Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

@Faethon11 Αναθεώρηση για αλλαγή όψης, δείχνοντας τον τοίχο (που είναι σώμα του κτιρίου σε συνέχεια της περίφραξης) σε ύψος όσο το ύψος των δυο πλευρών ων πλευρών 4,92μ και 6,89μ εννοείτε; και όχι όσο το δείχνει η αρχική άδεια (μέχρι την πλάκα οροφής ισογείου δηλαδή); 

Δημοσιεύτηκε

Ακριβώς. Αν είναι εσοχή, που για εμένα δεν είναι, θα πρέπει να είναι σε όλο το ύψος......

Βέβαια έχεις ένα κατασκευαστικό θέμα... πως θα στηρίξεις έναν τοίχο με ύψος 8μ και με μήκος 7μ!!!!!

Δημοσιεύτηκε (edited)

Εγώ θα πω το εξής.. βγήκε μια άδεια με ΒΟΔ καλώς η κακώς. 
Το αν είναι σωστή αλλά ακόμη και το αν μπορεί να διορθωθεί βλέπουμε ότι δεν είναι ξεκάθαρο καθώς υπάρχουν διαφορετικές απόψεις / ερμηνείες. 

Ποιο μπορεί να είναι το αρνητικό σενάριο ? Να φας καταγγελία και να έχεις πρόβλημα, γιατί ο δειγματολειπτικός έλεγχος του 30% των ΒΟΔ δε νομίζω να γίνει ποτέ... (αν και η ευθύνη θεωρώ ότι βαραίνει αποκλειστικά τον αρχικό μελετητή που έκανε την μελέτη και ολοκλήρωσε και τον φέροντα οργανισμό. Δεν είναι ότι σου έχει αφήσει και πολλές επιλογές να διορθώσεις την κατάσταση...).

όπως είναι τώρα εφόσον το κτίριο σου κολλάει σαφώς έστω και σε ένα μικρό τμήμα του ορίου, ο γείτονας έχει θεμελιώσει το δικαίωμα να μπορεί να κολλήσει σε όλο το όριο (Αρ. 14 παρ. παρ. 1γ και τεχνικές οδηγίες) ή να αφήσει δ αν θέλει (ή συνδυασμός κολλάω σε ένα τμήμα και αφήνω δ στο υπόλοιπο). 

άρα δεν τους στερείς κάποιο δικαιώμα με την υφιστάμενη (βάση αδείας) κατάσταση. 

Τώρα τον γείτονα είναι πιο πιθανό να τον προκαλέσεις αν του σηκώσεις δύο τεράστιους τοίχους παρά αν του αφήσεις λίγο αέρα όπως είναι τώρα που έχει απλά μια μάντρα στις δύο "εσοχές". 

Δεν ξέρω ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση καθώς δεν ξέρουμε καν αν μπορείς να το διορθώσεις το ζήτημα, αλλά βάζω και αυτή την παράμετρο στο τραπέζι. 

Από εκεί και πέρα η πιο ασφαλής λύση θα ήταν να πας με έλεγχο της αναθεώρησης από την ΥΔΟΜ με λύση που θα συζητήσεις μαζί τους και θα την δεχθούν ως σωστή, οπότε εφόσον η τοποθέτηση του κτιρίου ελέγχεται από τις ΥΔΟΜ η άδεια θα είναι ασφαλής. 

Εδώ έχεις το αρνητικό της καθυστέρησης αλλά και το σενάριο να θεωρούν όπως και κάποιοι συνάδελφοι ότι δεν έχεις εσοχή, δε λύνεται το πρόβλημα άρα βάζεις τα χέρια σου και βγάζεις τα μάτια σου ....

Edited by Latg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.