Didonis Δημοσιεύτηκε May 24, 2025 at 07:56 μμ Δημοσιεύτηκε May 24, 2025 at 07:56 μμ (edited) On 23/5/2025 at 8:04 ΠΜ, Τρελός Επιστήμων said: ...Εμένα μου φαίνεται ενδιαφέρον το θέμα. και εμένα μου φαίνεται ενδιαφέρον παρ ότι είμαι 95% εκτός γνωστικού μου αντικειμένου... Αλλά όλο μα όλο το κείμενο αυτού του θέματος με έναν τρελό επιστήμονα και ακόμα πιο τρελό ταλέντο Φοιτητή θα ήθελα να το έβλεπα όλο σαν ροή και εξέλιξη. Ειλικρινά τον μέγιστο σεβασμό μου και μπράβο σας..... Υ.Γ. αν και δεν ασχολούμαι με τα λάικ κλπ.... θα έλεγα ότι αξίζει λάικ κάθε πόστ σας σ αυτό (μα όλα) Edited May 24, 2025 at 08:00 μμ by Didonis 1 1
MrShyEngineer Δημοσιεύτηκε May 30, 2025 at 11:13 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε May 30, 2025 at 11:13 πμ Προσομοίωση Κατανεμημένης Θεμελιακής Γείωσης με SPD στον Ισοδυναμικό Ζυγό και Αντίσταση Συστοιχίας Ανόδου 20 Ω — Ανάλυση Κατανομής Ρευμάτων σε Περίπτωση Κεραυνικού Πλήγματος 100 kA σε Συλλεκτήριο Σύστημα Κατηγορίας ΙΙΙ 1
MrShyEngineer Δημοσιεύτηκε June 14, 2025 at 04:38 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε June 14, 2025 at 04:38 πμ 1
MrShyEngineer Δημοσιεύτηκε July 9, 2025 at 08:32 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε July 9, 2025 at 08:32 πμ Επιτέλους καταθέσαμε!!!
Τρελός Επιστήμων Δημοσιεύτηκε September 30, 2025 at 11:48 πμ Δημοσιεύτηκε September 30, 2025 at 11:48 πμ Υπάρχει διαθέσιμη να τη διαβάσουμε; Τι θέμα έχει; 1
MrShyEngineer Δημοσιεύτηκε September 30, 2025 at 02:56 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε September 30, 2025 at 02:56 μμ (edited) Αυτόνομο και αυτορρυθμιζόμενο σύστημα καθοδικής προστασίας επιβαλλόμενου ρεύματος. Edited October 7, 2025 at 06:15 πμ by miltos Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος 1
Τρελός Επιστήμων Δημοσιεύτηκε October 6, 2025 at 08:35 πμ Δημοσιεύτηκε October 6, 2025 at 08:35 πμ Δε μου την εμφανίζει στο Google. Υπάρχει κάποια άλλη πληροφορία; Ο τίτλος είναι ακριβώς αυτός;
MrShyEngineer Δημοσιεύτηκε October 10, 2025 at 05:16 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε October 10, 2025 at 05:16 πμ On 6/10/2025 at 11:35 ΠΜ, Τρελός Επιστήμων said: Δε μου την εμφανίζει στο Google. Υπάρχει κάποια άλλη πληροφορία; Ο τίτλος είναι ακριβώς αυτός; https://nemertes.library.upatras.gr/items/c1bd2b8b-7ca0-4182-9e4f-a680649bf2f2 1
Didonis Δημοσιεύτηκε October 10, 2025 at 08:02 πμ Δημοσιεύτηκε October 10, 2025 at 08:02 πμ On 9/7/2025 at 11:32 ΠΜ, MrShyEngineer said: Επιτέλους καταθέσαμε!!! Μπράβο και συγχαρητήρια κι από εμένα…. Ερώτηση τώρα καθαρά από σκοπιά εφαρμογής στα κτήρια….. Έχουμε παραδείγματα πως μπορεί να υλοποιηθεί σε νέες οικοδομές ή σε υφιστάμενες…? Θα μπορούσα πχ να σου σχεδιάσω μερικές παραλλαγές με περιγράμματα οικοπέδων και διαφορετικές θέσεις κτηρίων, θα μπορούσαμε επ αυτών να έχουμε σχηματικό διάγραμμα εφαρμογής… Δηλαδή όχι τις πράξεις υπολογισμού ή τις διάφορες λεπτομέρειες…. Αλλά που μπαίνει τι, πως οι συνδέσεις ή τι άλλο βασικό πρέπει ο μελετητής του κτηρίου να προβλέψει ώστε ο Μηχανολόγος να μπορεί να κάνει την μελέτη εφαρμογής και τα συνεργεία να κάνουν την εγκατάσταση. Και αν υπάρχουν συγκριτικά πιο καλά αποτελέσματα από άλλα συστήματα (σε εφαρμογή, σε αποτέλεσμα, σε συντήρηση, σε κόστος κ.λπ.)
