Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομική άδεια ή Άδεια μικρής κλίμακας ή τίποτα από τα δυο


Recommended Posts

Καλησπέρα σας 

Παρακαλώ για την βοήθεια σας για το παρακάτω θέμα μου :

Σε βρεφονηπιακό σταθμό στην Αττική πρόκειται να κατασκευαστούν 2 μεταλλικά στέγαστρα 

1) Στέγαστρο μεταλλικό με επικάλυψη από πετάσματα τύπου sandwich από γαλβανισμένη λαμαρίνα με πλήρωση πολυουρεθάνης,  διαστάσεων 7,70m x 2,30m για επικάλυψη τμήματος του ημιϋπαίθριου χώρου του Α' ορόφου

2) Αυτοφερόμενο στέγαστρο μεταλλικό με επικάλυψη από πετάσματα τύπου sandwich από γαλβανισμένη λαμαρίνα με πλήρωση πολυουρεθάνης,  διαστάσεων 7,50m x 6,00m για επικάλυψη τμήματος του προαύλιου  χώρου. Κάτω από το προαύλιο υπάρχει υπόγειο παρκινγκ.

Οι ερωτήσεις μου είναι:

1)Απαιτείται οικοδομική άδεια ή άδεια μικρής κλίμακας ?

2) Απαιτείται στατική μελέτη?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

@vagelis1975 με έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας μπορούν να κατασκευασθούν στέγαστρα και προστεγάσματα των παραγράφων 72 και 79 του άρθρου 2 του ν. 4067/2012, υπό την προϋπόθεση της παρ. 6 ιστ του άρθρου 11 του ν. 4067/ 2012.
Δεν απαιτείται στατική μελέτη για την έκδοση της ΕΕΔΜΚ.

Link to comment
Share on other sites

επιπρόσθετα να σας πω ότι όταν φτάσει η ώρα για να επιλέξετε το χρώμα των στεγάστρων, επιλέξετε λευκό ή πολύ ανοιχτό χρώμα. Πιστεύω ότι η επικάλυψη αυτών δεν θα είναι και δεν πρέπει να είναι η γαλβανισμένη λαμαρίνα το τελικό "χρώμα" αυτών των υλικών. Να επιλέξετε βαμμένα ει δυνατόν με λευκό χρώμα γιατί το πρόβλημα μας σε αυτήν την χώρα είναι οι ψηλές θερμοκρασίες, φαινόμενο που πρόκειται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, οπότε αποφύγετε τα σκούρα και τα χρώματα που αντανακλούν στο περιβάλλον (όπως γαλβανισμένη λαμαρίνα, μεγάλα υαλοστάσια σε όψεις με νότιο και δυτικό προσανατολισμό κυρίως χωρίς τα κατάλληλα σκίαστρα (αναφέρομαι σε άλλες κατασκευές όταν μιλάω για τα υαλοστάσια στις όψεις) να επιλέξετε το λευκό χρώμα αν γίνεται ή ανοιχτούς τόνους κοντά σε αυτό ώστε οι κάτοικοι κάτω από τα στέγαστρα και οι γείτονες και εμείς μακροπρόθεσμα να μην ζεσταινόμαστε πάρα πολύ το καλοκαίρι. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.