Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόσταση οικοδομής από άξονα πρωτεύουσας επαρχιακής οδού.


Recommended Posts

Σε οικόπεδο εντός οικισμού έχει κτιστεί με Ο.Α. το 1976 διώροφη οικοδομή στην συνέχεια κατασκεύασαν μία διώροφη προσθήκη αυθαίρετη (η προσθήκη κατά δήλωση του ιδιοκτήτη έγινε το 1993 φαίνεται σε συμβόλαιο του 1999) . Η οδός που περνούσε μπροστά  στο οικόπεδο, κατά τον χρόνο κατασκευής ήταν δημοτική. το 2005 χαρακτηρίστηκε με Φ.Ε.Κ. πρωτεύουσα επαρχιακή οδός. Η αυθαίρετη προσθήκη  είναι στην μία πλευρά 1,00 μ και στην άλλη 2,50 μ μέσα στην απόσταση των 10,00μ από των άξονα της οδού.  έχει υποβληθεί για τακτοποίηση με τον 4495/17 με σκοπό έκδοσης άδειας νομιμοποίησης. Η πολεοδομία μου λέει ότι μόνο ρύθμιση γίνεται. Άλλη πολεοδομία που ρώτησα μου λέει αφού ο δρόμος χαρακτηρίστηκε εκ των υστέρων δεν έχεις πρόβλημα μπορείς να βγάλεις άδεια νομιμοποίησης. τί είναι το σωστό . Θέλω  την βοήθειά σας 

Link to comment
Share on other sites

Η γενική αρχή νομιμοποίησης είναι η χρήση του συνόλου διατάξεων και κανονισμών που ίσχυαν κατά την τέλεση της αυθαιρεσίας ή του συνόλου αυτών που ισχύουν σήμερα. Αν υποθέσουμε ότι το μόνο πρόβλημα είναι η παραβίαση μέτρων ασφαλείας συγκοινωνίας, δες αν καλύπτεσαι  από το ΠΔ-347/93                     (ΦΕΚ-146/Α/2-9-93) το οποίο ίσχυε το 1993. Με βάση αυτό η ελάχιστη απόσταση από το όριο κοινοτικής οδού ήταν 3 μ και σε περίπτωση διαμορφωμένης γραμμής δόμησης, επί της γραμμής αυτής. (άρθρο 2 παρ. 2-στ του ΠΔ 347/93:   Στο Πρωτεύον Επαρχιακό Δίκτυο, Δευτερεύον Επαρχιακό και Δημοτικό ή Κοινοτικό Οδικό Δίκτυο, εάν υπάρχει διαμορφωμένη οικοδομική γραμμή σε ικανό μήκος διατηρείται αυτή αλλιώς 3 μέτρα από το όριο της οδού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.