Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Υπόγεια και χρήση τους


Recommended Posts

φίλε brasco ωραία αυτά που λες μόνο που τιμή ανα μέτρο λέμε όλοι στο development όταν συζητάμε για να συνεννοούμαστε.

 

χιλιοι σχετικοι να συζητανε πχ για το Καλαμάκι, το μέτρο για σπιτια πάει 2,750-2,900 και ειναι μεσα οι η/χ και η αποθηκη, οι θεσεις συνηθως ειναι εκτος.

 

τωρα τι λενε/λεμε στους ιδιωτες ειναι αλλο πραγμα και συνηθως ο καθενας λεει τα δικα του, ειδικα στο ελλαδα που ο καθε φουρναρης και χασαπης εγινε κατασκευαστης και σηκωσε πολυκατοικιες.

 

και επειδη ζουμε σε χωριο ουσιαστικα, ξυπνησαν και οι αγοραστες και ο,τι τιμη και να λες καθονται στο μυαλο τους και αρχιζουν τις διαιρεσεις (το καταλαβαινεις επειδη εκεινη την ωρα εχουν ενα αφηρημενο υφος οταν σε κοιτανε) για να δουν αν πας να τους κλεψεις.

Link to comment
Share on other sites

Tελικα τι προβλεπει ο νομος για τα υπογεια?? εχει αναδρομικη ισχυ? σε υπογειο ενα κρεβατι να κοιμαμαι δεν μπορω να βαλω?? και τελος γιατι ταλαιπωρουν ετσι τον κοσμο με τους ασαφεις νομους??

Link to comment
Share on other sites

προς τον αρχικο ποστερ:

 

οταν αγοράζουμε σπιτι συμβουλευομαστε μηχανικό οπωσδηποτε.

 

παρτε μια συσταση και βρειτε μηχανικο να σας προστατεψει γιατι συνηθως οι ανθρωποι που την πατανε ψαχνουν μηχανικο μετα το εγκλημα οταν ειναι αργα (και ακριβα) για σωτηρια.

 

 

σας το εγραψα νωριτερα. απο μακρια διαγνωση και απαντηση ΔΕΝ θα παρετε υπευθυνα. Δεν απανταται η ερωτηση σας με ναι ή οχι για να σας βοηθησουμε.

Link to comment
Share on other sites

Κατανοω την συμβουλη ομως αναρωτιεμαι ... καθε περιπτωση ειναι μοναδικη? δεν υπαρχει συγκεκριμενος νομος για τα υπογεια και την χρηση τους?

Link to comment
Share on other sites

μπορώ να σας πω πως ναι, κάθε περίπτωση είναι μοναδική.

 

έχει να κάνει με τη θέση, την ηλικία και την άδεια του ακινήτου, τις πιθανές παρανομίες, πότε γίναν, πώς γίναν, το σημερινό καθεστώς της αδείας, του ακινήτου, τους γείτονές σας, τα τοπογραφίκά, το ΙΚΑ, την εφορία.

 

Να συνεχίσω? Νομίζω αντιλαμβάνεστε τι θέλω να πώ.

 

Φυσικά και υπάρχει σχετική νομοθεσία για τα υπόγεια, αλλά σε κάθε νόμο υπάρχουν άρθρα και παραγραφοι, και συνδυασμός περιπτώσεων. Για τον λόγο αυτό πάμε σε ειδικούς.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Οπως ειπαν και οι προηγουμενοι δε ρωτας: "Ποσο παει το τετραγωνικο;"

Βλεπεις το σπιτι, την αδεια, τα συμβολαια και ρωτας ποσο πουλιεται.