MrShyEngineer Δημοσιεύτηκε October 10, 2025 at 10:15 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε October 10, 2025 at 10:15 πμ On 10/10/2025 at 11:02 ΠΜ, Didonis said: Έχουμε παραδείγματα πως μπορεί να υλοποιηθεί σε νέες οικοδομές ή σε υφιστάμενες…? Θα μπορούσα πχ να σου σχεδιάσω μερικές παραλλαγές με περιγράμματα οικοπέδων και διαφορετικές θέσεις κτηρίων, θα μπορούσαμε επ αυτών να έχουμε σχηματικό διάγραμμα εφαρμογής… Δηλαδή όχι τις πράξεις υπολογισμού ή τις διάφορες λεπτομέρειες…. Αλλά που μπαίνει τι, πως οι συνδέσεις ή τι άλλο βασικό πρέπει ο μελετητής του κτηρίου να προβλέψει ώστε ο Μηχανολόγος να μπορεί να κάνει την μελέτη εφαρμογής και τα συνεργεία να κάνουν την εγκατάσταση. Καλησπέρα, θα σας πω. Καταρχάς, μας ενδιαφέρουν οι συνθήκες του εδάφους και ο βαθμός διαβρωτικότητάς του — δηλαδή, πρακτικά, να γνωρίζουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Τώρα, για την εφαρμογή υπάρχουν πολλές λύσεις, τόσο για υφιστάμενες όσο και για υπό ανέγερση κατασκευές. Για παράδειγμα, αν έχουμε μεγάλο οικόπεδο και μας ενδιαφέρει να προστατέψουμε μόνο τη θεμελίωση μιας υφιστάμενης κατασκευής, μπορούμε να εφαρμόσουμε απομακρυσμένη συστοιχία ανόδων. Είναι όμως μια λύση ενεργοβόρα. Από την άλλη, αν έχουμε μια γέφυρα, της οποίας οι πυλώνες θεμελιώνονται σε ανεξάρτητα πέδιλα, η λύση που εξετάζω στη διπλωματική μου εργασία είναι πολύ αποτελεσματική και εξαιρετικά οικονομική για την προστασία του τμήματος που βρίσκεται εντός του εδάφους. Σε μια υφιστάμενη κατοικία με θεμελίωση από πεδιλοδοκούς, θα μπορούσε επίσης να εφαρμοστεί η λύση μου, με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν οδεύσεις σωληνώσεων, καλωδίων κ.λπ. στο πάτωμα του υπογείου. Για επιφάνειες εκτός του εδάφους, η συνηθέστερη μέθοδος εφαρμογής είναι η τοπική αφαίρεση του σκυροδέματος επικάλυψης (σε αυλάκια βάθους 1–2 cm), η τοποθέτηση γραμμικών ανόδων καθ’ όλο το μήκος της ζώνης προστασίας, με την κατάλληλη ηλεκτρική απομόνωση όπου συναντάται οπλισμός (όπως προκύπτει από τη μελέτη ως προς την πυκνότητα, την απόσταση κ.λπ.) και η κάλυψή τους με αγώγιμο κονίαμα. Άλλες λύσεις είναι, για παράδειγμα, η χρήση πλέγματος ανόδου, που όμως απαιτεί πλήρη αφαίρεση τμήματος της επικάλυψης. Σε περιπτώσεις όπου θέλουμε προστασία σε μεγάλο βάθος από την επιφάνεια του υλικού, πραγματοποιούμε διάτρηση και τοποθέτηση κυλινδρικών ανόδων εις βάθος. Όπως αναφέρω και στη διπλωματική μου, εκεί τα πράγματα περιπλέκονται και αρχίζει να εισέρχεται σε μεγάλο βαθμό και ο παράγοντας marketing από την πλευρά των εταιρειών. Σε οικοδομή μη υφιστάμενη, οι λύσεις είναι πολλές· από τον εγκιβωτισμό ανόδων εντός του σκυροδέματος που είναι και η πιο ορθή τεχνοοικονομικά μέχρι τη δική μου λύση ή μια απομακρυσμένη διάταξη. Σε κάθε περίπτωση, οι δύο σημαντικότερες παράμετροι που μας ενδιαφέρουν όταν εφαρμόζουμε καθοδική προστασία είναι: Η ηλεκτρική συνέχεια του οπλισμού, και Η ηλεκτρική απομόνωση ανόδου και καθόδου. Από εκεί και πέρα, μας απασχολεί η ομοιομορφία των πεδιακών εντάσεων και η δυνατότητα επιτήρησης της επάρκειας καθοδικής προστασίας σε βάθος χρόνου.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα