Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου οικισμού αλλά εντός ζώνης οικισμού


Recommended Posts

Συνάδελφοι είμαι μηχανολόγος μηχανικός γι' αυτό δεν ξέρω και πολλά από τοπογραφικά και όρους δόμησης. Αγόρασα πρόσφατα ένα αγροτεμάχιο 1115 τ.μ και ένα αγροτεμάχιο 2036,25 τ.μ. Ξέρω ότι είναι και τα δύο εκτός σχεδίου οικισμού αλλά εντός ζώνης οικισμού. Και τα δύο έχουν δρόμο ο οποίος είναι ασφάλτινος.

Τα αγροτεμάχια είναι μη άρτια και μη οικοδομήσιμα? Η πρώτη μου πράξη είναι να αναθέσω σε τοπογράφο μηχανικό να μου φτιάξει τοπογραφικό. Εσείς από την εμπειρία σας βλέπετε να γίνεται να οικοδομήσω?

Link to comment
Share on other sites

Εκτός από τις σωστές συμβουλές του GRTOPO, θέλω να προσθέσω ότι 1) εγώ θα έκανα την ερώτηση αυτή στο forum πριν αγοράσω τα αγροτεμάχια και 2) στα τοπογραφικά που επισυνάφθηκαν στα συμβόλαια δεν αναγράφονται τα στοιχεία που ρωτάς?.

 

Επίσης, προτείνω να ρωτήσεις τον τοπογράφο που θα του αναθέσεις τη δουλειά να ελέγξει το είδος του οικισμού (προ 1923, <2000 κατ κλπ) ώστε να εξακριβωθεί αν ισχύει η ζώνη.

Link to comment
Share on other sites

Η συννένωση γεωτεμαχίων εντός ζώνης οικισμού δημιουργεί μη αρτιο (εαν δεν υπάρχουν τα όρια αρτιότητας των 4.000 μ. και 25 πρόσωπο σε Κ.Χ.) έστω και εάν το ένα εξ αυτών είναι άρτιο ως εντός ζώνης.

Κατά συνέπεια θέλει προσοχή στη συννένωση γεωτεμαχίων εντός ζώνης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.