 

Αν ειναι μεζονετα με υπογειο και ολα ειναι συμφωνα με την αδεια, τοτε δεν υπαρχει περιπτωση να σε πειραξει κανεις αν εσυ στην αποθηκη βαλεις κρεββατι και κοιμασαι εκει. οπως επισης δε θα σε πειραξει κανεις αν την αποθηκη την κανεις playroom. Δε σου απαγορευει κανεις στην αποθηκη να βαλεις τραπεζια, καρεκλες, ντουλαπια και ντουλαπες, παιχνιδια, υπολογιστες. Δεν αναφερεται πουθενα στην νομοθεσια τι μπορεις και τι δε μπορεις να βαλεις σε χωρο χαρακτηρισμενο ως αποθηκη. Συνεπως σε πιθανη καταγγελια η πολεοδομια αν ελεγξει το εσωτερικο δε μπορει να αποφανθει οτι εκανες αλλαγη χρησης χωρις να εχει κατι χειροπιαστο, τα δικαστηρια απαλλασουν εγκληματιες λογω αμφιβολιων. Επισης για να μπουνε μεσα στο σπιτι ειναι δυσκολο λογω ασυλου.

 

Συνεπως πολεοδομικα το σημαντικο ειναι να ειναι το σπιτι εξωτερικα οπως φαινεται στα σχεδια της αδειας. Αν ειναι και εσωτερικα η διαρρυθμιση οπως φαινεται στα σχεδια εισαι ΟΚ.

Στην περιπτωση που το υπογειο ομως δεν ειναι υπογειο (μεγιστο 1,5 μετρα απο τη σταθμη του εδαφους) αλλα εχει γινει ισογειο, εισαι σιγουρα παρανομος, και σιγουρα σε καταγγελια εχεις προβλημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους, μολίς βρήκα το συγκεκριμένο site στο google και με χαράς διαπίστωσα ότι υπάρχει αυτό το forum με πολύ αξιόλογες δημοσιεύσεις και μέλη.

Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις σχετικά με τις αποθήκες σε μεζονέτες. Έστω ότι τότε ξέραμε ότι δεν είναι πολεοδομικά σωστό να δηλώνονται ως αποθήκες χώροι οι οποίοι όντως είναι μέχρι 1.5μ από τη στάθμη του εδάφους αλλά εντάσσονται στο ευρύτερο σπίτι. Το ερώτημα που θέτω είναι ότι σε περίπτωση εσωτερικής διαμόρφωσης του χώρου, χωρίσματα με τοίχους από τούβλο τοποθέτηση μπανιέρας νιπτήρα και λεκάνης, είναι παράνομο για μία αποθήκη; Το τζάκι επίσης είναι παράνομο; Γνωρίζει ακριβώς κάποιος, τι επιτρέπεται να διαμορφωθεί εντός αποθηκευτικού χώρου. Στη περίπτωση που ο εξωτερικός τοίχος της αποθήκης είναι ακριβώς όπως φαίνεται στα σχέδια, θα υπάρξει πρόβλημα; Ερωτώ καθώς πριν αναφέρθηκε ότι δεν μπορούν να μπουν στο σπίτι σου λόγω ασυλίας να ελέγξουν....

Link to comment
Share on other sites

Το αναρωτιόμουνα κι εγώ αυτό.

Τι είναι αυτό που αποδεικνύει ότι ένα υπόγειο-βοηθητικοί χώροι στην άδεια μετατράπηκε σε υπόγειο-κατοικία;

Ενδεικτικά και μόνο θα μπορούσα να αναφέρω ότι αν υπάρχει τουαλέτα αυτή θα είναι εκτός άδειας η οποία άδεια δε μπορεί να προέβλεπε τουαλέτα σε βοηθητικό χώρο. Επίσης η ύπαρξή κουζίνας είναι ένα θέμα καθότι νιπτήρες, παροχές κλπ, πρίζες τηλεόρασης, καπνοδόχοι τζακιού κλπ είναι προφανώς εκτός άδειας κατασκευασμένα και αποδεικνύουν κατά τον έλεγχο ότι έχει γίνει αλλαγή χρήσης.

Καλά τα λέω;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.