Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάτμηση σε γήπεδο εκτός σχεδίου


Recommended Posts

Υπάρχει μια μερίδα εκτός σχεδίου 15 περίπου στρ. η οποία μποεί να τεμαχιστεί σε 3 γήπεδα των 4 στρ. τα οποία θα πληρούν τις προϋποθέσεις περι προσώπου κλπ. Πώς όμως γίνεται η διαδικασία?Ο ιδιοκτήτης ενδιαφέρεται να τα κατασκευάσει όλα μαζί και μετά να τα πουλήσει άρα θα πρέπει να τα μεταβιβάσει σε συγγενικά πρόσωπα ή υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος?

Εκανά έρευνα στο φόρουμ αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό στο φόρουμ. Σε περίπτωση που μου διέφυγε κάτι παρακαλώ παρεπέμψτε με σε σχετικό ερώτημα. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε ptm

τι εννοείς να τα κατασκευάσει όλα μαζί? θα εκδώσει οικοδομική άδεια στο ενιαίο και μετα θέλει να το κατατμήσει?

Link to comment
Share on other sites

Αν εκδόσει άδεια στο ενιαίο οικοδομεί 350μ2. Αν τα χωρίσει σε 4στρ οικοδομεί 600μ2. Το θέμα είναι πως δεν μπορεί ,απ' όσο ξέρω ,να παραμείνουν στο όνομα ενός ιδιοκτήτη τα νέα οικόπεδα. Τι θα πρέπει λοιπόν να γίνει ?να τα μεταβιβάσει και μετά να εκδοθούν οι άδειες ή υπάρχει κάποια άλλη λύση?Το όλο θέμα είναι να κερδίσει την επιπλέον δόμηση.

Link to comment
Share on other sites

Για τη μέγιστη οικιστική αξιοποίηση του ακινήτου, είναι προφανές ότι πρέπει να προηγηθεί η κατάτμηση και στη συνέχεια να εκδοθούν οι άδειες. Πρίν, όμως, από κάθε ενέργεια, πρέπει να είσαι σίγουρος για το πολεοδομικό καθεστώς που ισχύει στην περιοχή, τα αντίστοιχα όρια αρτιότητας και τη δυνατότητα κατάτμησης της "μερίδας" που περιγράφεις.

 

Είναι, επίσης, προφανές ότι, αν δεν υπάρχουν ήδη ενδιαφερόμενοι αγοραστές για τα 3 αγροτεμάχια, η διαδικασία αυτή θα επιβαρυνθεί και με τους φόρους μεταβίβασης που πρέπει να πληρωθούν (από τον σημερινό ιδιοκτήτη).

Link to comment
Share on other sites

Αυτό ακριβώς συμβαίνει.Δεν υπάρχουν ακόμα αγοραστές. Άρα η μεταβίβαση θα γίνει ας πούμε σε κάποιο συγγενικό πρόσωπο? Συγγνώμη αν αυτά που ρωτάω είναι αυτονόητα αλλά δεν έχω ακόμα την εμπειρία. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε ptm

αυτή είναι η πάγια τακτική,πολλές φορές όμως ακόμη και με συγγενικά πρόσωπα δημιουργούνται προβλήματα και βέβαια σε διαδοχικές μεταβιβάσεις υπάρχει φορολογική επιβάρυνση

Δώσε πολύ μεγάλη προσοχή και σημασία στα όσα αναφέρει στο μήνυμά του ο συνάδελφος Μακαρ

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.