Μετάβαση στο περιεχόμενο

Antigoni Grammenou

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Antigoni Grammenou

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι . Έχω την εξής απορία . Κατασκευάζω μια πενταόροφη οικοδομή . Στην παρούσα φάση βρίσκεται στα μπετά οροφής α’ ορόφου . Είχα κάνει ΗΤΚ για ενιαία αδιαίρετη ιδιοκτησία προκειμένου να γίνει η σύσταση της οριζόντιας ιδιοκτησίας . Μου είπανε από τη γραμμή εξυπηρέτησης ότι θα χρειαστεί να γίνει αρχειοθέτηση της πρώτης ιδιοκτησίας κι έπειτα να συσχετίσω το οικόπεδο με νέα ιδιοκτησία . Επειδή στη γραμμή εξυπηρέτησης δε μου απαντούν , παρά μόνο με κατευθύνουν στις συνήθεις ερωταπαντήσεις Νο14 και 15 , ρωτώ εδώ : Εγώ τώρα πόσες ιδιοκτησίες θα εισάγω ? Δηλαδή έχω 8 διαμερίσματα , 8 αποθήκες ( με δικά τους χιλιοστά ) και 5 θέσεις στάθμευσης ( επίσης με δικά τους χιλιοστά ) και κοινόχρηστους χώρους . Άρα θα εισάγω 8+8+5 = 21 ιδιοκτησίες ? Επίσης , οι κοινόχρηστοι χώροι ( κλιμακοστάσιο – ασανσέρ κλπ ) πώς θα εισαχθούν ? Επειδή η οικοδομή είναι ημιτελής , εγώ θα βάλω τ.μ. μόνο για ό,τι έχει υλοποιηθεί ή θα βάλω όλα τα τ.μ. για όλους τους ορόφους ?
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι και χρόνια πολλά !! Ελπίζω να γράφω στο σωστό topic .. Θα ήθελα τα φώτα σας γιατί με το Εξοικονομώ δεν απαντούνε ποτέ στα τηλέφωνα.. Είμαι ενεργειακή επιθεωρήτρια και σύμβουλος έργου κι έχω έναν υποψήφιο ενδιαφερόμενο για το επόμενο Εξοικονομώ ΙΙΙ .. Ας υποθέσουμε ότι θα ισχύουν ότι ισχύει και στο Εξοικονομώ ΙΙ. Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής.. Ο Ωφελούμενος είναι ιδιοκτήτης 4 διαμερισμάτων σε πολυκατοικία ( στην ουσία ολόκληρη η πολυκατοικία είναι δικά του , αφού αποτελείται μόνο από αυτά τα 4 διαμερίσματα). Στο ένα μένει ο ίδιος και τα άλλα 3 τα νοικιάζει.. Οι αιτήσεις που θα κάνει ο Ωφελούμενος είναι 5? Δηλαδή 4 αιτήσεις για τις 4 κατοικίες ως μέρος πολυκατοικίας και 1 ως εκπρόσωπος της πολυκατοικίας ? Έχει 2 εξαρτώμενα τέκνα και εντάσσεται βάσει του οικογενειακού δηλωθέντος εισοδήματος στην εισοδηματική κατηγορία 3 . Η επιδότηση του είναι 40% ή 50% λόγω των εξαρτώμενων τέκνων του ? Κι επειδή νοικιάζει τις κατοικίες σε μισθωτές , εμπίπτει στον κανονισμό De Minimis? Δεν έχει λάβει επιδότηση από κάποιο άλλο πρόγραμμα. Και ο μέγιστος επιλέξιμος προυπολογισμός για τις 4 κατοικίες θα είναι 80.000 ευρώ? Σας ευχαριστώ πολύ! '' Στην περίπτωση που η κατοικία για την οποία γίνεται η αίτηση χρησιμοποιείται από μισθωτή, εφαρμόζονται οι διατάξεις του Κανονισμού 1407/2013 για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας, όπου καθορίζονται τα όρια σώρευσης. Επιπλέον, ο Ωφελούμενος δεν δικαιούται την επαύξηση της επιχορήγησης λόγω εξαρτώμενων τέκνων, και το συνολικό ποσό της επιχορήγησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ στο σύνολο των αιτήσεών του (περίπτωση αίτησης πολυκατοικίας). ''
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι και χρόνια πολλά!! Θέλω τη γνώμη σας διότι στα τηλέφωνα του Εξοικονομώ , δε βγάζω γραμμή , ούτε απαντούνε με email.. Έχω το εξής πρόβλημα.. Είμαι σύ,βουλος έργου . Οπελάτης μου ενώ έχει υπογράψει δανειακή σύμβαση και είναι εντάξει με την τράπεζα , του είπανε ότι αρχές Απριλίου θα έμπαινε στον λογαριασμό του η προκαταβολή για να μπορέσει να προχωρήσει στην υλοποίηση εργασιών. Έχει περάσει ένας μήνας από τότε και δεν έγινε τίποτε. Οι προμηθευτές δεν προχωράνε χωρίς προκαταβολή. Με την τράπεζα που επικοινωνει καθημερινά , του είπανε ότι από αυτούς είναι όλα εντάξει κι ότι είναι πρόβλημα του Εξοικονομώ. Στην πλατφόρμα του Εξοικονομώ, βρίσκεται σε κατάσταση υλοποίησης παρεμβάσεων. Εγώ τί πρέπει να κάνω τώρα? Να του πω να προχωρήσει μόνος του , χωρίς να έχει κατατεθεί η προκαταβολή από το πρόγραμμα? Ωστόσο, οι μέρες περνούν και η προθεσμία υλοποίησης εργασιών είναι σε 2 μήνες. Πείτε μου πώς να προχωρήσω διότι φοβάμαι ότι θα χάσει τις προθεσμίες.
  4. Καλημέρα συνάδελφοι , καλή εβδομάδα και χρόνια πολλά !! Είμαι σύμβουλος έργου κι αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα.. Ενημερώθηκα με email , ότι στον πελάτη μου και ωφελούμενο έχει γίνει επιτυχής έλεγχος και μπορεί να προχωρήσει στην τελική εκταμίευση . Τα 2 παραστατικά όμως που αφορούν τον Σύμβουλο Έργου και την Εκπόνηση Εργασιών Μικρής Κλίμακας δεν αναγράφουν επί πιστώσει. Ως εκ τούτου , στο μήνυμα που στείλανε, αναφέρουνε ότι δεν είναι επιλέξιμα τα ποσά αυτά από το πρόγραμμα , διότι φαίνονται εξοφλημένα.. Σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο ? Μπορώ να κάνω ακύρωση των 2 αυτών παραστατικών και να σας στείλω νέα παραστατικά γι' αυτές τις 2 εργασίες ? Είναι κρίμα ο πελάτης να το πληρώσει από την τσέπη του, δεδομένου ότι έγινε λάθος και τα ποσά αυτά ήταν ήδη υπολογισμένα στον αρχικό επιλέξιμο προυπολογισμό.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.