Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας συνάδελφοι !

Έχω το εξής ερώτημα ..

Έχω κατασκευάσει μια πενταόροφη οικοδομή με 10 διαμερίσματα .

Πουλήθηκαν κάποια διαμερίσματα όταν ήταν ακόμη ημιτελή , οπότε προφανώς δε χρειάστηκε ΠΕΑ τότε . Στην παρούσα φάση , πρόκειται να πουληθούν 2 διαμερίσματα τα οποία είναι αποπερατωμένα . Έχει βγει ένα ΠΕΑ για όλη την πολυκατοικία , δηλαδή για τα συνολικά τ.μ. της οικοδομής κι έχω πάρει ΠΕΚ και ρεύμα.

Η ερώτηση μου είναι η εξής : Για τα συμβόλαια που θα γίνουν τώρα για τα 2 διαμερίσματα  , μας καλύπτει το ΠΕΑ το συνολικό ή θα χρειαστώ 2 ΠΕΑ , 1 για το κάθε διαμέρισμα?

Οι γνώμες διίστανται ..

Το λογικό πάντως είναι ότι αφού το ΠΕΑ το συνολικό , που έγινε πριν 2 μήνες,  βγήκε για αποπερατωμένη οικοδομή , να μας καλύπτει και να μη χρειάζεται νέο ΠΕΑ .

Θεωρώ ότι αν στο συνολικό ΠΕΑ , τα 2 συγκεκριμένα διαμερίσματα είχαν δηλωθεί ως ημιτελή πχ στα ΗΜ , τότε θα είχε ίσως νόημα να πρέπει να βγουν νέα ΠΕΑ .

Επίσης , για τα προηγούμενα διαμερίσματα που έχουν πουληθεί και δεν υπήρχε το ΠΕΑ τότε , είναι υποχρέωση του κατασκευαστή να τους τα προσκομίσει βάσει συμβολαίων ή ο αγοραστής , εφόσον το πουλήσει αργότερα εκδίδει  ΠΕΑ για την ιδιοκτησία του ?

Περιμένω νέα σας !

Με εκτίμηση , Αντιγόνη

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, εφόσον το ΠΕΑ που βγήκε για την παραλαβή της οικοδομής καλύπτει όλες τις ιδιοκτησίες δεν βλέπω προσωπικά λόγο να βγει άλλο. Για τα διαμερίσματα που πουλήθηκαν χωρίς ΠΕΑ παλαιότερα, επίσης δεν βλέπω λόγο να βγούνε άμεσα ΠΕΑ, εκτός αν προκύψει λόγος πχ. δικαιοπραξία.

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφε 'Ακη , σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση ! Κι εγώ το ίδιο αντιλαμβάνομαι ! Υπάρχει κάποια νομοθεσία ή κάποιο έγγραφο που να το αναφέρει ? Μου το ζητάει η συμβολαιογράφος , διότι έχει αντίθετη άποψη και μου λέει ότι θα πρέπει τα τ.μ. της ταυτότητας και του ΠΕΑ να είναι κοντά ( Πχ η ταυτότητα είναι για 100 τ.μ. και το ΠΕΑ είναι για 1275 τ.μ.

Δημοσιεύτηκε

Ναι ψάξε την ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/111748/705 και συγκεκριμένα την σελίδα 6:

Το ΠΕΑ εκδίδεται για κάθε χρήση. Είναι δυνατή η έκδοση ΠΕΑ για ολόκληρο κτίριο όπως και είναι δυνατή η έκδοση πολλών ΠΕΑ, ένα για κάθε κτιριακή μονάδα

όπως επίσης και την σελ. 7:

Σημειώνεται ότι, η επιφάνεια κτιριακής μονάδας όπως αναγράφεται στο ΠΕΑ δεν είναι απαραίτητο να συμπίπτει με την επιφάνεια της κάθε ιδιοκτησίας (όπως δηλώνεται στα συμβόλαια, οικοδομική άδεια, περουσιολόγιο κλπ), διότι ο τρόπος μέτρησης της επιφάνειας - των εξωτερικών ορίων του κτιρίου / κτιριακής μονάδας, είναι διαφορετικός κατά τον ΚΕΝΑΚ από τον Οικοδομικό Κανονισμό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.