Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συντηρησεις ασανσερ-απεγλκωβισμος


Stelios.A

Recommended Posts

Μια πρώτη αυθόρμητη απάντηση θα ήταν : αυτός που έχει και την ευθύνη για τον εγκλωβισμό.

 

Μια σωστότερη αντιμετώπιση θα ήταν να ψάξουμε όλες τις διατάξεις νόμων, παράγραφο προς παράγραφο και να δούμε αν ανάφέρεται ρητώς ποιός έχει την ευθύνη απεγλωβισμού. Η (μη αξιόπιστη) μνήμη μου πάντως μου λέει ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη σχετική διατύπωση.

 

Τυπικά, από όσο γνωρίζω, η ευθύνη για κάθε πρόβλημα/ατύχημα/ζημία ανήκει στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι την μεταθέτουν (τουλάχιστον μέρος αυτής) σε διάφορα συνεργεία (υδραυλικό, συντηρητή ανελκυστήρα, συντηρητή λεβητοστασίου, συνεργείο καθαριότητας σκάλας κτλ) μέσω συμβάσεων.

 

Αλλά πώς προέκυψε το ερώτημα; Διότι δεν νομίζω να είναι εγκυκλοπαιδικό.

Link to comment
Share on other sites

Προεκυψε οταν κουβεντιαζα με ενα φιλο συντηρητη ανελκυστηρων. Αναρωτιομασταν σε μια ενδεχομενη σταση ανελκυστηρα αν ο πολιτης πρεπει να τηλεφωνησει στην πυροσβεστικη [αμφιβαλω αν εχουν την καταλληλη τεχνικη καταρταση οι Πυροσβεστες για ολους τους τυπους ανεκληστηρων (δεν το λεω επιθετικα ειναι λογικο να μην εχουν γνωσεις αφου δεν εκπαιδευονται πανω σε αυτο)] η να τηλεφωνησει στο συντηρητη να ερθει να τον ανοιξει. Ξερετε κατι? ποιος αναλαμβανει την ευθυνη σε τετοια περιπτωση?

Link to comment
Share on other sites

Εχει ακούσει κανένας καμιά περίπτωση όπου η Πυροσβεστική να κλήθηκε σε εγκλωβισμό ατόμου σε ανελκυστήρα και να μην μπόρεσε να το απεγλωβίσει (όχι λόγω φόρτου εργασίας αλλά λόγω έλλειψης γνώσης); Εγώ πάντως όχι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.