίας και των συστημάτων, ώστε να μπορούν να ληφθούν προληπτικά μέτρα.

Βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας

Οι λύσεις Proptech μπορούν να βοηθήσουν στον εξορθολογισμό εργασιών, όπως οι πληρωμές ενοικίων, οι εγγυήσεις, τα ζητήματα συντήρησης, τη διαχείριση προμηθευτών και τις επικοινωνίες των χρηστών.

Η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα, να αυτοματοποιήσει πολλές καθημερινές εργασίες και να βοηθήσει τους διαχειριστές ακινήτων στη βελτίωση της παραγωγικότητας, μέσω της αυξημένης απόδοσης απευθείας από αυτοματοποιημένες εργασίες, οι οποίες επιτρέπουν στους υπαλλήλους περισσότερο χρόνο να επικεντρωθούν σε σύνθετες εργασίες και να βοηθήσουν τους ενοίκους.

Παράλληλα, βοηθά στην εξοικονόμηση χρημάτων με τον εξορθολογισμό των διαδικασιών για τη μείωση των σφαλμάτων και τη μείωση του κινδύνου απάτης, ενώ επιτρέπει τη χρήση μιας κεντρικής πηγής δεδομένων με ισχυρές δυνατότητες ανάλυσης και πρόβλεψης, για τη διασφάλιση της λήψης τεκμηριωμένων αποφάσεων.

Την ίδια στιγμή, η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει την επικοινωνία και τη διαφάνεια με τους πωλητές, τους ενοίκους, τους επενδυτές και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς. Χρησιμοποιώντας λύσεις proptech, οι επαγγελματίες των εμπορικών ακινήτων μπορούν να αποκομίσουν αυτά τα οφέλη και να προσελκύσουν και να διατηρήσουν περισσότερους ενοίκους, αυξάνοντας παράλληλα την αξία των ακινήτων τους, καταλήγει η διεθνής εταιρεία συμβούλων.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.